Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy zagrasz na serwerze wojna światowa?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chcę wiedzieć kto i czy w ogóle było by zainteresowanie serwerem PVP II Wojny Światwej ?

Dodano by Bronie (Każda z 3 Frakcji miała by własne Bronie, Można było je zdobyć tylko zabijając i zabierając broń przeciwnej Frakcji)

Dodano by Mapę Warszawy (W Wojnie (Czołgi, zniszczone budynki);

Dodano by 3 Frekcje  (od zachowu Spawn Niemców. W Warszawie spawn Polaków i od wschodu spawn Rusków);

W każdej z 3 Frakcji były by klasy: Snajper (Snajperka,Granat Ogniowy,Flash), Żołnierz(Karabin Maszynowy, Granat) i Oficer(Shotgun, Zasłona Dymna);

Na mapie pojawiło by się: wiele przejśc tajemnych, kanały, i w góle;

Dodano by Auta/Człgi/Samoloty.

Kto i co o Tym Myśli ?? Może Ktś chciałby pomóc (wiek +17) ??

Bukkit albo Tekkit

Zagralibyście na Takim Serwerze ?

PS. Server Jest Tylko Brak Kilku ZŁ. Na Uruchomienie... Kto Chce z tym pomóc zapraszam na PW albo GG: 475.229.31

Opublikowano

Powiem, Ci, że sam chciałem zrobić taki projekt, lecz zrobiłem dość dużą rozgłośnie na ten temat i wyszło na jedno - ludzie nie lubią serwerów z tzw. fabułom, nawet jeśli to będzie ostre PVP.

Opublikowano

Nie zagrałbym.
Według mnie taki mod nie pasuje do minecraftowego klimatu - masz masę innych gier, lepiej do tego przystosowanych.
Chyba, że kiedyś w przyszłości w oryginalnym minecrafcie dodadzą broń palną :) Ale do tego chyba nie dojdzie ;)

Opublikowano

Siemanko.

Powiem, że fajny pomysł.

Tylko, wątpie, żeby cokolwiek z tego co napisałeś (Odnośnie fabuły) byłoby wykonywane.

Np.:

Co z tego, że snajper powinien sobie "campić" jeżeli połowa graczy i tak będzie napierdalać się snajperkami (Bagnetami/nożami) bezpośrednio?

Co z tego, że żołnierz będzie mieć jakąkolwiek broń skoro i tak każdy będzie latać gdzie będzie mu się podobać i będą ustawki między nimi?

Co z tego, że będzie taka klasa jak oficer (Patrząc z pola widzenia rang wojskowych to żołnierz i oficer to jedno. Te słowa to jedno, tylko to drugie jest stopniem żołnierza, ale oficer jest żołnierzem jakby nie patrzeć :p), a i tak NIKT nie bedzie go słuchać?

Serwer nie wypali z wyżej wymienionych przeze mnie powodów lub po prostu taki będzie chaos na serwie, że nie ma co gadać..

Co z tego, że będą czołgi itd, ale nie będzie nic wybuchało (Tzn. Nic nie będzie niszczone). Z jednej strony gdyby teren mógłby być niszczony (Pociski, wybuchy itp), to byłoby fajnie, ale z drugiej strony mapka byłaby zniszczona w 50% (Nawet jeżeli będą to ruiny Warszawy xD)w ciągu tygodnia?

No i nawet nie zbiegają się tutaj Frakcje.. Rosjanie i Polacy walczyli po tej samej stronie przeciwko niemcom (Druga strona). Fakt faktem, że dopiero wtedy, gdy Rosjanie zaczęli kontratakować ale to co napisałeś i tak nie trzyma się troszeczkę kupy.. Polacy nie walczyli z Rosją(Skoro 3 frakcje to, każda będzie napieprzać w każda, co nie?)]

A z mapą to będziecie mieć masakre. Wątpie, żeby chciało się wam wybudować Warszawę. Musicie szukać zdjęcia przedwojenne, info gdzie co było i oczywiście to wybudować. Stracicie do tego chęć.

Sądze, że serwer ma baaaaaardzo małe szanse na wypał.

Ale życzę powodzenia ;p

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Siemanko.

Powiem, że fajny pomysł.

Tylko, wątpie, żeby cokolwiek z tego co napisałeś (Odnośnie fabuły) byłoby wykonywane.

Np.:

Co z tego, że snajper powinien sobie "campić" jeżeli połowa graczy i tak będzie napierdalać się snajperkami (Bagnetami/nożami) bezpośrednio?

Co z tego, że żołnierz będzie mieć jakąkolwiek broń skoro i tak każdy będzie latać gdzie będzie mu się podobać i będą ustawki między nimi?

Co z tego, że będzie taka klasa jak oficer (Patrząc z pola widzenia rang wojskowych to żołnierz i oficer to jedno. Te słowa to jedno, tylko to drugie jest stopniem żołnierza, ale oficer jest żołnierzem jakby nie patrzeć :P), a i tak NIKT nie bedzie go słuchać?

Serwer nie wypali z wyżej wymienionych przeze mnie powodów lub po prostu taki będzie chaos na serwie, że nie ma co gadać..

Co z tego, że będą czołgi itd, ale nie będzie nic wybuchało (Tzn. Nic nie będzie niszczone). Z jednej strony gdyby teren mógłby być niszczony (Pociski, wybuchy itp), to byłoby fajnie, ale z drugiej strony mapka byłaby zniszczona w 50% (Nawet jeżeli będą to ruiny Warszawy xD)w ciągu tygodnia?

No i nawet nie zbiegają się tutaj Frakcje.. Rosjanie i Polacy walczyli po tej samej stronie przeciwko niemcom (Druga strona). Fakt faktem, że dopiero wtedy, gdy Rosjanie zaczęli kontratakować ale to co napisałeś i tak nie trzyma się troszeczkę kupy.. Polacy nie walczyli z Rosją(Skoro 3 frakcje to, każda będzie napieprzać w każda, co nie?)]

A z mapą to będziecie mieć masakre. Wątpie, żeby chciało się wam wybudować Warszawę. Musicie szukać zdjęcia przedwojenne, info gdzie co było i oczywiście to wybudować. Stracicie do tego chęć.

Sądze, że serwer ma baaaaaardzo małe szanse na wypał.

Ale życzę powodzenia ;p

heeh :) powiem tak :) tu nie chodzi o prawdy Hirsoryczne irp :) po prostu o 3 wrogie sobie frakcje ;) a co do Rang zolnierz i oficer to moze i to samo ale jednak pod pewnym wzgledem w realnym nawet zyciu zolnierz oznacza zollnierza a oficer kogos kto ma wieksze jakies predyspozycje a tutaj to tylko nazwa "oficer" i tyle ;)

ps. ref@ ;D

Opublikowano

@UP UP :P

Wiem, róźnią się rangą (stopniem wojskowym), lecz kto będzie słuchać rozkazów od innych na serwerze?

Będzie po prostu tak:

1.Resp

2.Przeczytanie regulaminu (Mało prawdopodobne hehe.

3.Spawn na mapce.

4. NAPIERDALANKA, z maszynowo-laserowej-hologramowej snajperki z zajebistą lunetką, jak się patrzy.

5. Śmierć, ale to *** z tym, zaraz się zrespisz.

6. Patrz pkt.4 :P

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@UP UP :P

Wiem, róźnią się rangą (stopniem wojskowym), lecz kto będzie słuchać rozkazów od innych na serwerze?

Będzie po prostu tak:

1.Resp

2.Przeczytanie regulaminu (Mało prawdopodobne hehe.

3.Spawn na mapce.

4. NAPIERDALANKA, z maszynowo-laserowej-hologramowej snajperki z zajebistą lunetką, jak się patrzy.

5. Śmierć, ale to *** z tym, zaraz się zrespisz.

6. Patrz pkt.4 :P

heeh kolego to tylko nazwa ;) nikt nie bedzie dawal rozkazow i ich slochał chodzi tylko o nazwe i tyle ;) taka nazwa a każdy się napiernicza jak może ;D

Fajny pomysl. Coraz wiecej takich pomyslow . Bylo GTA,Battlefield i nie wystartowalo. Trzymam kciuki zeby to wyszlo.

heeh no wiesz, GTA czy cos t moze proponowali 15/16 latki którzy nie wiedzieli jak sie za to zabrac ;)  na razie pytam o pomysł czy sie podoba czy nie a z tego co widze to chyba będzie się opłacało to zrobić ;p

Opublikowano

@UpUP

O co Ci chodziło z 15/16 latkami? Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem, ale chyba nas obraziłeś?

(Ja dałem ostatnio wątek zapowiadający serwer Grand Theft Horse, który ma być GTA w Minecrafcie i powiem, że prace idą peełną parą I WIEM JAK GO ZROBIĆ :P)

Powiedz mi... Skoro ma to być WOJNA ŚWIATOWA, a ty mówisz, że to tylko nazwa to na huj Ci tam jest ten "oficer".

Przecież to nie będzie zgodne z resztą serwera, że to tylko klasa jest...

Daj takie:

1.Snajper

2.Komandos

3.Miniarz (Czy chyba się mówiło na nich Miner).

4.Żołnierz.

Obojętnie co daj za tego oficera.. to nie będzie zbyt logiczne.. naprawdę. A tobie chyba zależy na logice, prawda? xD

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

eE kolejny pomysł który nie powstanie (najprawdopodobniej)

Jaka jest twoja znajomość javy (+bukkit) jeśli nie wiesz o co mi chodzi odpuść sobie

Gdyby serwer miał powstać to nie pisał byś durnego tematu w stylu "czy zagrał byś na" bo wiesz ja bym zagrał ale serwer nie powstanie wiec nie zagram.

zrób przynajmniej 50% serwera (i nie chodzi mi tu o mapę tylko mechanikę gry ..) i się tym pochwal bo na razie masz czysty pomysł niepoparty żadnymi argumentami

Odpuść sobie nie znajdziesz żadnego frajera który zrobi serwer dla ciebie za free

Opublikowano

eE kolejny pomysł który nie powstanie (najprawdopodobniej)

Jaka jest twoja znajomość javy (+bukkit) jeśli nie wiesz o co mi chodzi odpuść sobie

Gdyby serwer miał powstać to nie pisał byś durnego tematu w stylu "czy zagrał byś na" bo wiesz ja bym zagrał ale serwer nie powstanie wiec nie zagram.

zrób przynajmniej 50% serwera (i nie chodzi mi tu o mapę tylko mechanikę gry ..) i się tym pochwal bo na razie masz czysty pomysł niepoparty żadnymi argumentami

Odpuść sobie nie znajdziesz żadnego frajera który zrobi serwer dla ciebie za free

heeh kolego ;) Pluginy/skrypty porobić własne/spolszczać/konfigurwać to dla mnie dziecinada ;) znam cały język javy praktycznie co można ;) serwer może powstanie a może nie heeh na razie pytam tylko o to czy ktoś by zagrał prawda ?  ps. mam sam pomysł ? nie ... posiadam Rangi, Mapę, Pluginy i praktycznie gotowy Serwer oprócz jak na razie funduszy na to heeh

Opublikowano

skoro znasz jave to zamiast pytać sie osób z forum (większość to dzieci) powinieneś sam zrobić sobie w głowie prosty zarys tego co chcesz umieścić/zaprezentować na serwerze np

pojazdy:

świnia- szybka

krowa-wolniejsza ale wiecej hp

krowa+siedząca na niej ośmiornica czy inne dziadostwo - prowizoryczny czołg :)

(można takie coś zrobić w mc)

z tym że ty sam wiesz co jesteś w stanie zrobić i jak ma wyglądać przyszły serwer

Niestety  takich pytań jak twoje było już wiele na forum wiec jestem sceptyczny

większość nie powstawała a to co powstało było o kant dupy rozbić

Opublikowano

Ja bym pograł. Chętnie bym pomógł jak się tylko da (możliwie budowa, plan miasta - mój tata jest bardzo w temacie, nowe pomysły, może rady?). Pamiętaj, że ilość slotów na taki serwer musi być spora. Według mnie przynajmniej 100 na początek (lepiej kupić lepszą maszynę i mieć możliwość zwiększenia, jak i dodania pamięci operacyjnej do serwera). 

3foc.png

Szukam sponsora na prawdopodobnie jeden z najlepszych serwerów RolePlay jaki powstanie. Na razie tylko zarys.

Opublikowano

skoro znasz jave to zamiast pytać sie osób z forum (większość to dzieci) powinieneś sam zrobić sobie w głowie prosty zarys tego co chcesz umieścić/zaprezentować na serwerze np

pojazdy:

świnia- szybka

krowa-wolniejsza ale wiecej hp

krowa+siedząca na niej ośmiornica czy inne dziadostwo - prowizoryczny czołg :)

(można takie coś zrobić w mc)

z tym że ty sam wiesz co jesteś w stanie zrobić i jak ma wyglądać przyszły serwer

Niestety  takich pytań jak twoje było już wiele na forum wiec jestem sceptyczny

większość nie powstawała a to co powstało było o kant dupy rozbić

a co ma java do Zainteresowania ? pytanie brzmiało "Chcę wiedzieć kto i czy w ogóle było by zainteresowanie serwerem PVP II Wojny Światwej ?" "Zagralibyście na Takim Serwerze ?"

... ehh

Opublikowano

Zdanie moje jest takie , w minecrafta grają dzieci które łatwo przyswajają nowe wiadomości mody itp , więc taki serwer może dać się polubić o ile nie będzie zabardzo skomplikowany i będzie on czytelny dla przeciętnego jak i nowego gracza.  Bez tysiąca pluginów , Chętnie bym zagrał

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...