Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wasze pomysły na konkurs Anime.

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich w to jakże piękne niedzielne popołudnie.

Ponieważ ostatni konkurs w dziale odbył się dosyć dawno jeszcze za czasów Enzila dlatego też postanowiliśmy zorganizować coś nowego.

Mimo że sam posiadam kilka propozycji chciałbym zobaczyć jakie wy macie pomysły i jaka forma konkursu najbardziej by was interesowała.

Poprzedni konkurs był wieloczłonowy, co to znaczy, posiadał kilka kategorii w których można było wziąć udział z oddzielnymi nagrodami lepszymi lub gorszymi

zależnie od poziomu trudności danej kategorii konkursu, postaram się aby było tak i tutaj więc możecie podawać kilka pomysłów.

Na zachętę jeden najlepszy wybrany pomysł dostanie -5 pkt na pasku ostrzeżeń.

Wszelkie pomysły typu narysuj ulubioną scenę z hentaja albo konkurs z wiedzy o Boku no Pico będę traktować jako off-topic

więc można i wygrać +5 pkt jak kto woli.

Proszę nie zadawać pytań odnośnie konkursu kiedy będzie itd wszystko w swoim czasie.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Konkurs z wiedzy o Boku no Pico! Najlepszy konkurs!!!

Może test z wiedzy anime i takie łatwiejsze pytania (z "wymaganych" serii), żeby początkujący (nie jeden dzień czy dwa, ale może miesiąc czasu oglądania) też mogli wygrać.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Zrecenzuj anime? Jakoś coś innego do głowy mi nie przychodzi, bo anime to bardzo obszerny temat, a nie tak mały jak jedna gra. To by było troszeczkę nie uczciwe gdyby były pytania z poszczególnych anime, bo ktoś nie mógłby wziąć udziału dlatego, że dane anime to nie jego klimat? (btw. i tak selweron by wygrał :D)

I każdy mógłby się wykazać, nie ważne czy obejrzał 1000 anime czy 10. Byłoby to również pomocne gdyby ktoś sobie szukał anime do obejrzenia, mógłby popatrzeć na recenzje i może by coś znalazł dla siebie :)

Opublikowano

Zdecydowanie zalecam pomysły które byłyby dla każdego bo wiem że mógłbym zrobić np konkurs z zgadnij co to za anime i dać jakieś z 1980 ale to nie o to chodzi.

Będą oczywiście trudniejsze i łatwiejsze dlatego piszcie po kilka pomysłów.

NJxbd4x.png

Opublikowano

No wiadomo. Najpierw zbierasz listę chętnych bo pod takie coś jest ustawiony mój 'pomysł'. Jak już zaczniesz to piszesz że codziennie o 20 pojawi się screen. Wszyscy łapu ciapu czekają, dajesz takiego screena. Piszesz z jakiego jest anime (np. Hellsing). Każdy będzie miał 24h na wysłanie Ci na pw zdjęcia z tą samą sceną z widocznym czasem playera, oczywiście wykonanego własnoręcznie / lub znalezienie tej sceny i napisania Ci również prywatnej wiadomości, w którym odcinku ona wystąpiła. Czasami możesz sypnąć czymś łatwiejszym jeśli by były te screeny, że podasz dodatkowo odcinek. No chyba że tasiemce, to wtedy obowiązkowo odcinek albo chociaż przedział odcinków ^^

Będzie tam powiedzmy to trwało 10 dni czyli 10 obrazeczków, a każdy kto się zmieści w czasie i poprawnie zrobi/odpowie ma tam tego punkta. Punkt do punkta jak na końcu będzie remis to dogrywka a później pierwszemu miejscu oddajesz swojego moda anime ( xD), dwóm kolejnym jakieś super plakietki a każdemu za udział procenciki odejmiesz żeby większa grupka wzięła udział. Na końcu całego konkursu podajesz poprawne odpowiedzi do każdej 'zagadki'. Oczywiście nie trzeba robić tak jak w zgadywankach w tym forum, że jakąś postać, może być i krajobraz ;d

Konkurs musi być prosty i niewymagający nie? :) Myśle że dla chcącego nic trudnego znaleźć taką fotę w 24h (odjąć spanie, fa*****, naukę/pracę i tak zostanie trochę czasu przecież)

Inny pomysł to znowu zbiórka chętnych osób. Polegać może na np. uchwyceniu najzabawniejszej/najstraszniejszej/najbrzydszej/najprzyjemniejszej lub podobnej sceny z anime, które podasz o 20. Powiedzmy podasz 'Hellsing' i dasz czas 2 tyg na obejrzenie (wiadomo nie każdy ma czas a i download trwa) i każdy będzie miał za zadanie przesłać Ci na pw/w temacie fotę wykonaną własnoręcznie (nie z google), która była wg. niego najstraszniejsza w tym anime. Tam jakiś skład jury sobie będzie siedział i to on z wszystkich tych fotek wybierze 3 najstraszniejsze i nagrodzi userów

====]

Opublikowano

@up zdecydowanie turniej w osu

jak chcesz coś bardziej o anime to zostaje jedynie recenzja, turnije z wiedzy nie ma sensu, nie ma osoby która oglądała choćby większość anime

Opublikowano

Turniej W OSU !

Nie chcę rezenzować , bo mój polski stoi nadal na poziomie podstawówki :D 

18706.png

12012395664c93b46ec7f29.jpg

Jeśli pomogłem, daj "+" ;D

Opublikowano

Prawdopodobnie będzie turniej osu i jakieś zgadywanki, ale recenzja prawdopodobnie odpada, bo nie dość, że możliwość skopiowania z internetu ogromna, to sam pomysł nie najlepszy według mnie przynajmniej.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Z OSU! to słaby pomysł, bo nie każdy ma myszkę za tysiące złotych.

Miałem za 20zł i hardy robiłem niektóre teraz mam trochę droższą i co prawda lepiej gram ale to doświadczenie decyduje o tym ile osiągniesz a nie myszka za tysiące złotych bo to totalna bzdura.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Miałem za 20zł i hardy robiłem niektóre teraz mam trochę droższą i co prawda lepiej gram ale to doświadczenie decyduje o tym ile osiągniesz a nie myszka za tysiące złotych bo to totalna bzdura.

co ma osu do anime? że tak zapytam.

Opublikowano

co ma osu do anime? że tak zapytam.

To że dobre 80% + map jest na podstawie anime cała otoczka gry też jest skierowana w stronę, więc ma masę wspólnego co prawda jest to tylko gra, ale jest darmowa i b.popularna wśród fanów anime, między innymi ze względu na kontent w niej zawarty, więc sam uważam, że taki "człon" w konkursie dla osób które grają, a trochę na forum ich jest (patrz temat osu) byłby dobrym pomysłem według mnie przynajmniej.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Właśnie recenzja byłaby najlepsza, bo nie każdy gra w OSU i nie każdy potrafi, a zgadywanki przestały być już popularne kilka lat temu.

Opublikowano

Ale ja powtarzam że konkurs będzie uwaga uwaga co już pisałem kilka razy "WIELOCZŁONOWY"

Póki co moje zapatrywania to:

1. Rysunek anime

2. Recenzja wymyślonego anime (anty-plagiatowo musi być) lub Opis/krótka fabuła wymyślonego anime

3.Turniej Osu z podziałem na 2 grupy dla średnio-zaawansowanych  i zaawansowanych.

4. Zgadywanki z cyklu co to za anime. 

NJxbd4x.png

Opublikowano

(patrz temat osu

Gdzie jest ten temat?

//3 tematy pod tym, naprawdę musiałeś o taki pierdół pytać, jest też opcja szukaj.

//Vasto

Sorry, poszukam ;) .

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Rysunek Anime...

Ja bym to podzieliła na różne kategorie, kilka postaci na jednej kartce - np. ulubiona scena z anime, ulubione postacie z anime, komiks na max. 2 strony, itd.

Bo rysowanie swojej ulubionej (jednej) postaci jest już po prostu nudne.

Pomysł z OSU bardzo fajny :)

Może jakiś plakat? Zapowiedź? Cosplay? Karaoke? Okładka?

Rozpoznanie soundtracków - openingi i endingi

Opublikowano

Prawdopodobnie będzie turniej osu i jakieś zgadywanki, ale recenzja prawdopodobnie odpada, bo nie dość, że możliwość skopiowania z internetu ogromna, to sam pomysł nie najlepszy według mnie przynajmniej.

Recenzje też można, bo łatwo zobaczyć co jest kopiowane, a co nie.

Z OSU! to słaby pomysł, bo nie każdy ma myszkę za tysiące złotych.

Ja mam myszkę za 2 dychy i na hardach się gra :D

4770714280454741315510.png
Opublikowano

Recenzje też można, bo łatwo zobaczyć co jest kopiowane, a co nie.

Co prawda nie ma tutaj zbyt wielu takich osób, ale osobiście nie miałbym najmniejszego problemu z przetłumaczeniem recenzji napisanej po angielsku.

Takiego plagiatu w żaden sposób nie udowodnisz.

Może jakiś plakat? Zapowiedź? Cosplay? Karaoke? Okładka?

Rozpoznanie soundtracków - openingi i endingi

Cosplay raczej odpada. W polsce mało tego sprzedają i do tego drogo.

Co do soundtracków, to nawet mi się podoba, ale trzeba by wybierać odpowiednie fragmenty z odpowiednich soundtracków.

Umieszczanie soundtracków z mało znanych produkcji będzie średnim pomysłem.

s2c77Oa.png

Opublikowano

Podbijam pomysł z konkursem na najlepsze karaoke. Z chęcia mogę zajac się nim od strony technicznej :)

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Wredna/Shavire/Miyoshi/Julietta/Renissance czy jakaś inna kobita weźmie udział i pozamiatane, według mnie odpada.

Dokładnie. Co jak co, ale z kobietami to szans nie mamy. :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...