Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Nowy Monitor, tryb pełnoekranowy.

KaoLin

Pytanie

Opublikowano

Siema!

Mam bardzo, bardzo poważny problem. Otóż kupiłem monitor (22 cale) do nowego komputera, ponieważ mój monitor (15 cali) z przed 8 lat nie działał z nowym sprzętem. I tak, mam teraz ten monitor 22 cale i co? No i gdy pobrałem sobie gry, w które gram np. Minecraft, LoL, AION, to dzieje mi się coś dziwnego. W trybie pełnoekranowym te gry się zacinają, tak jakbym miał jakiś komputer do du*y... Spróbowałem te gry załączyć w trybie okienkowym (działa tylko Minecraft i AION, bo LoLa nie da sie otworzyć w trybie okienkowym) i wszystko normalnie, normalne FPS'y bez lagów. Czy ktoś mógłby mi doradzić, co może być przyczyną, że te gry w trybie pełnoekranowym się zacinają i są lagi? Bardzo prosze o pomoc!! :)

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema!

Mam bardzo, bardzo poważny problem. Otóż kupiłem monitor (22 cale) do nowego komputera, ponieważ mój monitor (15 cali) z przed 8 lat nie działał z nowym sprzętem. I tak, mam teraz ten monitor 22 cale i co? No i gdy pobrałem sobie gry, w które gram np. Minecraft, LoL, AION, to dzieje mi się coś dziwnego. W trybie pełnoekranowym te gry się zacinają, tak jakbym miał jakiś komputer do du*y... Spróbowałem te gry załączyć w trybie okienkowym (działa tylko Minecraft i AION, bo LoLa nie da sie otworzyć w trybie okienkowym) i wszystko normalnie, normalne FPS'y bez lagów. Czy ktoś mógłby mi doradzić, co może być przyczyną, że te gry w trybie pełnoekranowym się zacinają i są lagi? Bardzo prosze o pomoc!! :)

Może masz komputer słaby? Jakie podzespoły?

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Może masz komputer słaby? Jakie podzespoły?

No właśnie nie sądze żebym miał słaby komputer ponieważ składał mi go Informatyk. Ale już podam specyfikacje:

PROCESOR   AMD FX X6 FX-6300

AMD X6 FX-6300 6x 4,1 GHz z funkcja TURBO. 6 Rdzeni. 16MB cache. Tehnologia 32nm. Odblokowany mnożnik.

PŁYTA GŁÓWNA   MSI 760GM

Główne cechy: 6x USB 2.0, SATA-II, PCI-E x16 2.0, HD Audio, LAN, max 16GB RAM, Przełącznik OC

PAMIĘĆ RAM   8GB DDRIII 1600MHz

8 GB DDRIII 1333MHz DUAL CHANNEL super szybkie pamięci DDR3 z najwyższej półki HIGH-ENDOWI PRODUCENCI: OCZ/PATRIOT/EXCELERAM,
GWARANCJA NIEZAWODNOŚCI  

Pamięci światowych i renomowanych producentów.

Częstotliwość 1600MHz zapewni najwyższe osiągi.

KARTA GRAFICZNA   HD3000(Zintegrowana)

Radeon HD 3000 (zintegrowana)

DYSK TWARDY   1000GB SATA-3

640 GB SATA
(WD Caviar/Hitachi/Seagate/Samsung - zależnie od dostępności)

Wydajne, stabilne i niezawodne.

Tylko najwięksi producenci dysków twardych, Seagte, WD Caviar, Hitachi, Toshiba.

NAPĘD OPTYCZNY Nagrywarka DVD-RW x24

Zapis i odczyt nośników CD-R/CD-RW/DVD-R/DVD+R/DVD-RW

Tylko sprawdzeni i niezawodni producenci.

KARTA DŹWIĘKOWA   Tru HD Audio

8-kanałowa karta dźwiękowa (zintegrowana)

Ciesz się dźwiękiem przestrzennym 5.1 lub 7.1

KARTA SIECIOWA   Realtek Fast LAN

Szybka Karta sieciowa działająca w standardach 10/100/1000 Mbit (zintegrowana)

ZASILACZ   500W ATX SILENT

500 WATT SILENT - Cichy 12cm wentylator z kontrolą obrotów w zależności o temperatury.

Zabezpieczenia: przeciwprzepięciowe, przeciwzwarciowe, przeciążeniowe, niski poziom zakłóceń.

Opublikowano

No właśnie nie sądze żebym miał słaby komputer ponieważ składał mi go Informatyk.

Widać.

Czego Ty od tego gówna wymagasz. Sprzęt słaby i tyle. Ten informatyk złożył Ci najgorszy zestaw jaki chyba można.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Widać.

Czego Ty od tego gówna wymagasz. Sprzęt słaby i tyle. Ten informatyk złożył Ci najgorszy zestaw jaki chyba można.

Hmm, a to ciekawe bo dodał w e-mailu takie coś "Na tych dwóch zestawach spokojnie pogra w najnowsze gry."

Tutaj podam specyfikacje drugiego zestawu komputera, który mi oferował: 

PROCESOR   Intel Core i3 3240

Intel Core i3 3240 2x 3,4GHz. 3MB pamięci Cache L3, BOX, socket 1155. Nowoczesna technologia wykonania 22nm.

PŁYTA GŁÓWNA   ASUS B75M-PLUS USB3.0 SATA-3

Główne Cechy: 4-banki RAM, 2x USB 3.0, SATA-III, 4x USB 2.0, PCI-E x16 3.0, HD Audio, Przełącznik OC, LAN, DDR3-2200MHz

PAMIĘĆ RAM   4GB DDRIII 1600MHz

Pamięci światowych i renomowanych producentów.

Częstotliwość 1600MHz zapewni najwyższe osiągi.

KARTA GRAFICZNA   HD2500(Zintegrowana)

Integrated Intel HD Graphics Media Accelerator (zintegrowana) max 1740MB pamięci.

DYSK TWARDY   250GB SATA-II

Wydajne, stabilne i niezawodne.

Tylko najwięksi producenci dysków twardych, Seagate, WD Caviar, Hitachi, Toshiba

NAPĘD OPTYCZNY   Nagrywarka DVD-RW x24

Zapis i odczyt nośników CD-R/CD-RW/DVD-R/DVD+R/DVD-RW

Tylko sprawdzeni i niezawodni producenci.

KARTA DŹWIĘKOWA   Tru HD Audio

8-kanałowa karta dźwiękowa (zintegrowana)

Ciesz się dźwiękiem przestrzennym 5.1 lub 7.1

KARTA SIECIOWA   Realtek Fast LAN

Szybka Karta sieciowa działająca w standardach 10/100/1000 Mbit (zintegrowana)

ZASILACZ   500W Bandit

500 WATT SILENT - Cichy 12cm wentylator z kontrolą obrotów w zależności o temperatury.

Zabezpieczenia: przeciwprzepięciowe, przeciwzwarciowe, przeciążeniowe, niski poziom zakłóceń.

Opublikowano

Hmm, a to ciekawe bo dodał w e-mailu takie coś "Na tych dwóch zestawach spokojnie pogra w najnowsze gry."

Widocznie żartował, albo zapomniał dodać "nie".

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

pograsz w najnowsze gry jak on napisał ale najpierw kup karte graficzną a pużniej pogadamy.na tej karcie nawet nie odpalisz bf3 na min.

Mój mały Głodomor : Samsung r540       Mysz:  Logitech M100         Słuchawki :  Creative fatal1ty HS-800    I'd love this set.

Opublikowano

pograsz w najnowsze gry jak on napisał ale najpierw kup karte graficzną a pużniej pogadamy.na tej karcie nawet nie odpalisz bf3 na min.

Nie wiem czy mogę Ci zaufać skoro zaczynasz zdanie od małej litery, robisz błędy ortograficzne i nie robisz spacji po znaku interpunkcyjnym. :)

Opublikowano

Nie wiem czy mogę Ci zaufać skoro zaczynasz zdanie od małej litery, robisz błędy ortograficzne i nie robisz spacji po znaku interpunkcyjnym. :)

To tak jak zaufałeś temu informatykowi??? widać że należysz do tych ludzi co dają coś w ręce innej osobie.Jeśli temat z tym że to nie działa napisałeś to pewnie wiesz że to forum jest od pomagania a nie od narzekania.

Mój mały Głodomor : Samsung r540       Mysz:  Logitech M100         Słuchawki :  Creative fatal1ty HS-800    I'd love this set.

Opublikowano

To tak jak zaufałeś temu informatykowi??? widać że należysz do tych ludzi co dają coś w ręce innej osobie.Jeśli temat z tym że to nie działa napisałeś to pewnie wiesz że to forum jest od pomagania a nie od narzekania.

Dlatego napisałem, czy ktoś mógłby pomóc i powiedzieć dlaczego tak się robi. Btw. co ma wspólnego błedy ortograficzne z zaufaniem do Informatyka? ;)

Opublikowano

Dodam jeszcze, że nie miałem zbyt ciekawej sumy do wydania na komputer - cena tego komputera kosztowała 1550 zł.

Spieprzył robotę. Przecież wszystko w tym zestawie jest bez sensu. Za 1550zł można spokojnie złożyć sprzęt do gier typu Minecraft, LoL.

Żeby coś z tego sprzętu było trzeba kupić kartę graficzną i wymienić zasilacz.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Spieprzył robotę. Przecież wszystko w tym zestawie jest bez sensu. Za 1550zł można spokojnie złożyć sprzęt do gier typu Minecraft, LoL.

Żeby coś z tego sprzętu było trzeba kupić kartę graficzną i wymienić zasilacz.

Hmmm. A mógłbyś mi powiedzieć jaka mniej więcej mogłaby być ta karta graficzna i zasilacz? + jaka cena by była za to.

Opublikowano

Hmmm. A mógłbyś mi powiedzieć jaka mniej więcej mogłaby być ta karta graficzna i zasilacz? + jaka cena by była za to.

To zależy. Najtańszy zasilacz:

http://techplanet.pl/produkty/zasilacze/corsair-vs-series-450w,35293.html

A karta graficzna zależy od gier. Będziesz grał w gry typu Battlefield 4 czy raczej LoL itd.?

graphic.pnggraphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...