Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Nowy Monitor, tryb pełnoekranowy.

KaoLin

Pytanie

Opublikowano

Siema!

Mam bardzo, bardzo poważny problem. Otóż kupiłem monitor (22 cale) do nowego komputera, ponieważ mój monitor (15 cali) z przed 8 lat nie działał z nowym sprzętem. I tak, mam teraz ten monitor 22 cale i co? No i gdy pobrałem sobie gry, w które gram np. Minecraft, LoL, AION, to dzieje mi się coś dziwnego. W trybie pełnoekranowym te gry się zacinają, tak jakbym miał jakiś komputer do du*y... Spróbowałem te gry załączyć w trybie okienkowym (działa tylko Minecraft i AION, bo LoLa nie da sie otworzyć w trybie okienkowym) i wszystko normalnie, normalne FPS'y bez lagów. Czy ktoś mógłby mi doradzić, co może być przyczyną, że te gry w trybie pełnoekranowym się zacinają i są lagi? Bardzo prosze o pomoc!! :)

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To tak jak zaufałeś temu informatykowi??? widać że należysz do tych ludzi co dają coś w ręce innej osobie.Jeśli temat z tym że to nie działa napisałeś to pewnie wiesz że to forum jest od pomagania a nie od narzekania.

Dlatego napisałem, czy ktoś mógłby pomóc i powiedzieć dlaczego tak się robi. Btw. co ma wspólnego błedy ortograficzne z zaufaniem do Informatyka? ;)

Opublikowano

Dodam jeszcze, że nie miałem zbyt ciekawej sumy do wydania na komputer - cena tego komputera kosztowała 1550 zł.

Spieprzył robotę. Przecież wszystko w tym zestawie jest bez sensu. Za 1550zł można spokojnie złożyć sprzęt do gier typu Minecraft, LoL.

Żeby coś z tego sprzętu było trzeba kupić kartę graficzną i wymienić zasilacz.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Spieprzył robotę. Przecież wszystko w tym zestawie jest bez sensu. Za 1550zł można spokojnie złożyć sprzęt do gier typu Minecraft, LoL.

Żeby coś z tego sprzętu było trzeba kupić kartę graficzną i wymienić zasilacz.

Hmmm. A mógłbyś mi powiedzieć jaka mniej więcej mogłaby być ta karta graficzna i zasilacz? + jaka cena by była za to.

Opublikowano

Siema!

Mam bardzo, bardzo poważny problem. Otóż kupiłem monitor (22 cale) do nowego komputera, ponieważ mój monitor (15 cali) z przed 8 lat nie działał z nowym sprzętem. I tak, mam teraz ten monitor 22 cale i co? No i gdy pobrałem sobie gry, w które gram np. Minecraft, LoL, AION, to dzieje mi się coś dziwnego. W trybie pełnoekranowym te gry się zacinają, tak jakbym miał jakiś komputer do du*y... Spróbowałem te gry załączyć w trybie okienkowym (działa tylko Minecraft i AION, bo LoLa nie da sie otworzyć w trybie okienkowym) i wszystko normalnie, normalne FPS'y bez lagów. Czy ktoś mógłby mi doradzić, co może być przyczyną, że te gry w trybie pełnoekranowym się zacinają i są lagi? Bardzo prosze o pomoc!! :)

Może masz komputer słaby? Jakie podzespoły?

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Hmmm. A mógłbyś mi powiedzieć jaka mniej więcej mogłaby być ta karta graficzna i zasilacz? + jaka cena by była za to.

To zależy. Najtańszy zasilacz:

http://techplanet.pl/produkty/zasilacze/corsair-vs-series-450w,35293.html

A karta graficzna zależy od gier. Będziesz grał w gry typu Battlefield 4 czy raczej LoL itd.?

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Może masz komputer słaby? Jakie podzespoły?

No właśnie nie sądze żebym miał słaby komputer ponieważ składał mi go Informatyk. Ale już podam specyfikacje:

PROCESOR   AMD FX X6 FX-6300

AMD X6 FX-6300 6x 4,1 GHz z funkcja TURBO. 6 Rdzeni. 16MB cache. Tehnologia 32nm. Odblokowany mnożnik.

PŁYTA GŁÓWNA   MSI 760GM

Główne cechy: 6x USB 2.0, SATA-II, PCI-E x16 2.0, HD Audio, LAN, max 16GB RAM, Przełącznik OC

PAMIĘĆ RAM   8GB DDRIII 1600MHz

8 GB DDRIII 1333MHz DUAL CHANNEL super szybkie pamięci DDR3 z najwyższej półki HIGH-ENDOWI PRODUCENCI: OCZ/PATRIOT/EXCELERAM,
GWARANCJA NIEZAWODNOŚCI  

Pamięci światowych i renomowanych producentów.

Częstotliwość 1600MHz zapewni najwyższe osiągi.

KARTA GRAFICZNA   HD3000(Zintegrowana)

Radeon HD 3000 (zintegrowana)

DYSK TWARDY   1000GB SATA-3

640 GB SATA
(WD Caviar/Hitachi/Seagate/Samsung - zależnie od dostępności)

Wydajne, stabilne i niezawodne.

Tylko najwięksi producenci dysków twardych, Seagte, WD Caviar, Hitachi, Toshiba.

NAPĘD OPTYCZNY Nagrywarka DVD-RW x24

Zapis i odczyt nośników CD-R/CD-RW/DVD-R/DVD+R/DVD-RW

Tylko sprawdzeni i niezawodni producenci.

KARTA DŹWIĘKOWA   Tru HD Audio

8-kanałowa karta dźwiękowa (zintegrowana)

Ciesz się dźwiękiem przestrzennym 5.1 lub 7.1

KARTA SIECIOWA   Realtek Fast LAN

Szybka Karta sieciowa działająca w standardach 10/100/1000 Mbit (zintegrowana)

ZASILACZ   500W ATX SILENT

500 WATT SILENT - Cichy 12cm wentylator z kontrolą obrotów w zależności o temperatury.

Zabezpieczenia: przeciwprzepięciowe, przeciwzwarciowe, przeciążeniowe, niski poziom zakłóceń.

Opublikowano

No właśnie nie sądze żebym miał słaby komputer ponieważ składał mi go Informatyk.

Widać.

Czego Ty od tego gówna wymagasz. Sprzęt słaby i tyle. Ten informatyk złożył Ci najgorszy zestaw jaki chyba można.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Widać.

Czego Ty od tego gówna wymagasz. Sprzęt słaby i tyle. Ten informatyk złożył Ci najgorszy zestaw jaki chyba można.

Hmm, a to ciekawe bo dodał w e-mailu takie coś "Na tych dwóch zestawach spokojnie pogra w najnowsze gry."

Tutaj podam specyfikacje drugiego zestawu komputera, który mi oferował: 

PROCESOR   Intel Core i3 3240

Intel Core i3 3240 2x 3,4GHz. 3MB pamięci Cache L3, BOX, socket 1155. Nowoczesna technologia wykonania 22nm.

PŁYTA GŁÓWNA   ASUS B75M-PLUS USB3.0 SATA-3

Główne Cechy: 4-banki RAM, 2x USB 3.0, SATA-III, 4x USB 2.0, PCI-E x16 3.0, HD Audio, Przełącznik OC, LAN, DDR3-2200MHz

PAMIĘĆ RAM   4GB DDRIII 1600MHz

Pamięci światowych i renomowanych producentów.

Częstotliwość 1600MHz zapewni najwyższe osiągi.

KARTA GRAFICZNA   HD2500(Zintegrowana)

Integrated Intel HD Graphics Media Accelerator (zintegrowana) max 1740MB pamięci.

DYSK TWARDY   250GB SATA-II

Wydajne, stabilne i niezawodne.

Tylko najwięksi producenci dysków twardych, Seagate, WD Caviar, Hitachi, Toshiba

NAPĘD OPTYCZNY   Nagrywarka DVD-RW x24

Zapis i odczyt nośników CD-R/CD-RW/DVD-R/DVD+R/DVD-RW

Tylko sprawdzeni i niezawodni producenci.

KARTA DŹWIĘKOWA   Tru HD Audio

8-kanałowa karta dźwiękowa (zintegrowana)

Ciesz się dźwiękiem przestrzennym 5.1 lub 7.1

KARTA SIECIOWA   Realtek Fast LAN

Szybka Karta sieciowa działająca w standardach 10/100/1000 Mbit (zintegrowana)

ZASILACZ   500W Bandit

500 WATT SILENT - Cichy 12cm wentylator z kontrolą obrotów w zależności o temperatury.

Zabezpieczenia: przeciwprzepięciowe, przeciwzwarciowe, przeciążeniowe, niski poziom zakłóceń.

Opublikowano

Hmm, a to ciekawe bo dodał w e-mailu takie coś "Na tych dwóch zestawach spokojnie pogra w najnowsze gry."

Widocznie żartował, albo zapomniał dodać "nie".

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

pograsz w najnowsze gry jak on napisał ale najpierw kup karte graficzną a pużniej pogadamy.na tej karcie nawet nie odpalisz bf3 na min.

Mój mały Głodomor : Samsung r540       Mysz:  Logitech M100         Słuchawki :  Creative fatal1ty HS-800    I'd love this set.

Opublikowano

pograsz w najnowsze gry jak on napisał ale najpierw kup karte graficzną a pużniej pogadamy.na tej karcie nawet nie odpalisz bf3 na min.

Nie wiem czy mogę Ci zaufać skoro zaczynasz zdanie od małej litery, robisz błędy ortograficzne i nie robisz spacji po znaku interpunkcyjnym. :)

Opublikowano

Nie wiem czy mogę Ci zaufać skoro zaczynasz zdanie od małej litery, robisz błędy ortograficzne i nie robisz spacji po znaku interpunkcyjnym. :)

To tak jak zaufałeś temu informatykowi??? widać że należysz do tych ludzi co dają coś w ręce innej osobie.Jeśli temat z tym że to nie działa napisałeś to pewnie wiesz że to forum jest od pomagania a nie od narzekania.

Mój mały Głodomor : Samsung r540       Mysz:  Logitech M100         Słuchawki :  Creative fatal1ty HS-800    I'd love this set.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...