Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Waga

Hardy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam 13lat, 181cm wzrostu i.. 84 kg. Doktor mówi, że nie trzeba chudnąć i whatever else, takie pierdoly, że tak ma być. Ale ja chyba muszę schudnąć, bo mam 3,5 kg nadwagi, także to widać po mnie. Czy to dobrze?

Opublikowano

Masz trochę za dużo. Przestań jeść śmieciowe jedzenie, pić kolę i napoje gazowane i więcej ruchu. Polecam bieganie - jest naprawdę przyjemne i aż chce się więcej. 

9368_gold.png

Opublikowano

Nie jem szybkiego jedzenia, co prawda lubię podjesc. A cola i inne? Nie, wolę wode ngaz.

Opublikowano

Idż na siłkę.Moim zdaniem to normalna waga przy tym zwroście.Co? Masz wyglądać jak patyk? To jest okaz zdrowia?

Opublikowano

Nie jem szybkiego jedzenia, co prawda lubię podjesc. A cola i inne? Nie, wolę wode ngaz.

Podjeść ? Masz jeść 5 posiłków w małej ilości. Do tego nie OBŻERAĆ się na noc. Po godzinie 18 nie polecam już jeść.

Obrzydzają mnie PAKIERki z siłki co ALA BAJCEPS spinają 

9368_gold.png

Opublikowano

Właśnie mam cukrzyce i mam jeść 1,2 sniadanie, obiad, 1,2 kolacje, ew. podwieczorek.

Opublikowano

To zmienia postać rzeczy. Przy cukrzycy występuje często nadwaga. 

Polecam ci mimo wszystko bieganko. Najszybsza forma spalania tkanki tłuszczowej i najprzyjemniejsza 

9368_gold.png

Opublikowano

Omg ja mam nie całe 15 lat 183 cm wzrostu i ważę 80 kg i lekarz mówi że mam 10 kg nadwagi.... To na mój rozum coś tu się nie zgadza. A kwestia chudnięcia, ja np w wakacje jeździłem co dziennie kilkanaście kilometrów rowerem+ granie w piłkę i nie chudłem. Na razie mi nie przeszkadza ta waga ale ty jak jesteś chory to może lepiej zrzucić te 4 kg.

Ps Wysoki jesteś strasznie.

Opublikowano

Omg ja mam nie całe 15 lat 183 cm wzrostu i ważę 80 kg i lekarz mówi że mam 10 kg nadwagi.... To na mój rozum coś tu się nie zgadza. A kwestia chudnięcia, ja np w wakacje jeździłem co dziennie kilkanaście kilometrów rowerem+ granie w piłkę i nie chudłem. Na razie mi nie przeszkadza ta waga ale ty jak jesteś chory to może lepiej zrzucić te 4 kg.

Jaki tam chory? Funkcjonuję normalnie, mogę jeść jak inni, grać, brać udział w zawodach. Jak każdy inny. Tylko muszę co 3h mierzyć poziom cukru oraz podawać insulinę, ale od początku choroby(2k05) mam stężenie hemoglobiny ok. 6,5, co jest aż za dobrze.

Opublikowano

Mam 13lat, 181cm wzrostu i.. 84 kg. Doktor mówi, że nie trzeba chudnąć i whatever else, takie pierdoly, że tak ma być. Ale ja chyba muszę schudnąć, bo mam 3,5 kg nadwagi, także to widać po mnie. Czy to dobrze?

Pozdrawiam to za dużo przejdź na dietę, ja mam 15 lat 180cm wzrostu ważę 65 kg i wyglądam krzepko.

Opublikowano

W sumie jesteś młody 84 kg przy 185 cm to troche dużo tylko nie trzeba się tym sugerować, że jesteś gruby, bo jest jeszcze masa mięśniowa co nie?

Opublikowano

Ale ty masz dopiero 13 lat :P Przcież ty powinieneś raczej teraz zadbac o to aby całkiem zdrowo się orzywiać, a ta waga rozłoży się na lata dojrzewania gdy te hormony itd zaczną pracować ^^

Opublikowano

Biegaj i tyle, ewentualnie 20km na rowerze dziennie. Nadwagi masz teoretycznie więcej niż 3,5kg, ale cukrzyca też robi swoje.

PS. Jestem od ciebie prawie 3 lata starszy, a 7 cm niższy (i 22kg lżejszy) xD

@Pitagoras333

Sądząc po osobach w szkole / miejscowości, jestem przeciętny o_O To wy jakiś gigantyzm macie...

Widziałeś 174-centymetrowego zająca tak w ogóle? No właśnie!!!

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...