Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Waga

Hardy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@up no chudy nie jesteś, powiem więcej - masz niedowagę ;))

A co do tematu - bieganie, siłowni nie polecam w takim wieku.

Opublikowano

To zacznij. Lol

Taki offtop. Znacie jakąś stronę, gdzie można znaleźć porady co do zbijania tłuszczu oraz nabierania mięśni?

Polecam Tobie fora.

sfd.pl

kfd.pl

Znajdziesz tam pomocne informacje od uzytkownikow posiadajacych doswiadczenie, nie to co tu :]

Opublikowano

Przy cukrzycy występuje często nadwaga. 

Może i masz lekką nadwagę, ale przy cukrzycy to norma.

Nadwagi masz teoretycznie więcej niż 3,5kg, ale cukrzyca też robi swoje.

Nie osłabiajcie mnie. Jak nie jesteście pewni to się nie wypowiadajcie. Od cukrzycy się nie tyje, tym bardziej nie od cukrzycy typu 1 (zakładam, że chłopak choruje na 1 po wypowiedzi w której pisał, że podaje insuline i po jego wieku).

Owszem otyłosć i nieprawidłowy tryb życia mają wpływ na zwiększenie ryzyka zachorowania, ale w przypadku typu 2 i są przyczyną a nie skutkiem...

Sama jestem diabetykiem już 8 lat, utrzymuję prawidłową wagę, uczęszczam na różne spotkania, widze osoby chore w szerokim przedziale wiekowym, które jakoś wcale mi na otyłe nie wyglądają, wręcz przeciwnie.

Jaki tam chory? Funkcjonuję normalnie, mogę jeść jak inni, grać, brać udział w zawodach. Jak każdy inny. Tylko muszę co 3h mierzyć poziom cukru oraz podawać insulinę, ale od początku choroby(2k05) mam stężenie hemoglobiny ok. 6,5, co jest aż za dobrze.

Cukrzyca to choroba, czy tego chcesz czy nie.

Nie ma czegoś takiego jak "za dobra" hemoglobina.

84kg to trochę sporo wg. mnie.

Opublikowano

Nie wiem o co wam chodzi z ta cola, ja caly czas pije, ale ja chodze na treningi praktycznie co dziennie, 5 godzin pilki *.*

Play to have fun, not to win.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...