Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lenartowa recenzja South Park The Stick Of Truth

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiele razy "hejtowałem" Media Team, że to złe, że tamto do dupy. 

Nieraz ktoś pisał że nie zrobił bym tego lepiej. 

TA DA. 

Jest to moja pierwsza od około 7 lat recenzja. Zawsze je omijałem, bo pisanie recenzji raczej nie szło mi dobrze. 

"czekam na hejty"

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

To wiem ;)

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

lololololol xD 
biere se ją :D

znaczy... wezmę, o ile ępece pozwoli mi na zmianę sygny...

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Wiesz... W mmt nikogo nie obchodziło czy ktoś grał w gre czy nie. Ma być recka i tyle. Tak samo z gameplayem, co z tego że nie grasz w rpgi, masz nagrać. A lektorzy nagrywali po przeczytaniu tekstu, co brzmi sztucznie, tak jakby czytali coś w szkole.

Pisząc samemu musisz skończyć grę, musisz wiedzieć co piszesz, i przy moim czytaniu (niby szybkim) musiałem nie raz czytać sobie ze stoperem żeby recka nie była za krótka.

Sam lektor trwa chyba 4 minuty przy bodajrze 680 iluś słowach.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Wiesz... W mmt nikogo nie obchodziło czy ktoś grał w gre czy nie. Ma być recka i tyle. Tak samo z gameplayem, co z tego że nie grasz w rpgi, masz nagrać. A lektorzy nagrywali po przeczytaniu tekstu, co brzmi sztucznie, tak jakby czytali coś w szkole.

Pisząc samemu musisz skończyć grę, musisz wiedzieć co piszesz, i przy moim czytaniu (niby szybkim) musiałem nie raz czytać sobie ze stoperem żeby recka nie była za krótka.

Sam lektor trwa chyba 4 minuty przy bodajrze 680 iluś słowach.

Tyle, że jest już ponad 2 tygodnie od premiery. Jeśli robi sie to samemu, bez żadnych ograniczeń to pewnie, że zrobisz dobrą recke. W MMT problem był taki, że:

- Praca była zespołowa, i to nie był jakiś kaprys tylko idea grupy. Gdyby każdy robił sam to grupa nie miałaby sensu. Chodziło o zrzeszenie ludzi o podobnych zainteresowaniach a nie ciśnięcie na terminy z pianą z ust. Praca w grupie jest naturalnie wolniejsza.

- Ludzie czekali na błędy MMT, bo było na co ponarzekać. W związku z tym 2 tygodnie opóźnienia to dla nas byłby już strzał w kolano z raną wylotową w czole.

- I dobrze wiesz, bo sam tam byłeś, że nie każdy miał ponadprzeciętne ambicje. Poza grupką ludzi, która faktycznie zapierdalała to resztę trzeba było gonić, nikt się nie zgłaszał na ochotnika a przejście gry w całości zajęłoby im miesiąc bo w międzyczasie trzeba jeszcze "zagrać w metka".

Recenzja jest fajna, masz do tego talent. Ale proszę, nie porównuj pracy jednej osoby z grupową działalnością MMT bo to zwyczajnie nie na miejscu :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Tyle, że jest już ponad 2 tygodnie od premiery. Jeśli robi sie to samemu, bez żadnych ograniczeń to pewnie, że zrobisz dobrą recke. W MMT problem był taki, że:

- Praca była zespołowa, i to nie był jakiś kaprys tylko idea grupy. Gdyby każdy robił sam to grupa nie miałaby sensu. Chodziło o zrzeszenie ludzi o podobnych zainteresowaniach a nie ciśnięcie na terminy z pianą z ust. Praca w grupie jest naturalnie wolniejsza.

- Ludzie czekali na błędy MMT, bo było na co ponarzekać. W związku z tym 2 tygodnie opóźnienia to dla nas byłby już strzał w kolano z raną wylotową w czole.

- I dobrze wiesz, bo sam tam byłeś, że nie każdy miał ponadprzeciętne ambicje. Poza grupką ludzi, która faktycznie zapierdalała to resztę trzeba było gonić, nikt się nie zgłaszał na ochotnika a przejście gry w całości zajęłoby im miesiąc bo w międzyczasie trzeba jeszcze "zagrać w metka".

Recenzja jest fajna, masz do tego talent. Ale proszę, nie porównuj pracy jednej osoby z grupową działalnością MMT bo to zwyczajnie nie na miejscu :)

Co z tego że ponad 2 tygodnie od premiery? "Mój świat, moje kredki" jak będę chciał, napiszę recenzje Doom'a 3D i powiem że to nowość. 

To że praca była zespołowa, właśnie mnie dziwi w chuj. Nie raz, jako lektor mówiłem co mógłby nagrać GP, co poprawić w recenzji, albo co do niej dodać "bo warto". Czy ktoś się tym przejął? po co. 

Dla tego dziwi mnie to, że żadna osoba z chociażby administracji nie zagadała do np. Cenendzy żeby dostać jakąś wersję prasową gry czy coś w ten design. (zrobić konto steam grupy itp.). A MMT zawsze czekało czy to aż ktoś łaskawie sobie kupi, czy aż w necie pokaże się pirat. 

Wiem, że byłem w MMT, i jacy tam są/byli ludzie. Ba! nawet napisałem o tym wierszyk. 

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Co z tego że ponad 2 tygodnie od premiery? "Mój świat, moje kredki" jak będę chciał, napiszę recenzje Doom'a 3D i powiem że to nowość. 

To że praca była zespołowa, właśnie mnie dziwi w chuj. Nie raz, jako lektor mówiłem co mógłby nagrać GP, co poprawić w recenzji, albo co do niej dodać "bo warto". Czy ktoś się tym przejął? po co. 

Dla tego dziwi mnie to, że żadna osoba z chociażby administracji nie zagadała do np. Cenendzy żeby dostać jakąś wersję prasową gry czy coś w ten design. (zrobić konto steam grupy itp.). A MMT zawsze czekało czy to aż ktoś łaskawie sobie kupi, czy aż w necie pokaże się pirat. 

Wiem, że byłem w MMT, i jacy tam są/byli ludzie. Ba! nawet napisałem o tym wierszyk. 

Zamiast sie "dziwić" wszystkim mogłeś sie tym sam zająć, kto ci bronił?

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Ty ogarniasz w ogóle co piszesz? 

Praca była zespołowa, i to nie był jakiś kaprys tylko idea grupy. Gdyby każdy robił sam to grupa nie miałaby sensu. [...]

wszystkim mogłeś sie tym sam zająć [...]

Chyba nie muszę nic więcej pisać?

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Że też jeszcze temat mmt jest jeszcze poruszany o.O.

Zła organizacja, złe podejście do sprawy, a w dodatku wydawanie recki, by była, a rażących błędów merytorycznych to się nie poprawiało, bo po co. I wiele jeszcze innych czynników przesądza o tym, że mmt jest spalone już na samym starcie nawet po zmianie lidera. Żaden nie wniósł nic nowego i zero zmiany w strukturach tej grupy.

W teorii mmt to jest ciekawy pomysł, ale też trzeba wpaść na to jak to powinno być zbudowane. Nie ma jakiegoś lidera, który by to popędzał to mmt w miejscu stoi. A trzeba wiedzieć jak też to ogarnąć tak aby to leciało, że tak powiem tak z automatu :D.

A kolejna kwestia, wielokrotnie poruszana przeze mnie, do kogo to kurwa było kierowane? Do emerytów? Zamiast wyciągnąć wnioski na podstawie obserwacji przeróżnych kanałów na yt to robią nudnawe teksty, które są niczym pieprzenie o niczym. W żaden sposób nie zachęcają do gry, bo przez tą "elokwencję" recka była pozbawiona emocji :).

1334497071-U17330.png

Opublikowano

Ile jeszcze czasu będziecie ubolewać nad tym jakie to mmt było złe?

Grupy już nie ma, więc dajcie spokój.

Filmik fajny, głos dobry, ciekawie się słuchało. 

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

Ile jeszcze czasu będziecie ubolewać nad tym jakie to mmt było złe?

Grupy już nie ma, więc dajcie spokój.

Filmik fajny, głos dobry, ciekawie się słuchało. 

To po chuj ciągle jest grupa i plakietka?

I pseudo bajeczki ze strony niektórych osób z mmt, że grupa na nowo się odrodzi.

Fuck logic

1334497071-U17330.png

Opublikowano

MMT miało sens w 2010/11, ew. na początku 2012, potem jak się skończył boom i poziom upadł każdy miał grupę w dupie.

Lenarcik jak zwykle, lajk w ciemno.

Opublikowano

To po chuj ciągle jest grupa i plakietka?

I pseudo bajeczki ze strony niektórych osób z mmt, że grupa na nowo się odrodzi.

Fuck logic

A po chuj ty tu ciągle jesteś? Możesz już wypierdalać.

Opublikowano

To. I nie wiem dlaczego nikt nigdy nie wpadł na ten pomysł albo o szeroko rozwinięte współprace nawet ze sklepami gier.

Opublikowano

Fajny , dobry głos do takich rzeczy

Jedyne co mi nie pasuje to szum z mikrofonu :)

yep, zapomniałem :)

To. I nie wiem dlaczego nikt nigdy nie wpadł na ten pomysł albo o szeroko rozwinięte współprace nawet ze sklepami gier.

Yep, sam zagadałem do Mirillis, dostałem Action za free ;P 

oraz dzisiaj zaproszenie prasowe do bety Albion Online (tylko 30k fanów na żydbuku) 

1395409773-U651975.png

A widzów ledwie 400 :P

1394725204-U719057.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...