Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dość duży problem w szkole.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, mam dość duży problem w szkole, opowiem wam od początku :

Wczoraj między 4 a 5 lekcją jeden z kolegów rzucił mnie dość ostro w twarz a ja go uderzyłem z lewego sierpowego, oczywiście żaden z nauczycieli to nie widział ale na 5 lekcji ten kolega uderzył mnie krzesłem tak po prostu na oczach nauczyciela w dzień wywiadówki, nie miałem mu to za złe ponieważ wiecie chłopacy najpierw dają sobie po ryju a następnie się godzą i tak było w mojej sytuacji, na wywiadówce sobie wszystko wyjaśniliśmy itp i już między nami zgoda.Niestety jego koledzy to tacy bardziej "kozacy" i mi powiedzieli jeszcze przed tą 5 lekcją że nie wiem z kim zadarłem i mi połamią nogi, oczywiście ja to zlałem bo myślałem że żartują, niestety dziś mój kolega dostał sms od nieznanego numeru (zastrzeżony) o treści "co boli główka twojego koleszki?" teraz trochę się dygam iść do szkoły, rozumiem 1vs1 to okej ale jak wyjdą mi z 5-6 to na pewno nie dam im rady, nie mogę nawet iść gdzieś do nauczyciela/pedagoga bo mogą mnie zauważyć i jeszcze bardziej mi wpierdolić że ich sypnąłem, jestem bardziej taki samotnik mam tam parę kolegów ale nie takich co umieją się bić, a sam się także nie umiem bić, chodzę na siłownię i siłe mam ale przecież "siła to nie wszystko".Nie wiem co teraz mam zrobić jestem tak jakby sam z tym problemem i zwracam się do was co mam takiego zrobić? 

1392930792-U1112863.png

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ladna patola w tej szkole. Jezeli ci groza to powiedz matce niech idzie na policje i sie gowniarze naucza jak dostana wpierdol od mamy i kuratora

Opublikowano

no i co się dziwisz skoro kwiczysz i skiałczysz ze strachu przed nim to cie tylko straszy 

bicie się nie jest pokazem odwagi tylko słabości

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Ladna patola w tej szkole. Jezeli ci groza to powiedz matce niech idzie na policje i sie gowniarze naucza jak dostana wpierdol od mamy i kuratora

Jak pójdę na policje to wiesz że ich to bardziej wkurwi że jestem kapusiem i dostane większy wpierdol, u mnie jak nie ma się kolegów to jest dupa.

1392930792-U1112863.png

Opublikowano

Zawsze mnie rozwala takie myślenie... "jak pójdę na policję to będę kapusiem". No pewnie, lepiej, żeby jacyś niezrównoważeni psychicznie imbecyle zrobili Ci krzywdę w imię "dobrego imienia"? Kapusiem to Ty możesz się nazwać wtedy, kiedy wkopiesz kolegę, który uciekł z lekcji, a nie w sytuacji, gdzie jest zagrożone Twoje zdrowie. Takie oczywiste rzeczy trzeba Ci tłumaczyć? Po pierwsze musisz powiedzieć o tym rodzicom, a po drugie zgłosić to dyrekcji w szkole, albo od razu iść na policję, bo takie groźby są karalne. Właśnie przez to, że dzieciaki boją się komukolwiek cokolwiek powiedzieć takie indywidua są bezkarne. Może nauczy się czegoś, jak dostanie solidną lekcję z życia. Jeżeli dalej będzie tak cwaniakował to prędzej czy później to się na nim odbije. A Ty schowaj dumę do kieszeni i załatw to, jak na prawdziwego faceta przystało, czyli z rozumem. 

Opublikowano

Jezusie, zbieraj ekipę z MPC, moderatorzy wpierdolą Twoim oprawcom :D Z takimi sprawami do rodziców, dyrektora, policje a nie na forum

Opublikowano

Pierw bym zgłosił to rodzicom.

Następnie poszedł do grona pedagogicznego, jeśli oni nie dadzą rady wyjaśnić zaistniałem sytuacji sprawę zgłosić na policję.

75386578f06c9981.jpg

Opublikowano

jakim cudem dostał smsa z numeru zastrzeżonego o.0...

Niema możliwości wysyłania smsów z numeru zastrzeżonego. Numer zastrzeżony działa jedynie na połączenia. 

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Jak pójdę na policje to wiesz że ich to bardziej wkurwi że jestem kapusiem i dostane większy wpierdol, u mnie jak nie ma się kolegów to jest dupa.

No takim tokiem myślenia to na pewno do końca zycia bedziesz gnębiony i bedą robili z tobą co chcą. Kurwa mać, zgłaszanie takich spraw na policje to donoszenie? Jakiś cyrk widze... za dużo się widzę wczuwasz w uliczne życie ze smutnych bloków i tych smiesznych napisów na murach CHWDP.

Dobrze Ci radze jako starszy kolega, idź. Stawiam pół litra, że twoja klasa to któraś gimnazjum, bo tylko na tym poziomie są takie akcje, w wyższej szkole już tak na pewno mieć nie bedziesz bo każdy sie w miare ogarnia, dlatego lepiej ogarnąć sprawe teraz i mieć spokój i zyć bez lęków niz pozniej na każdym kroku bać sie wszystkiego.

Opublikowano

jakim cudem dostał smsa z numeru zastrzeżonego o.0...

Niema możliwości wysyłania smsów z numeru zastrzeżonego. Numer zastrzeżony działa jedynie na połączenia. 

Tak mi napisał na skype.

No takim tokiem myślenia to na pewno do końca zycia bedziesz gnębiony i bedą robili z tobą co chcą. Kurwa mać, zgłaszanie takich spraw na policje to donoszenie? Jakiś cyrk widze... za dużo się widzę wczuwasz w uliczne życie ze smutnych bloków i tych smiesznych napisów na murach CHWDP.

Dobrze Ci radze jako starszy kolega, idź. Stawiam pół litra, że twoja klasa to któraś gimnazjum, bo tylko na tym poziomie są takie akcje, w wyższej szkole już tak na pewno mieć nie bedziesz bo każdy sie w miare ogarnia, dlatego lepiej ogarnąć sprawe teraz i mieć spokój i zyć bez lęków niz pozniej na każdym kroku bać sie wszystkiego.

Tak to 3 gimnazjum, i może masz racje lepiej iść na policje.

1392930792-U1112863.png

Opublikowano

Stereotypowe myślenie. "Sprzedam kogoś, wyjdzie że komfiturą jestem"

Ale z drugiej strony, co się dziwić? Widocznie w pewnej części społeczeństwa pozostało dalej myślenie jak za komuny. Donosisz jesteś SBkiem itp. Na twoim miejscu bym się nie pieprzył z tymi francami i odrazu zgnoił ich u dyrektora. A jak są kamery zamontowane, to możesz poprosić o analizę nagrań. A SMS'y mogą być jednym z dowodów w tej sprawie.

Siła nie zawsze idzie w parze z zdrowym rozsądkiem.

Opublikowano

Ja na Twoim miejscu podszedł do nauczycielki , lub dyrektora , nie masz czego sie bac , a jak cos beda chcieli zrobic poprostu idz na policje

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7 (maks. 5 linijek).

Opublikowano

Możesz spokojnie iść na policje. Gdy byłem w gimnazjum takie sytuacje często miały u mnie miejsce, ale ja to po prostu olewałem dopóki się mnie nie czepiali. Gdy już jednak zaczęli pomyślałem sobie, że zaszło to za daleko i zgłosiłem sprawę w odpowiednie miejsce, a Ci jak ich nazwałeś "kozacy" mieli rozmowę z policją, a na drugi dzień siedzieli cicho nawet nie pyskując. Nie martw się, że coś Ci zrobią jak ich zgłosisz. Groźba to jest przestępstwo i o takich rzeczach powinno się mówić.

Opublikowano

Albo idziesz na policje (lepsze rozwiązanie) albo idziesz po swoich kolegów i próbujecie siła to wygrać aczkolwiek nie polecam :D

2rbyzpu.png

Remember, I don't give a fuck!

Opublikowano

Zawsze mnie rozwala takie myślenie... "jak pójdę na policję to będę kapusiem". No pewnie, lepiej, żeby jacyś niezrównoważeni psychicznie imbecyle zrobili Ci krzywdę w imię "dobrego imienia"? Kapusiem to Ty możesz się nazwać wtedy, kiedy wkopiesz kolegę, który uciekł z lekcji, a nie w sytuacji, gdzie jest zagrożone Twoje zdrowie. Takie oczywiste rzeczy trzeba Ci tłumaczyć? Po pierwsze musisz powiedzieć o tym rodzicom, a po drugie zgłosić to dyrekcji w szkole, albo od razu iść na policję, bo takie groźby są karalne. Właśnie przez to, że dzieciaki boją się komukolwiek cokolwiek powiedzieć takie indywidua są bezkarne. Może nauczy się czegoś, jak dostanie solidną lekcję z życia. Jeżeli dalej będzie tak cwaniakował to prędzej czy później to się na nim odbije. A Ty schowaj dumę do kieszeni i załatw to, jak na prawdziwego faceta przystało, czyli z rozumem. 

rozumem ? 

Najważniejszy dla faceta jest honor ( życie ponad honor ) , rozum to ty możesz sobie schować do kieszeni . Opierasz się na lewackich definicjach . 

Najeb im i przestaną cwaniakować  zobaczysz . 

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

Jeśli wolisz mieć "honor", to nic z tym nie rób.

Jeśli wolisz mieć wszystkie nogi, to zrób coś z tym.

Idź do wychowawcy, porozmawiaj o tym. Nie sądzę, żeby Twój wychowawca olał taką sprawę.

Opublikowano

rozumem ? 

Najważniejszy dla faceta jest honor ( życie ponad honor ) , rozum to ty możesz sobie schować do kieszeni . Opierasz się na lewackich definicjach . 

Najeb im i przestaną cwaniakować  zobaczysz . 

Honor to nie jest bezmyślne pchanie się w gówno, ale Ty chyba tego nie rozumiesz, nie? Poza tym, jeżeli już tak mówisz, to Twoje motto powinno brzmieć chyba "honor ponad życie". xD Rzeczywiście, niech idzie sam im "najebać", a przy tym niech straci zdrowie, bo taki [cenzura] opiera się na bardzo prawych definicjach i radzi zrobić największą głupotę, jaką tylko można. 

Opublikowano

To rzeczywiście masz problem, mogę Cię pocieszyć, że prawie w każdej gimbazie tak jest, jak nie masz swojego teamu albo mocnych pleców, to ktoś inny na pewno je ma. Więc moja rada, lepiej trzymać się w cieniu, i pewne sprawy przemilczeć. Teraz to jedynie poradziłbym Ci podbijanie do tego kolesia, którego tak bardzo poturbowałeś, zobaczą, że jest sztama i Ci nie wpierdolą.

Opublikowano

Powiedz gdzie mieszkasz to się tam przejadę :D Z każdej sytuacji jest wyjście. Z psychologicznego punktu widzenia (ja zawsze tak robię, że wiem że nie wygram siłą) mówię tak: ,,OKI. Zbijcie mnie ile wlezie. Dawać! Zrobię sobie potem obdukcję i wasi rodzice będą mi płacić do końca życia odszkodowanie".

Jeżeli są starsi (powyżej 18)- ,,Fajnie zaczniesz swoje dorosłe życie w więzieniu ;) Wiesz ile jest za bicie nieletniego? Nie no dawaj bij, zobaczymy kto się będzie śmiał ostatni". 

Nie uciekaj, nie chodź nigdzie (chyba że w ostateczności) użyj tych sformułowań, a będzie dobrze ;) 

Opublikowano

nie wiem czy dobrze pisze ale tak:

piszesz to na forum o grach xD

możesz iść bez niczego do szkoły jak coś ci zrobią to pójdą do poprawczaka.

możesz uciekać przed nimi ale to cię przerośnie.

możesz również udać się na rozmowę do opiekuna albo pedagoga.

Mój mały Głodomor : Samsung r540       Mysz:  Logitech M100         Słuchawki :  Creative fatal1ty HS-800    I'd love this set.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...