Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

"Billboard z papieżem - Jest doniesienie do prokuratury"

Ateusz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ty masz jakieś kompleksy że wszędzie tak się obnosisz ze swoim ateizmem? A jak chześcijanin coś takiego odwala to "katol" -.-

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Spoko beka z katolików ale to jest zwykłe chamstwo i debilizm.

btw, mam dziś wątróbkę na obiad ^_^

; )

Opublikowano

Spoko beka z katolików ale to jest zwykłe chamstwo i debilizm.

btw, mam dziś wątróbkę na obiad ^_^

smacznego.

wieprzową, drobiową lub inną?

BÓG = CZŁOWIEK

Opublikowano

Heh, no jedni głupsi od drugich.Skoro mają dowody na to, że JPII żył w konkubinacie i miał dziecko, to niech dadzą na to dowody.Nikt nikomu nie zabrania krytykowania czegokolwiek, ale ta krytyka musi być oparta na argumentach.

Opublikowano

Może w końcu zrobią te testy DNA. Kurwa mać.

Papieszak taki świetoszek :3

kolejna propaganda ateistów . Myślę że dostaną po kilka lat za obrazę najważniejszego polaka w dziejach historii , oraz za złamanie konstytucji .

hrabia14    kolejny dowód na to że ateiści to osoby chore psychiczne bez żadnej kultury czy zasad moralnych  , i ty wmawiasz komuś że ty jaki to jesteś moralnie wychowany ? (obrzydzenie)

Heh, no jedni głupsi od drugich.Skoro mają dowody na to, że JPII żył w konkubinacie i miał dziecko, to niech dadzą na to dowody.Nikt nikomu nie zabrania krytykowania czegokolwiek, ale ta krytyka musi być oparta na argumentach.

Dokładnie .

Tak jak cejrowski powiedział .

"Z głupkami się nie dyskutuje , przed głupkami  trzeba się bronić i atakować "

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

kolejna propaganda ateistów . Myślę że dostaną po kilka lat za obrazę najważniejszego polaka w dziejach historii , oraz za złamanie konstytucji .

hrabia14    kolejny dowód na to że ateiści to osoby chore psychiczne bez żadnej kultury czy zasad moralnych  , i ty wmawiasz komuś że ty jaki to jesteś moralnie wychowany ? (obrzydzenie)

Dokładnie .

Dokładnie .

Fanatyk religijny

Każdy ma swoją opinie więc nie narzucaj nam swojej o tym najważniejszym polaku w historii 

Czy ateista nie może być dobrym człowiekiem? Może tylko ty jesteś idiotą (dziwne że w więzieniach większość osób to chrześcijaninie :>). Po śmierci może się okazać ze ty byles chory psychicznie latając i wmawiając nam swoje racje

Btw a cytowanie tego zbrodniarza Cejrowskiego to jest ultra beka lepiej zacytuj sobie Miksera z pierwszej miłości

Yaufd.

@top fajny bilbord

Opublikowano

Fanatyk religijny

Każdy ma swoją opinie więc nie narzucaj nam swojej o tym najważniejszym polaku w historii 

Czy ateista nie może być dobrym człowiekiem? Może tylko ty jesteś idiotą (dziwne że w więzieniach większość osób to chrześcijaninie :>). Po śmierci może się okazać ze ty byles chory psychicznie latając i wmawiając nam swoje racje

Btw a cytowanie tego zbrodniarza Cejrowskiego to jest ultra beka lepiej zacytuj sobie Miksera z pierwszej miłości

Yaufd.

@top fajny bilbord

Fanatyk religijny to jest ten co zapierdala codziennie do kościoła . 

Opinia ? Żeby mieć opinie trzeba posiadać jakieś argumenty i dowody . 

Konstytucja zapewnia mi wolność słowa i wyznania , jeśli obrażasz naszą religię łamiesz konstytucję i możesz mieć problemy . 

W usa pełno zbrodniarzy ateistów , nawróciło się na chrześcijaństwo i powróciło na dobrą drogę . 

To że ktoś został wychowany przez rodzinę chrześcijańską , nie znaczy że jest chrześcijaninem . Mylisz pojęcia kolego . 

Jezus powiedział "Błogosławieni Ci co nie zobaczyli a uwierzyli "   wielu osobom to nie wystarcza , więc nie wmawiaj nikomu swojej propagandy , większość osób opiera się na swoistych doświadczeniach z bogiem , i o rzeczach które pokazuje przez różne znaki /. 

Opublikowano

Fanatyk religijny to jest ten co zapierdala codziennie do kościoła . 

Opinia ? Żeby mieć opinie trzeba posiadać jakieś argumenty i dowody . 

Konstytucja zapewnia mi wolność słowa i wyznania , jeśli obrażasz naszą religię łamiesz konstytucję i możesz mieć problemy . 

W usa pełno zbrodniarzy ateistów , nawróciło się na chrześcijaństwo i powróciło na dobrą drogę . 

To że ktoś został wychowany przez rodzinę chrześcijańską , nie znaczy że jest chrześcijaninem . Mylisz pojęcia kolego . 

Jezus powiedział "Błogosławieni Ci co nie zobaczyli a uwierzyli "   wielu osobom to nie wystarcza , więc nie wmawiaj nikomu swojej propagandy , większość osób opiera się na swoistych doświadczeniach z bogiem , i o rzeczach które pokazuje przez różne znaki /. 

Fanatyk to taki człowiek co pierdoli trzy po trzy jak ty.

Jeśli do opinii musisz mieć dowody zarzuc jakis na istnienie Boga.

To że wychowywany w rodzinie chrzescijanskiej czlowiek moze nie byc wierzacy to wiem.

Ciekawią mnie te twoje doświadczenia z Bogiem (pisze się przez dużą literę szczególnie gdy wierzysz i tak tego zawzięcie bronisz i propagujesz to myślenie)

Opublikowano

O co w ogólę ta spina? Tu nie chodzi o samą wiarę w Boga, tylko o domniemane znieważenie ważnej osoby dla katolików.Mówię.Żeby kogoś oskarżyć trzeba mieć dowody, bo inaczej jest to oskarżenie bezpodstawne.Krytykować można, ale obrażać już nie.Też trochę nie rozumiem "ateistów", którzy tak strasznie walczą z wiarą.Skoro są ateistami, to nie powinno ich to obchodzić.Ja nie wierzę w kosmitów czy życie pozaziemskie i się kompletnie tym tematem nie interesuje i nie obrażam ludzi, którzy w to wierzą.Bo rozumiem, że w tym przypadku nie chodzi o jakieś patologiczne stosunki między państwem a kośćiołem a o samą osobę JPII.

Opublikowano

Fanatyk to taki człowiek co pierdoli trzy po trzy jak ty.

Jeśli do opinii musisz mieć dowody zarzuc jakis na istnienie Boga.

To że wychowywany w rodzinie chrzescijanskiej czlowiek moze nie byc wierzacy to wiem.

Ciekawią mnie te twoje doświadczenia z Bogiem (pisze się przez dużą literę szczególnie gdy wierzysz i tak tego zawzięcie bronisz i propagujesz to myślenie)

Ale dlaczego zmieniasz temat ? Pytam się dlaczego obrażasz JPII ? 

Opublikowano

O co w ogólę ta spina? Tu nie chodzi o samą wiarę w Boga, tylko o domniemane znieważenie ważnej osoby dla katolików.Mówię.Żeby kogoś oskarżyć trzeba mieć dowody, bo inaczej jest to oskarżenie bezpodstawne.Krytykować można, ale obrażać już nie.Też trochę nie rozumiem "ateistów", którzy tak strasznie walczą z wiarą.Skoro są ateistami, to nie powinno ich to obchodzić.Ja nie wierzę w kosmitów czy życie pozaziemskie i się kompletnie tym tematem nie interesuje i nie obrażam ludzi, którzy w to wierzą.Bo rozumiem, że w tym przypadku nie chodzi o jakieś patologiczne stosunki między państwem a kośćiołem a o samą osobę JPII.

" kolejny dowód na to że ateiści to osoby chore psychiczne bez żadnej kultury czy zasad moralnych  , i ty wmawiasz komuś że ty jaki to jesteś moralnie wychowany ? (obrzydzenie)" 

Mnie wkurwia takie coś co jest również bezpodstawne.

Ale dlaczego zmieniasz temat ? Pytam się dlaczego obrażasz JPII ? 

Dlaczego obrażam?

Tutaj go nie obraziłem

Człowiek jak człowiek z zasady można kazdego obrazic nawet jego ja w tym problemu nie widze jeszcze sie taki nie narodził co by każdemu dogodził

Opublikowano

Papież to tylko człowiek. Nic wiecej.

I Wojtyła, nie zrobił wiele dla czegokolwiek poza kościołem. Od dzieciaka całe życie poświecił klerykałowi, nie robiąc nic szczególnego poza tym. Jako papież zarządzał tą waszą organizacją, jednak nie zrobił nic wiecej niż dowolny inny papież.

Ok, szanuje jego oddanie idei. Idei, która wg. mnie nie jest nic warta ale takie oddanie czemukolwiek jest ponadprzecietne. Nie rozumiem jednak jego kultu i nietykalności. To tylko człowiek i powinien być poddawany krytyce tak samo jak każdy z nas. Chyba, że uważacie go za lepszego od siebie, wtedy macie problem ;)

Jeśli urażanie uczuć religijnych było by tak karane, to miliony polaków poszłoby siedzieć. Innowiercy czesto są szkalowani, podobnie jak ateiści (Własna babcia sie do mnie nie odzywa z powodu moich poglądów :( )

Dowodem byłyby testy DNA. I w drodze postepowania normalnego, niezawistnego sądu powinny zostać wykonane. Tak sie niestety nie stanie, bo sądy wypełnione są katolami-konserwatystami a ich wynik ośmieszyłby cały Watykan.

art 196

Kto obraża uczucia religijne innych osób, znieważając publicznie przedmiot czci religijnej lub miejsce przeznaczone do publicznego wykonywania obrzędów religijnych,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

W kodeksie karnym nie ma słowa o osobach. Szach mat.

comment_VtDZQwA5fGCmsiD5SdbCeFQfN485lqiG   1389958161186.gif

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Papież to tylko człowiek. Nic wiecej.

I Wojtyła, nie zrobił wiele dla czegokolwiek poza kościołem. Od dzieciaka całe życie poświecił klerykałowi, nie robiąc nic szczególnego poza tym. Jako papież zarządzał tą waszą organizacją, jednak nie zrobił nic wiecej niż dowolny inny papież.

Ok, szanuje jego oddanie idei. Idei, która wg. mnie nie jest nic warta ale takie oddanie czemukolwiek jest ponadprzecietne. Nie rozumiem jednak jego kultu i nietykalności. To tylko człowiek i powinien być poddawany krytyce tak samo jak każdy z nas. Chyba, że uważacie go za lepszego od siebie, wtedy macie problem ;)

Jeśli urażanie uczuć religijnych było by tak karane, to miliony polaków poszłoby siedzieć. Innowiercy czesto są szkalowani, podobnie jak ateiści (Własna babcia sie do mnie nie odzywa z powodu moich poglądów :( )

Dowodem byłyby testy DNA. I w drodze postepowania normalnego, niezawistnego sądu powinny zostać wykonane. Tak sie niestety nie stanie, bo sądy wypełnione są katolami-konserwatystami a ich wynik ośmieszyłby cały Watykan.

art 196

W kodeksie karnym nie ma słowa o osobach. Szach mat.

Napisałem, że można krytykować wszystko, ale trzeba mieć argumenty.Istnieje bardzo wyraźna granica między krytykowaniem danej religii a obrazą uczuć religijnych.Jeżeli ktoś powie, że "Jezus był idiotą", to obrazi jego wyznawców, ale jak powie, że chrześćijaństwo jest nieracjonalne, bo nie ma niezbitych dowodów na np. zmartwychwstanie Chrystusa czy coś takiego, to jest już konstruktywna krytyka.Twierdzenie, że sądy są przesiąkniętę "katolami - konserwatystami", jest też dziwne.Ostatnio głośna była sprawa Nergala i został on łagodnie potraktowany przez sąd.Nikt nie powiedział, że za obrażanie uczuć religijnych idzie się do więzienia, bo jest to absurdem, ale jakaś grzywna itd. jak najbardziej.Po za tym sądy nie działają na zasadzie własnego "widzi mi się" muszą być dowody.No i jeszcze jedna sprawa, że to Watykan i katolików powinno najbardziej obchodzić czy JPII miał dziecko czy nie.

Opublikowano

Napisałem, że można krytykować wszystko, ale trzeba mieć argumenty.Istnieje bardzo wyraźna granica między krytykowaniem danej religii a obrazą uczuć religijnych.Jeżeli ktoś powie, że "Jezus był idiotą", to obrazi jego wyznawców, ale jak powie, że chrześćijaństwo jest nieracjonalne, bo nie ma niezbitych dowodów na np. zmartwychwstanie Chrystusa czy coś takiego, to jest już konstruktywna krytyka.Twierdzenie, że sądy są przesiąkniętę "katolami - konserwatystami", jest też dziwne.Ostatnio głośna była sprawa Nergala i został on łagodnie potraktowany przez sąd.Nikt nie powiedział, że za obrażanie uczuć religijnych idzie się do więzienia, bo jest to absurdem, ale jakaś grzywna itd. jak najbardziej.Po za tym sądy nie działają na zasadzie własnego "widzi mi się" muszą być dowody.No i jeszcze jedna sprawa, że to Watykan i katolików powinno najbardziej obchodzić czy JPII miał dziecko czy nie.

Watykan i katolików obchodzi jak by tu zatuszować brudy. Tak jak w tysiącu innych spraw.

Opublikowano

Watykan i katolików obchodzi jak by tu zatuszować brudy. Tak jak w tysiącu innych spraw.

No dobra.W takim razie co nas innowierców i ateistów obchodzi postać JPII? Ja tylko bronię zasady, że każde oskarżenie musi być poparte argumentami.

Opublikowano

Najważniejszego?xD

A co on takiego zrobił że jest najwazniejszy?Chuja zrobił, 0, nic.

kolejny dowód na to że ateiści to osoby chore psychiczne bez żadnej kultury czy zasad moralnych

Dla mnie Ty jesteś chory psychicznie, na dobrą sprawe wierzysz w coś co mówi książką którą niby napisali 2 tysiące lat temu uczniowie niby Jezusa.Żenadłem.

Jak już gdzieś tu pisałem - religie istnieją tylko dlatego, że są wpajane w łeb człowiekowi od małego, tak samo jak nie zabijaj czy to że umiesz mówic lol.

Gdyby CI ktoś w wieku 18lat przedstawił religie chrześcijańską(zakładając że przedtem nie wiedziałbyś że coś takiego istnieje wgl.) to wyśmiałbyś tego człowieka i kazał mu się walnąć w łeb.

Swoje cytaty biblijne użyjesz tylko wtedy kiedy Ci pasują do wypowiedzi, ale tego że według bibli każdy z nas jest rodziną(Adam i Ewa) już nie zauważysz, biblia sama sobie przeczy.Pewnie powiesz, że tak na prawdę była pisana przez kilkaset lat przez wiele ludzi, to prawda, tym bardziej nie wierzę w te głupoty które są tam napisane.Tak jakbym napisał pojebaną książke sci-fi i za 2tyś lat ktoś to uznał za religie...

Opublikowano

No dobra.W takim razie co nas innowierców i ateistów obchodzi postać JPII? Ja tylko bronię zasady, że każde oskarżenie musi być poparte argumentami.

Nie musi być poparte argumentami. Może być poparte dowodami ale boją się testów ;)

A mnie obchodzi to tyle, że nie lubię instytucji kościoła. Powoduje on więcej nienawiści niż dobra.

Opublikowano

Nie musi być poparte argumentami. Może być poparte dowodami ale boją się testów ;)

A mnie obchodzi to tyle, że nie lubię instytucji kościoła. Powoduje on więcej nienawiści niż dobra.

No faktycznie chodziło mi dowód.Ale wiadomo kim jest to dziecko? Czy jeszcze żyje? Mają z kim porównać to DNA? Pytam, bo nie za bardzo siędzę w tym temacie.Jeżeli wiadomo kto mógłby być tym dzieckiem, to zainteresowani powinno przedstawić sprawę na arenie międzynarodowej i zacząć naciskać na Watykan w tej sprawie.

Opublikowano

Ja tam nwm ale nie widzialem zadnych prowokacyjnych bilbordow o ateistach. Poza tym najłatwie srać na kogoś kto nie żyje, takie już są polaczki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...