Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

pz1

darmowy czy platny serwer - jaki wolisz?  

456 użytkowników zagłosowało

1. 1. jakie serwery wyieracie darmowe czy platne ?

• wolisz serwer bez VIP - darmowy?
    • wolisz serwer platny z VIP?
    • nie mam zdania
  2. 2. Jaki typ serwera ?

3. 3. ile czasu tygodniowo gracz w minecraft ?

Rekomendowane odpowiedzi

Pomocnik
Opublikowano

nie ma dostepu do listy pluginow, sam serwer survival ma obecnie wlaczonych aktywnych 90. :-).

my nie sciemniamy, ze mamy autorskie pluginy ktore polegaja na TLUMACZENIU messages.yml.

tylko mamy MASE autorskiego developmentu i aktywnie bierzemy udzial w developmencie pluginow - dzieki nam miedzy innymi gracie i macie w 1.7.2 EchoPet :)))

i jako pierwsi w polsce utrzymujemy serwer w wersji 1.7.2.

a co do CHAT to taki wlasnie ma byc ma byc w chat jest informacja o :

1. kanale na ktorym rozmawiasz do dyspozycji masz global / server / local / admin

2. serverze na ktorym grasz poniewaz na glownym serwerze polaczonych ze soba jest 6 serwerow to tak wlasnie chcemy i tak ma byc

3. mapa serwera poniewaz na samym survival jest 12 roznych map

4. informacja o grupach dodatkowych jezeli gracz jest w jobs np farmerem to to jest wyswietlane takze gildia itd

5. grupie w ktorej jest jest o dosc zrownicowane i rozbudowane (tu za chwile beda dodatkowe funkcjonalnosci ale o tym napisze jak to uruchomimy)

i chat dziala pomiedzy serwerami - jestesmy otwarci i nie sciemniamy nie wyludzamy kasy za VIPy itd :-)

a HITem jaki planujemy to beda darmowe serwer juz teraz kilku graczy ma swoje serwery na naszej platformie do 10 graczy serwery beda darmowe.

podsumowujac - to co inne serwery probuja wam wciskac za kase - u nas macie za darmo i bez ograniczen - i rozumiemy, ze innych wlascicieli serwerow ktorzy usilnie probuja sprzedawac VIPy to - BOLI :-)))))) - TRUDNO :-P

• Odpowiedzi 313
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

server survival ma obecnie ok. 12 map bez wiekszych ograniczen.

nie liczac podlaczonych kolejnych 7 serwerów które maja takze po kilka map :-) jest tego duzo.

chat jest dokladnie taki jaki ma byc, czyli jest mozliwosc globalnego chat dla kazdego pomiedzy serverami i w chat sa informacje o mapie, grupie itd i wlasnie tak ma byc.

rozumiem, ze budzi to pewna zazdrosc bo troche roboty przy tym bylo zeby dzialalo :-))).

i dokladnie tak 8000 slotow :-), maszyny mamy wyczesane w kosmos :)))

Skoro macie takie "wyczesnae w kosmos maszyny" to podaj ich parametry, żebyśmy mogli się pośmiać.

CO do samego serwera, to jedno wielkie gówno. Grać się na tym nie da, Administracja dzieciaki (widać zachowanie reklamatora - pz1, żadnego postu nie pozostawi bez komentarza)...

Każdy z ich serwerów to totalna klęska.. Ni to nazwać serwerem, ni to gównem... Jedno wielkie DNO.

NIE POLECAM DLA NIKOGO ! ;-)

@ps

Czekam na Twoją "mądrą wypowiedź" :-)

Opublikowano

LB5UibH.png

+ 5 takich podstron pluginów...

Zainstalowałeś tutaj chyba polowe dev.bukkit.org, na czacie syf, brud i ubóstwo. 

Wysunę śmiałą teze iż macie coś współnego z freeserv***.pl :P 2000 zł/msc już nie wystarcza na naciąganiu dzieciaków? 

Poproszę także o potwierdzenie tego, że wspieracie developerów bukkita. Na gębę dobry jest krem, wszystko inne trzeba mieć na papierze :>

Pomocnik
Opublikowano

@stasio889

i tak bys nie zrozumial bo pewnie znasz tylko windowsa a o systemach ktorych uzywamy nawet nie slyszales :),  ktorego serwera jestes adminem ? :)))) i po ile masz VIPy ? :P

a z odowiadaniem - no cos Ty bys nie odpowiadal na takie wyssane z palca dyrdymaly ?

@nblc

pomylka, nie mamy wspolnego nic z nikim :-), po prostu widzac poziom polskich serwerow postanowilismy przerwac zaklety krac naciagaczy i zrobic cos za darmo :-).

z chat sie nie zgadzam, bo taki wlasnie ma byc :-), wlasnie chodzilo o to aby podawac w nim wiele informacji o pozycji gracza na mapie i aby dzialal pomiedzy serwerami bez ograniczen.

i jeszcze jedno do kolejnych HEJTEROW/Adminow VIPowych serwerów - skoro macie tyle odwagi zeby klapac - pochwalcie sie swoimi serwerami posmiejemy sie razem :-))), a najlepiej te autorskie pluginy ktore tak kwieciscie opisujecie w kazdym watku czytaj - otwarcie JAR'a i zmiana messages.yml :PPP

Opublikowano

@stasio889

i tak bys nie zrozumial bo pewnie znasz tylko windowsa a o systemach ktorych uzywamy nawet nie slyszales :),  ktorego serwera jestes adminem ? :)))) i po ile masz VIPy ? :P

a z odowiadaniem - no cos Ty bys nie odpowiadal na takie wyssane z palca dyrdymaly ?

@nblc

pomylka, nie mamy wspolnego nic z nikim :-), po prostu widzac poziom polskich serwerow postanowilismy przerwac zaklety krac naciagaczy i zrobic cos za darmo :-).

z chat sie nie zgadzam, bo taki wlasnie ma byc :-), wlasnie chodzilo o to aby podawac w nim wiele informacji o pozycji gracza na mapie i aby dzialal pomiedzy serwerami bez ograniczen.

i jeszcze jedno do kolejnych HEJTEROW/Adminow VIPowych serwerów - skoro macie tyle odwagi zeby klapac - pochwalcie sie swoimi serwerami posmiejemy sie razem :-))), a najlepiej te autorskie pluginy ktore tak kwieciscie opisujecie w kazdym watku czytaj - otwarcie JAR'a i zmiana messages.yml :PPP

każdy serwer jest osobny ? ciekawe wbiłem na skyblock kolega był na lobby byl 1 czat ;3 pytam sie 1 z waszych helperów dlaczego jest tylko 5 graczy on do mnie,że to tylko boty, pytam sie czemu nikt nie gra napisał " to jest bardziej skomplikowane niż ci sie wydaje"

"i tak bys nie zrozumial bo pewnie znasz tylko windowsa a o systemach ktorych uzywamy nawet nie slyszales"

ja posiadam 2 dedyki po 64 GB i co to ma wspólnego z pluginami ? masz na serwie cos kolo 120 pluginów których połowy pewnie nie umiesz używać ;3

"

nie ma dostepu do listy pluginow, sam serwer survival ma obecnie wlaczonych aktywnych 90. :-).

my nie sciemniamy, ze mamy autorskie pluginy ktore polegaja na TLUMACZENIU messages.yml.

tylko mamy MASE autorskiego developmentu i aktywnie bierzemy udzial w developmencie pluginow - dzieki nam miedzy innymi gracie i macie w 1.7.2 EchoPet :)))

i jako pierwsi w polsce utrzymujemy serwer w wersji 1.7.2."

ja mam serwer na 1.7.+ ;3 a i wasza "współpraca" ciekawe ona polega na tym że macie pobrać każdy plugin jaki istnieje i wgrac na serwer ?

Pomocnik
Opublikowano

poprosze moderacje o skasowanie tych obrazliwych bredni ktore piszecie bo sie na to nie da odpowiadac.

rozumiem ze ta zawisc wynika, z tego ze mam cos fajniejszego za darmo.

a Wy sprzedajecie wszytko jak leci za VIPy i uzywacie pluginow ktorych nawet nie mozecie uzywac na serwerach z VIPami lamiecie licencje itd.

pisalem juz wczesniej jezeli wypowiadaja sie wlasciciele innych serwerow wrzucajac swoje "madrosci" to prosze podawajcie adresy swoich serwerów.

po prostu jak czytam wasze wypowiedzi to tak mieszacie pojecia uzywacie slow ktorych nie rozumiecie. proponuje wrocic do sprzedawania telefonow na allegro zamiast naciagania naiwniakow VIPami.

Pomocnik
Opublikowano

@ref - tylko u nas najlepszy darmowy serwer minecraft :-)

pozdrowienia dla lamerow z serwerami VIP :-P

Opublikowano

Z ciekawości wbiłem bo pierwszy raz widzę 8000 slotów i rzeczywiście skopaliście trochę ten serwer.

Pluginów jest za dużo, może wszystkie ogariacie ale jak ma się w tym nowy gracz odnaleźć to ja nie wiem.

Czat także jest dość zaspamiony, gdyby na serwerze grało rzeczywiście te 1000+ osób to nic by nie można było przeczytać.

Nie wiem ile osób gra w ciągu dnia bo wbiłem o 1 w nocy i nie chcę tego specjalnie poruszać.

Jedyne czym się wyróżniacie to spamieniem, że nie ma vipów. Jakoś specjalnie nie zachęca mnie to do gry, przykro mi.

Pomocnik
Opublikowano

dzieki za opinie.

chat to chat, nie wiem czy wiecie czym sa NPC i ze NPC moga cos mowic ? :--)

my na spawn mamy otwarty chat i kazdy moze mowic, ale tez kazdy moze ignorowac i rozmawiac na roznych kanalach takich jak global / local / server itd

pluginow jest duzo bo i serwer jest rozbudowany, to wiele mini gier i rozne systemy na poszczegolnych mapach. nikt nie zaklada, ze gracz rozpozna serwer w 2 minuty i na tym nam nie zalezy.

i tym bardziej nie zalezy nam na powielaniu pomyslow z innych serwerow, to ze nie jedziemy na jedno kopyto i nie mamy serwera jak kazdy inny, to nasz wybor, nikogo nie zmuszamy do gry na naszym serwerze.

otwarcie informujemy jednak, ze nie lamiemy zasad licencji nic nie sprzedajemy itd. i jak rozumiem to najbardziej kole was w oczy... ze mamy darmowy serwer :-).

z dnia na dzien gra coraz wiecej osob, infrastruktura jest gotowa na wlasnie 8000 osob :-).

Pomocnik
Opublikowano

czytales licencje ?

skoro w opcji vanilla masz mozliwosc ustawienia onlinemode na false to znaczy, ze mozna.

spojrzcie na swoje serwery na ktorych napychacie pluginow z bukkitu a nawet w prostych paitnabllach jest, ze nie mozna uzywac modulow jezeli masz profity z servera :-))).

dobra lamerzy bijcie dalej piane :-)

dla graczy informacja :

w weekend rozbudowa systemu przyznawania grup - bedzie 40 automatycznych leveli

i na kilku mapach zostanie wlaczony system automatycznych cuboidow dla graczy.

Opublikowano

Nie licz na tłumy na swoim serwerze. Po twoim zachowaniu już widać, że masz coś "zryte w bani". Nie potrafisz napisać postu bez głupich i zupełnie nieuzasadnionych komentarzy. Co to za osiągnięcie, że nie ma vip? Chętnie gram na serwerach, gdzie vip ma pewne przywileje i jest to dla wszystkich oczywiste, gdyż dobry serwer z czegoś się musi utrzymać. Serwer wygląda tak, jakbyś po prostu wgrał kilkadziesiąt mniej lub bardziej potrzebnych pluginów, kilka z nich skonfigurował i tyle. Nie widzę tu spolszczonych komend, czy jakiegoś tutoriala w jaki sposób ten "bajzel" ogarnąć. Co do czatu to też przeraża jego niezoorganizowanie, tj. tagi na pół jego długości ( [global][survival][spawn1][drwal] ) oraz pomieszane polskie i angielskie komunikaty, czego 8000-slotowy serwer raczej mieć nie powinien. Npc to żadne odkrycie, 2 lata temu też miały takie funkcje. Serwer-niewypał.

Reklama też strasznie uboga - szablon z generatora i pokaz najbrzydszych elementów serwera na youtube, wspaniele!

Pomocnik
Opublikowano

proponuje poczytac wasze posty wczesniej :-))).

ze spolszczania serwera sie wycofujemy, nie bedzie ani komunkatow po polsku ani polecen.

co do serwerow VIP - Twoja subiektywna opinia nie pokrywa sie z ankieta ktora dodalem na poczatku watku.

u nas nie ma dominacji chodzi o to aby wlasnie tak jak na serwerach z VIP kilku idiotow nie dominowalo na serwerze.

moderacja praktycznie nie wnika co robia gracze, nawet moderatorzy nie maja polecen TP tak aby nie trollowac graczy.

zatem wasze opinie o serwerze sa wyssane z palca, a jezeli sie kilku wlascicielom serwerow nie podoba ze nie mamy serwera identycznego jak Wasz to juz Wasz problem :-))).

Opublikowano

Nie potrafisz pogodzić się z jaką kolwiek krytyką, więc nie wiem co robisz jako właściciel "dużego" serwera.

Naucz się także pisać po polsku, używaj polskich znaków interpunkcyjnych, nie zaczynaj zdań z wielkiej litery i nie klikaj co dwa słowa entera bo piszesz jakbyś był conajmniej upośledzony. Serwer jakich tysiąc innych, więc szkoda tracić na niego czasu.

Pomocnik
Opublikowano

moze poza obrazaniem odnies sie do tego jak ma sie ankieta do twojej teorii z serwerami VIP ? :-)

czy moze na TAK dla VIP klikaja tylko wlasciciele innych serwerow ? :P

Opublikowano

Nie wiem czy ty ogarniasz to ale my ci nie zarzucamy tego ze nie masz kont VIP na serwerze. Zarzucamy tylko, że twój serwer jest słaby :D

Pomocnik
Opublikowano

spoko, dzieki za opinie :-), z Wazych wskazówek poza dodawaniem nowych funkcjonalnosci, wprowadze troche ulatwien dla nowych graczy, zeby latwiej sie bylo poruszac.

przy okazji : server factions jest juz dostepny.

po wejsciu /server factions

zapraszam takze do korzystania z gildii SimpleClans dostepnych na mapie simpleclans, jest tam takze ciekawy plugin SimpleClans Castle Defense.

polecenia ./clan

Pomocnik
Opublikowano

ZAPRASZAMY !!! :-)

wkrótce dodanie kolejnych serwerów do sieci serwerów PlanetCraft.PL

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...