Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

POMOZCIE MI WYBRAC ZAWOD (NIETROL)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kogoś chyba popierdoliło że zwykły żołnierz w Afganie zarabia 10k, ja jestem na Teleinformatyce i nie narzekam na kierunek. Jak się interesujesz informatyką to możesz iść. Dużo zarabiają adwokaci, piloci samolotów, spawacze, prezesi zarządu itd, inżynierzy, a także Aktuariusz.

Opublikowano

Idź do poradni psychologicznej  tam podobno pomagają wybrać zawód  tzn dalszą szkołę :) U mnie w szkole był psycholog i pedagog dawali nam jakieś kartki i zaznaczaliśmy tam  różne rzeczy i z tego wychodziło czym się interesujesz i w jakich zawodach był byś  dobry więc polecam taką opcje  :) Bo pytanie na forum mało mogą ci pomóc  ;)

Opublikowano

Na informatykę bym nie szedł, teraz się na to sporo ludzi ciśnie - nawet tacy, co nie mają zielonego pojęcia o tym temacie.

Nie wiem, sam musisz wybrać co chciałbyś robić. Lekarz? Strażak? Policjant? 

Opublikowano

Nie polecam chodzić do tej jebanej poradni psychologicznej, kurwy chcieli mi takie zawody zjebane wkręcić że jakbym się ich posłuchał to bym kurwa skończył marnie. 

Opublikowano

Nie polecam chodzić do tej jebanej poradni psychologicznej, kurwy chcieli mi takie zawody zjebane wkręcić że jakbym się ich posłuchał to bym kurwa skończył marnie. 

I gdzie poszedłeś? 

PS. dzięki wszystkim za odpowiedzi.

Opublikowano

Ja się nimi nie kierowałem zbytnio bo wiedziałem  gdzie chce iść ale  wyszło mi tak samo jak z tych ich testów więc spoko ;)

Ale dlaczego tak nerwowo .... nie każdemu oni pomagają tak to już bywa

Opublikowano

Ludzie co z tego że dużo ludzi na Informatyke? Informatyka nie tylko programowanie. Czy coś innego ale także grafika, modelowanie, no po prostu dużo tego ! Zgadzam się, spotkałem taki przypadek bo mi raz kolega opowiadał o tym że jego brat poszedł na informatykę gdzie umiał w połowie Java czy coś takiego, a inni co? Metin2.

Ja bym wybrał informatykę ale trzeba ostro dawać w matmę przede wszystkim . Języki obce , oraz podstawy jakiegoś języka.

Opublikowano

Prawda jest taka że teraz brakuje ludzi z zawodem a informatycy czy adwokaci nie zrobią nawet sworznia na tokarce ;).

Faber est quisque suae fortunae

Opublikowano

Ludzie co z tego że dużo ludzi na Informatyke? Informatyka nie tylko programowanie. Czy coś innego ale także grafika, modelowanie, no po prostu dużo tego ! Zgadzam się, spotkałem taki przypadek bo mi raz kolega opowiadał o tym że jego brat poszedł na informatykę gdzie umiał w połowie Java czy coś takiego, a inni co? Metin2.

Ja bym wybrał informatykę ale trzeba ostro dawać w matmę przede wszystkim . Języki obce , oraz podstawy jakiegoś języka.

Matma u mnie leży, jezyki obce za to znam bardzo dobrze, właśnie matma to mój największy jak nie jedyny problem w nauce...

Opublikowano

Gimnazjum jako szkoła to jedno wielkie syfiaste gów.. najgorszy okres kiedy inni chcą być "Sportowcami" a inni nikim, wzorując na tym jako że mam taką sytuacje to jest tak że all Sportowcy a reszta za nimi ! A co potem? Pod koniec 3 gim, ludzie myślą ... Sport? Nie nadaje się no i co zrobić... Jest to najgorszy wiek, ale da się z tego wyjść :P Matmy da się nauczyć ale przynajmniej te podstawy trzeba znać potem dopiero studia czy szkoła średnia cię uczą już inaczej myśleć, Co lubisz robić na kompie? Grać? Stwórz grę, Lubisz pisać ze znajomymi? Stwórz chat, Lubisz animacje? zrób animacje, Intro, teraz brakuje ludzi np do Intr..., zauważyłem z 3/4 osoby na YT które są naprawdę dobre.

Opublikowano

Gimnazjum jako szkoła to jedno wielkie syfiaste gów.. najgorszy okres kiedy inni chcą być "Sportowcami" a inni nikim, wzorując na tym jako że mam taką sytuacje to jest tak że all Sportowcy a reszta za nimi ! A co potem? Pod koniec 3 gim, ludzie myślą ... Sport? Nie nadaje się no i co zrobić... Jest to najgorszy wiek, ale da się z tego wyjść :P Matmy da się nauczyć ale przynajmniej te podstawy trzeba znać potem dopiero studia czy szkoła średnia cię uczą już inaczej myśleć, Co lubisz robić na kompie? Grać? Stwórz grę, Lubisz pisać ze znajomymi? Stwórz chat, Lubisz animacje? zrób animacje, Intro, teraz brakuje ludzi np do Intr..., zauważyłem z 3/4 osoby na YT które są naprawdę dobre.

Chodziło mi raczej o jakąś normalną prace, a nie w internecie ale dzięki :]

Opublikowano

Lubisz rysowac, graficzne zprawy, malowac?

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Nie lubie rysować, wręcz niecierpie szybko się denerwuje - nie mam do tego talentu :(

Opublikowano

E, to nie ma co pisac o plastyku ;)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...