Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

POMOZCIE MI WYBRAC ZAWOD (NIETROL)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

elo jestem w 3-ciej klasie gimnazjum, dalej nie wiem gdzie mam iść do szkoły, czy na co się uczyć (do zawodówki nie chcę imo to ssię) chciałbym się nastawić na pracę za granicą ale nie mam kompletnie pojęcia na co się wykształcić Kappa (PS TO NEI TROLL).

Opublikowano

Jeśli się dobrze uczysz to idź na budownictwo, zdaj maturę i idź na studia, a jeśli tam sobie dasz radę to będziesz tylko jeździł od budowy do budowy i wydawał polecenia :)

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

To chyba bardziej do doradcy zawodowego. Nie miałeś czegoś takiego w szkole? Ale up ma rację, jeśli się dobrze uczysz to idź na budownictwo. Jeśli się dobrze wyuczysz to naprawdę będziesz miał lekko. :)

Opublikowano

To chyba bardziej do doradcy zawodowego. Nie miałeś czegoś takiego w szkole? Ale up ma rację, jeśli się dobrze uczysz to idź na budownictwo. Jeśli się dobrze wyuczysz to naprawdę będziesz miał lekko. :)

Ta mieliśmy coś takiego własnie się zastanawiam czy nie iść do neigo :)

Opublikowano

Chce tylko poznać ich propozycje nie napisałem, że sie do nich zastosuje chill out Kappa

Oni sobie kurwa mogą pisać. Ja mogę Ci napisać : zostań astronautą, poleć w kosmos, żyj na orbicie okołoziemskiej bez debili.

Poza tym skąd mamy wiedzieć na jakim poziomie jesteś, czy dasz sobie radę w technikum/liceum czy chociażby zawodówce.

Sam mówisz się zastanowić nad sobą i swoimi możliwościami. Wybór szkoły ponadgimnazjalnej to pierwsza samodzielna, dorosła decyzja więc zrób to sam. 

Opublikowano

Jak my mamy Ci doradzać? Nie wiemy jakie jest twoje hobby, zainteresowania.

Może informatyka? W dzisiejszych czasach to bardzo opłacalny zawód.

Game Over

Opublikowano

Może zołnierz / policjant?

Myślałem nad policjantem ^^ ale nie wiem w sumie, jedni mówią, że trzeba mieć tylko liceum(średnie) a inni że jeszcze inną szkołę, pozatym zarobki chyba nie są za duże i raczej jako policjant nie da się pracować za granicą chyba, że czegoś nie wiem ^^:D

Jak my mamy Ci doradzać? Nie wiemy jakie jest twoje hobby, zainteresowania.

Może informatyka? W dzisiejszych czasach to bardzo opłacalny zawód.

Myślałem nad informatyką nawet byłem już prawie zdecydowany, ale patrząc na to ile osób teraz idzie na infe, to mi się odechciało szczerzę więc sam nie wiem :D^^

Opublikowano

Myślałem nad policjantem ^^ ale nie wiem w sumie, jedni mówią, że trzeba mieć tylko liceum(średnie) a inni że jeszcze inną szkołę, pozatym zarobki chyba nie są za duże i raczej jako policjant nie da się pracować za granicą chyba, że czegoś nie wiem ^^:D

Myślałem nad informatyką nawet byłem już prawie zdecydowany, ale patrząc na to ile osób teraz idzie na infe, to mi się odechciało szczerzę więc sam nie wiem :D^^

Wiekszosc tych osób co idzie na informatyke to jacyś idioci co poza graniem w metina nic nie potrafia. Jeżeli sie tym na prawde interesujesz to idz na infe.

Idz najlepiej tam co cie interesuje, nie rób nic na siłe bo tak zyskow na pewno nie bd mial

Opublikowano

A żołnierz? Szybko na emeryturę się idzie i zarobki też dobre :P

Jak polecisz do Afganistanu do będziesz dostawał 10.000

Opublikowano

Wiekszosc tych osób co idzie na informatyke to jacyś idioci co poza graniem w metina nic nie potrafia. Jeżeli sie tym na prawde interesujesz to idz na infe.

Idz najlepiej tam co cie interesuje, nie rób nic na siłe bo tak zyskow na pewno nie bd mial

No dokładnie kumpel nie zna się w ogóle, nawet w gry nie gra ale poszedł na infe "bo to modne"...

A żołnierz? Szybko na emeryturę się idzie i zarobki też dobre :P

Jak polecisz do Afganistanu do będziesz dostawał 10.000

Nie wiem w ogóle jak się tam dostać jakie wymgania nie mam pojęcia ale dzięki :D Kappa

Opublikowano

Może zabrzmi to trochę dziwnie ale ciekawą pracą jest zakład pogrzebowy zarobki też przyzwoite. W zależności od tego co będziesz wykonywał. Wujek kiedyś dostał ofertę pracy jako sprzątacz zwłok po wypadkach. Co prawda nie przyjął jej, ale oferowali mu 5000 Euro. Tylko że do takiej pracy trzeba mieć dobrą psychikę.

Opublikowano

A wiesz ze znam takich

Nie wie co to html, php czy nawet c++ a idzie na infe bo lubi grac

Idioci sa wszedzie

Topic

Jak sie tym interesujesz to idz na informatyke a dokladniej na programiste :D

Opublikowano

Informatyka. To jest w sumie wszędzie przydatne, zwłaszcza obecnie. A tak poza tym, jeżeli chcesz zarabiać dobry hajs to adwokat, lekarz, itd., - w POLSCE. Jeżeli obojętne Ci są zarobki to gastronomia (chociaż można założyć własną restaurację czy sklep), sprzedawca. Hmmm, mechanik, fryzjer, budowlanka, to chyba jest obecnie na "TOPie", tylko jest masa osób, które szukają pracy i jest ciężko. A kto wie, co będzie za 4+ lat.

Opublikowano

Mechanik monter maszyn i urządzeń przemysłowych, elektromechanik.

Faber est quisque suae fortunae

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...