Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

III wojna światowa ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wojny?

Nie będzie żadnej wojny jestem pewien na 101%.

Mały szturmik zastraszanie i koniec każdy zapomni o tym po niedługim czasie.

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Co z tego? NATO i ONZ mają za zadanie utrzymanie pokoju na świecie. Wojna jest jak najbardziej realna, ale myślę, że nie w najbliższym okresie. Po za tym nie powinna nas tak Ukraina obchodzić. Podczas II Wojny Światowej zabijali Polaków, więc leje na to co się tam dzieje, ale szacunek ( temu pokoleniu ) się należy, za to, że się sprzeciwili. W Polsce tak na tego Tuska gadają, ale nic w tym kierunku nie chcą zrobić.

NATO to sojusz obronny. Ukraina nie bedac w nim nie ma prawa do pomocy militarnej. A czym jest onz i na jakich zasadach dziala to sb poczytaj, ew. skoncz gimbaze. Widze, ze tutaj jest pelno gimbo- politykow dla ktorych nato czy tam onz to mesjasze, szeryfy świata majace chronic dobre ludziki przed złem(kiedys zsrr, teraz Rosja).

Opublikowano

NATO to sojusz obronny. Ukraina nie bedac w nim nie ma prawa do pomocy militarnej. A czym jest onz i na jakich zasadach dziala to sb poczytaj, ew. skoncz gimbaze. Widze, ze tutaj jest pelno gimbo- politykow dla ktorych nato czy tam onz to mesjasze, szeryfy świata majace chronic dobre ludziki przed złem(kiedys zsrr, teraz Rosja).

Ukraina nawet nie będąć w NATO może wysłać oddziały szybkiego reagowania, sprzęt wojskowy czy nawet informacje wywiadowcze min. jak to było w Jugosławi, Bośni i Hercegowinie czy Kosowie. 

Opublikowano

Dobrze, że ty skończyłeś Gimnazjum, wystarczy Ci pogratulować. Ja prowadzę normalną dyskusję, a Ty wyjeżdżasz z tekstami typu '' gimbus ''. Po za tym widzę, że z zasadami interpunkcji jesteś na bakier, więc lepiej Ty wróć i coś się doucz.

ONZ lub NATO ma za zadanie utrzymanie pokoju na świecie, z tego co pamiętam. Nie ma prawa do pomocy militarnej? Nigdzie tak nie jest napisane. Tam jest tylko wzmianka o tym, że państwo zaatakowane, które należy do sojuszu otrzyma pomoc. Wnioskując w ''gimbazie'', jak to nazwałeś tą szkołę, chodziłeś na wagary albo na ''szluga''.

PS. ( ,,,,,,,,, )- przecinki do wklejania 

Opublikowano

Ruski i Ukraina i od razu nakręcać ludzi pod III WŚ.

Dajcie spokój, media tak buzują i żerują na zaistniałej sytuacji, by tylko wzniecić w Was takie emocje.

To samo co z Mariuszem T. - tyle paniki i co? Włączcie radio/TV i zobaczycie co teraz się dzieje.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

To samo co z Mariuszem T. - tyle paniki i co? Włączcie radio/TV i zobaczycie co teraz się dzieje.

A co? :D Sorry, ale nie jestem na bieżąco :) . Nie spamując tu możesz na Priv odpisać  :rolleyes:

Ciekawe gdzie jest teraz Janukowycz. Za jaja go i na maszt powiesić  <_<

Opublikowano

Dobrze, że ty skończyłeś Gimnazjum, wystarczy Ci pogratulować. Ja prowadzę normalną dyskusję, a Ty wyjeżdżasz z tekstami typu '' gimbus ''. Po za tym widzę, że z zasadami interpunkcji jesteś na bakier, więc lepiej Ty wróć i coś się doucz.

ONZ lub NATO ma za zadanie utrzymanie pokoju na świecie, z tego co pamiętam. Nie ma prawa do pomocy militarnej? Nigdzie tak nie jest napisane. Tam jest tylko wzmianka o tym, że państwo zaatakowane, które należy do sojuszu otrzyma pomoc. Wnioskując w ''gimbazie'', jak to nazwałeś tą szkołę, chodziłeś na wagary albo na ''szluga''.

PS. ( ,,,,,,,,, )- przecinki do wklejania 

To teraz poszukaj w necie czy Ukraina jest w NATO, czym jest Rada Bezpieczeństwa ONZ, kto do niej należy i wróć tutaj ;p
Opublikowano

Na razie się nie zanosi na żadną III wojnę światową, ale w przyszłości, kto wie istnieje taka możliwość.

Trzeba się jednak liczyć z tym, że raczej III wojny to my nie przeżyjemy :P

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

To teraz poszukaj w necie czy Ukraina jest w NATO, czym jest Rada Bezpieczeństwa ONZ, kto do niej należy i wróć tutaj ;p

Akurat tak się składa, że jestem '' w tej gimbazie '' i miałem nie dawno tematy o EWWiS / ONZ / NATO, więc bez wujka google mogę Ci powiedzieć, że wiem co to jest. Wiem, że Ukraina jako państwo nie należące do NATO i ONZ wg. zasad nie powinna jej zostać udzielona pomoc, ale już USA ''grozi'' Rosji, aby przyhamowali. Według mnie przy ataku Rosji jankesy nie będą patrzyli.

PS. Skorzystałeś z przecinków :P

Opublikowano

Wojna jest całkiem realistycznym zagrożeniem, ale i tak jak wybuchnie III wojna to Ukraina się podda bo co może zrobić? nie dużo :/ jak dobrze że mieszkam w UK :P

Opublikowano

Wojna jest całkiem realistycznym zagrożeniem, ale i tak jak wybuchnie III wojna to Ukraina się podda bo co może zrobić? nie dużo :/ jak dobrze że mieszkam w UK :P

Uk to united kingdom czyli Wielka Brytania :) 

NIe używajcie skrótów których nie znacie ;P

Sorry za hejt ale musiałem bo nie dorosłem :P

Jestem ciekaw jak sytuacja rozwinie się w ciągu najbliższych tygodni 

P.S 

Sprzedam żwir dla kota, tanio

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Uk to united kingdom czyli Wielka Brytania :) 

NIe używajcie skrótów których nie znacie ;P

Sorry za hejt ale musiałem bo nie dorosłem :P

Jestem ciekaw jak sytuacja rozwinie się w ciągu najbliższych tygodni 

P.S 

Sprzedam żwir dla kota, tanio

No tak ;) ale ja wiem o tym :D więc nie do końca kumam o co ci chodzi :P 

Teraz na wp.pl czytałem że Janukowycz prosił Putina aby wysłał armię do Ukrainy czy coś takiego, takiego prezydenta to ja bym za jaja powiesił a potem bym mu je oderwał i w dupę wsadził! xD

Opublikowano

Szczerze? Jakoś mnie ta Ukraina po prostu nie obchodzi... może z aspektów historycznych, po prostu nie mogę patrzeć na to, jak ludzie zapalają świeczki dla Ukrainy. W czym im to pomoże? No cholera, powie mi ktoś? Walczą o swoje, ale Putin jest nieobliczalny.

Opublikowano

No tak ;) ale ja wiem o tym :D więc nie do końca kumam o co ci chodzi :P 

Teraz na wp.pl czytałem że Janukowycz prosił Putina aby wysłał armię do Ukrainy czy coś takiego, takiego prezydenta to ja bym za jaja powiesił a potem bym mu je oderwał i w dupę wsadził! xD

dobra skoro już mówimy o portalch informacyjnych takich jak wp czy onet to musimy wiedzieć że właśnie takie strony wykorzystują takie sytuacje do pobijania rekordów wyświetleń na swoich stronach. Więc musimy posiadać własny filtr informacji od odróżnić bojkot od realiów. 

Zresztą mas media ogłupiają ludzi a jeśli będziemy się w nie angażować jeszcze bardziej będą robili więcej takich info. bo to się sprzedaje. Trzeba mieć też własne zdanie i być asertywnym :_

Szczerze? Jakoś mnie ta Ukraina po prostu nie obchodzi... może z aspektów historycznych, po prostu nie mogę patrzeć na to, jak ludzie zapalają świeczki dla Ukrainy. W czym im to pomoże? No cholera, powie mi ktoś? Walczą o swoje, ale Putin jest nieobliczalny.

Dobra skoro tak mówisz ale jeśli wybuchnie konflikt zbrojny na terenie ukrainy zapewne wcześniej czy później nasze wojska się tam zjawią i będziemy już mięli wiele wspólnego z tą sprawą.

A teraz tak szczerze to jest odpowiedni egzamin dojrzałości i poziomu intelektualnego naszych polityków. Zobaczymy co pokażą 

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Zdajecie sobie sprawę, że gdyby już miała to być wojna ŚWIATOWA, to kilka wciśnięć czerwonych przycisków i po sprawie?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Zdajecie sobie sprawę, że gdyby już miała to być wojna ŚWIATOWA, to kilka wciśnięć czerwonych przycisków i po sprawie?

Jeśteś w błędzie. Rosja nie użyłaby bomby jądrowej na terenie Ukrainy ponieważ sama sobie by zaszkodziła ;)

Myśl co piszesz :)

Owszem Putin jest szalony ale nie głupi :_) Na pewno mądrzejszy od naszych polityków :P

P.S

Fajny nick i sygna :) Kreatywnie

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

III wojna światowa to przesada.. Będzie jakaś mała wojna teraz, ale nie na tak dużą skalę, przynajmniej tak mi się wydaję ;)

Opublikowano

III wojna światowa to przesada.. Będzie jakaś mała wojna teraz, ale nie na tak dużą skalę, przynajmniej tak mi się wydaję ;)

Biorąc pod uwagę zachowania rosjan po otrzymaniu krymu Putinowi może być za mało i w efekcie będzie chaiał mieć cała Ukrainę u stóp co na 100 % wywołało by już wojnę, lecz to taki sceptyczny scenariusz. 

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Jeśteś w błędzie. Rosja nie użyłaby bomby jądrowej na terenie Ukrainy ponieważ sama sobie by zaszkodziła ;)

Myśl co piszesz :)

Owszem Putin jest szalony ale nie głupi :_) Na pewno mądrzejszy od naszych polityków :P

P.S

Fajny nick i sygna :) Kreatywnie

Nie chodziło mi akurat o teren Ukrainy (dlatego zaznaczyłem "światowa"), oczywiście istnieją bomby o specjalnie ograniczonym zasięgu, takie kilkumegatonówki na miasto, ale wiadomo, że nie miałoby to sensu, bo jałowych terenów mają pod dostatkiem ;) Mówię raczej o sytuacji, gdzie zajęcie Ukrainy to kwestia dni czy tygodni, potem tworzą się dwie światowe strony konfliktu i rządzący przestają przebierać w środkach. Taka jest moja wizja przynajmniej.

Dziękuję :)

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

dobra a teraz tak wrócę do tych portali informacyjnych. Jak myślicie kto tworzy te artykuły ? Nikt inny jak ludzie nie zawsze dziennikarze i niekiedy naprawdę szwankuje im wyobraźnia i piszą głupoty jak i ubarwiają przeróżne historie aby ludzie chcieli to czytać :)

2utq9g5.png b6u4qg.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...