Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem - Nemoria i inne WIN7 HELP !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam taki problem otóż od dłuższego czasu (5-6 lat) gram w metina. Zmieniłem sobie kompa z xp na win7 i stało się cos czego się obawiałem. Na XP działały mi wszystkie Privki a na Win7 działają tylko niektóre ! :(( np. Nemoria mi nie działa Eloth też nie a np Csyt2(nowy) działa Invoria też działa.. serio nie wiem co robić nie wyświetla się żaden komunikat. Przy odpaleniu ze zgodnoscią z win xp sp3 też nie działa. Antywira wyłączałem i też nic,próbowałem też zapory powyłączać i też mi się nie odpałił metin. Patchowanie oczywiscie leci jak otwieram przez patcher,dochodzi do konca kilkam start i nic wiecej sie nie dzieje ;// a jak bez patchera próbuję to też nic sie nie pojawia ;/ POMOCY ! :)

Opublikowano

Nic nie instalowałem. Po zmianie końcówki bin na exe to samo jest przy uruchomieniu patchera czy bez patcha. Lecz gdy otwieram przez metin2.exe (wcześniej metin2.bin) włącza się nemoria ale gdy próbuję sie zalogować cały czas pisze 'zostaniesz połączony z serwerem' :((

Opublikowano
Zrób tak:

1.Wejdź do Folderu z Metinem

2.Zrób w nim nowy plik tekstowy (txt) i w nim wpisz - metin2client.bin

3.Kliknij potem "Plik" > "Zapisz Jako..." i wyskoczy okienko w którym wpisujesz:

NAZWA PLIKU: metin2.bat

RODZAJ PLIKU: (będzie "pliki .txt" to zmień na "Wszystkie Pliki")

4.Kliknij zapisz albo OK.

5.W folderze z metinem pojawi Ci się pliczek "metin2.bat" kliknij w niego i ciesz się grą (jak klikniesz to powinno się pojawić czarne okienko ze ścieżką do pliku "metin2client.bin" a potem włączyć się gra)

Jak nie zadziała to zainstaluj na innym dysku.

Opublikowano

Słuchaj , mam ten sam problem. Też działają mi tylko niektóre privy , więc pozostaję przy nich , bo nie znalazłem żadnego wytłumaczenia ani rozwiązania tego problemu. 

Opublikowano

Niedawno ktoś pisał na forum, że to wina procesora.

Może macie takie same?

Podajcie nazwy.

Dodatkowo sprawdźcie czy macie zainstalowane najnowsze sterowniki do wszystkiego.

Opublikowano

Sterowniki mam. Dodam też , że kiedyś owe serwery mi działały a grałem na tym samym systemie (Win7 HomePremium 32x). Także nie wiem co się zmieniło , bo nie formatowałem komputera.

Opublikowano

Sterowniki mam. Dodam też , że kiedyś owe serwery mi działały a grałem na tym samym systemie (Win7 HomePremium 32x). Także nie wiem co się zmieniło , bo nie formatowałem komputera.

Przeskanujcie obaj jeszcze komputery antywirusem.

Może wam się wpakowały jakieś wirusy i nie możecie teraz

odpalić tych serwerów.

Opublikowano

Nic na razie nie pomogło. Pewnie format by wszystko naprawił...

Pewnie tak.

Jeszcze jedna rzecz, sprawdźcie czy macie wszystkie aktualizacje zainstalowane 

w Windowsie i wszystkie akcje wykonane typu skan systemu przez windows defender.

Jeśli nie, wykonajcie to.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...