Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Noragami - dyskusja

gokanDB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zgadzam się z @indywidualistaA 2 sezon mniej niż 9/10 prawdopodobnie ode mnie nie dostanie. Polecam ;) Może nawet wezmę się za mangę. Z tego co różni ludzie piszą 2-3x lepsza niż anime. ­Czekam na napisy do 12 odc. Mam nadzieję, że zakończenie będzie super :)

Opublikowano

Zgadzam się z @indywidualistaA 2 sezon mniej niż 9/10 prawdopodobnie ode mnie nie dostanie. Polecam ;) Może nawet wezmę się za mangę. Z tego co różni ludzie piszą 2-3x lepsza niż anime. ­Czekam na napisy do 12 odc. Mam nadzieję, że zakończenie będzie super :)

Chyba miałeś rację, co do ojca Yato i Nory :v

gfgdf

Opublikowano

Czytajcie mango od 37 czapa. Kontynuacja.

Mnie nadal interesuje postać tego "ojca" - kim on jest i jakie ma powiązanie z Yato i Norą ;_;

Ojciec, "człowiek" posiadający moc podobną bogom. Chociaż w ostaniach czpach wspomniane było coś, że jest bogiem. Dalsza walka z niebem powinna pomóc w identyfikacji. A relacja jest taka, że zażyczył sobie powstanie boga/etc.. Stąd Yato podkreślał, że powstał z życzenia a nie z pragnienia. Jakoś tak to szlo. :P

Opublikowano

Dzisiaj wyszedł ostatni odcinek Noragami ;D Czekamy panowie i panie na napisy i kończymy następny sezon. Moja ciekawość nie daje mi spokoju.

Ojciec jest tym, który urodził Yato ze swojego życzenia.

Na wiki o tym pisze więc jest to raczej prawda :)

IDcncno.png

Opublikowano

Dzisiaj wyszedł ostatni odcinek Noragami ;D Czekamy panowie i panie na napisy i kończymy następny sezon. Moja ciekawość nie daje mi spokoju.

• Ojciec jest tym, który urodził Yato z jego życzenia.

Na wiki o tym pisze więc jest to raczej prawda :)

1. Dodaj w to spojler.
  2. Jak Yato mógł mieć jakieś życzenia, gdy go jeszcze nie było? Powstał z życzenia kogoś innego, nie swojego. :v

3. Sięgnij po mangę, ponieważ piszesz bzdury z translatorów.
Opublikowano

Taki sobie ten ostatni odcinek 2 sezonu. Myślałem że coś się stanie po

śmierci (reinkarnacji) ebisu.

A tu nawet nie wrócili do tego momentu :< Jedynie moment w którym

Yato uwalnia Nore był spoczko.

Zapowiedz następnego sezonu był nawet spoko bo wreszcie coś się będzie działo z udziałem "ojca" :D

IDcncno.png

Opublikowano

W 13 odcinku była jakaś zapowiedź?

Charlie prawdopodobnie jako zapowiedź potraktował informację o ojcu - to on jest prawdziwym magiem, a nie Ebisu.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Charlie prawdopodobnie jako zapowiedź potraktował informację o ojcu - to on jest prawdziwym magiem, a nie Ebisu.

Mi ta część po napisach końcowych w 13 odcinku wyglądała bardziej na zapowiedz kolejnego sezonu niż zwykłą " informację" o "ojcu".  Mogę się mylić ;d

IDcncno.png

Opublikowano

Mangę Aragoto w zasadzie skończyłem na 21 chapterze o ile się nie mylę.,

A prawdziwe imię Yato - Yaboku.

Mógłby ktoś coś o tym powiedzieć ? 

Co to w ogóle znaczyło etc.?

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Mangę Aragoto w zasadzie skończyłem na 21 chapterze o ile się nie mylę.,

A prawdziwe imię Yato - Yaboku.

Mógłby ktoś coś o tym powiedzieć ? 

Co to w ogóle znaczyło etc.?

Gra słów. Jeden znak kanji można odczytać na dwa sposoby. [spekulacja]Służy to poniekąd jako rozgranicznik między jego przeszłością i aktualnym nim. Wcześniej jako Yaboku mordował jak leci.(świadomy czy nie, ale żałuje) Po spotkaniu Sakury zmienił się.[/spekulacja]

Opublikowano

Nie przypadło mi do gustu to anime. 7/10 za fajny opening, jednakże fabularnie mnie to nie powaliło.

"Świat nie jest taki okrutny jak Ci się wydaje"

♥ Night Raid ♥ / The Global Elite \ ♥ Night Raid ♥

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...