Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Noragami - dyskusja

gokanDB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

201402101022052276082.jpg 

Opis

Na granicy światów żyje około osiem milionów bóstw, służących im duchów oraz innych, różnorodnych bytów, które lubią wtrącać się w ludzkie sprawy.
Słodka gimnazjalistka Hiyori Iki już od dłuższego czasu jest zastraszana i terroryzowana przez swoich “kolegów” z klasy, pewnego dnia zaś zamyka się w toalecie, by móc się w spokoju wypłakać. Niespodziewanie na ścianie łazienki znajduje nabazgrany numer telefonu oraz wiadomość: “Rozwiążę twoje problemy”.
Krótko po zadzwonieniu na podany numer dziewczyna spotyka bezdomnego chłopaka w dresie, który woła na siebie per “Bóg”. Nieznajomy ma na imię Yato, jest humorzasty, leniwy i ogółem trudny w obyciu, jako że nigdy nikogo nie słucha, jednak posiada on boską moc, potęgą przerastającą wszelkie wyobrażenia.

Opis:

Typ Widowni: Shounen

Gatunek: Akcja,Fantasy,Przygodowy

Tematyka: Super moce,Szkolne życie

Status: Emitowane

Anime objerzeć można na:

http://www.animezone.pl/odcinki-online_noragami

Opublikowano

Słodka gimnazjalistka Hiyori Iki już od dłuższego czasu jest zastraszana i terroryzowana przez swoich “kolegów” z klasy, pewnego dnia zaś zamyka się w toalecie, by móc się w spokoju wypłakać.

Cholercia, obejrzałem 8 odcinków, ale jakoś nie pamiętam by Hiyori płakała gnębiona w kiblu ;_;

Dokładnie taki sam opis widziałem na paru stronach zanim zaczęli emitować serie.

Ktoś tu chyba podprowadził i przetłumaczył opis, a potem zapomniał go zmienić xD

Yato, a minor god, dreams to become the most revered deity in the world with big shrine and all. However, being a penniless god that he is, he has a long way to go and his shinki leaving him doesn't help matter. Later, when he does his job, a high school girl named Hiyori Iki pushes him out of the way of a speeding bus; unaware of his status as deity.

Things get complicated when this incident triggers abnormality in Hiyori's soul, causing her to make an Astral Projection whenever she falls unconscious. To turn herself back to normal, Hiyori must help Yato becoming a better god who can fix the problem, along with Yato's new shinki, Yukine.

Co do samej serii, to podoba mi się.

Jestem ciekaw co Yato zrobi z Yukine i co będzie z Norą.

s2c77Oa.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

To moje 1 anime w którym oglądam opening w każdym odcinku przy czym jarając się jak dziecko ;_;

Anime to nie jakieś ecchi,harem i inne,jak większość tytułów !

Dlatego warto oglądnąć !

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Tutaj też niechętnie się do tego zabierałam,lecz jak już zabrałam tak wciągnęło - podobało mi się.

btw.uwielbiam piosenkę Nora-tan ;_; która zazwyczaj była gdy Yato walczył (jak już Yukine był ^-^)

76eff0d7b6a46.png

Opublikowano

Początkowo wstrzymałem, by poczekać na wszystkie odcinki. Niedawno wróciłem, i przyznam, że jednak trochę z tłumu się wyróżnia:)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Obejrzałem właśnie jakiś filmik na youtube, który polecił ów anime. Słyszałem też, że tematyka jest podobna do bleach - prawda, fałsz?

Po komentach raczej widzę, że warto oglądać.. Ale pozwólcie, że się dla pewności spytam. Warto?

417711489342956987022.png

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Zakończenie nie takie najgorsze ^^ Ode mnie jakieś hmm.. 7,5 może 8/10? Musiałbym sobie włączyć odcinek i wszystko przypomnieć co tam w nim było w zakończeniu...Staram się nie być zbytnio krytyczny co do anime xD ... i ta walka Yato na końcu!

Opublikowano

Zakończenie nie takie najgorsze ^^ Ode mnie jakieś hmm.. 7,5 może 8/10? Musiałbym sobie włączyć odcinek i wszystko przypomnieć co tam w nim było w zakończeniu...Staram się nie być zbytnio krytyczny co do anime xD ... i ta walka Yato na końcu!

Nie Yato tylko Yaboku. kappa.png

Taka komedyjka z nutką dramatu, polecam zapoznać się z mangą.

Opublikowano

Taka komedyjka z nutką dramatu, polecam zapoznać się z mangą.

Mógłbyś powiedzieć coś więcej? :P Chodzi mi o to, czy z czasem historia zmierza w stronę romansu, czy naparzanki związanej z więzami przyjaźni etc., czyli tzw. nakama-power?

Opublikowano

@januszq

Romansu tutaj nie ma (ale może się w przyszłości rozwinie, bo zarodek jakiś tam jest), nakama-power.. hmm, już bardziej. Nie zapominajmy jednak, że całość idzie w kierunku dramatu (czyli o tym jak Yaboku dorastał, co zrobił/kogo stracił i jak teraz próbuje zadośćuczynić za swoje błędy). Fajny motyw i moim zdaniem ta lekka nutka komedii w tle świetnie nadaje temu tytułowi charakter. Szkoda tylko, ze jest tak mało chapków, o anime już nie wspominam bo totalnie zmienili historię (nie mówię, że na złe bo całkiem fajnie to wyszło).

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

@KlauS.

Też tak myślę ^^

Czekamy na 2 sezon ^_^­

Chciałbym - dużo dramatu, dużo więcej akcji, dużo więcej śmiesznych scen oraz ... dużo romansu? Czemu nie :P

• 1 miesiąc temu...
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

I jaka opinia na temat drugiego sezonu?

Imo sezon lepszy od pierwszego, nieźle się podziało, dużo wytłumaczono. Spodobał mi się powrót starego Yato w ostatnich odcinkach. 

QtiV6xY.gif

Opublikowano

I jaka opinia na temat drugiego sezonu?

Imo sezon lepszy od pierwszego, nieźle się podziało, dużo wytłumaczono. Spodobał mi się powrót starego Yato w ostatnich odcinkach. 

No nie powiem 2 część bardziej mi się spodobała. Może dlatego że akcja się fajnie rozkręciła i jest w nim więcej epickich walk :D Połowę tego zawdzięczamy Norze ( nie wiem jak odmienić jej imię : Nora) gdyby nie jej intrygi zapewne mniej akcji by było ^^ Sporo tajemnic Yato ujrzało światło dzienne.

IDcncno.png

Opublikowano

Mnie nadal interesuje postać tego "ojca" - kim on jest i jakie ma powiązanie z Yato i Norą ;_;

Może wreszcie coś się wyjaśni podczas jego ostatniego zlecenia.  Musi być silny jak Yato tak się go słucha.  Może Nora jest albo była bronią tego "ojca". Bo przecież nie miała ona jednego właściciela.

IDcncno.png

Opublikowano

No więc 2 sezon... Chyba najlepsze anime z tego roku (nie oszukujmy się, ten rok był słaby), a przynajmniej jedno z najlepszych. To, co najbardziej lubię w Noragami to postacie oraz OST, fabuła nie specjalnie wyszukana, ale nadrabia tym, że cholernie zaciekawia. No i w każdym odcinku coś się dzieje. Od października próbuję przeczytać mangę - słabo mi to idzie (nawet nie sprawdziłem, gdzie ją mogę przeczytać. Powiem więcej, rzadko mi się zdarza żebym chciał przeczytać mangę po obejrzeniu anime). Co do samego ojca - kij go wie, kim on jest xD Bardzo zagadkowa postać, można spiskować i spiskować :P Strasznie mi jest przykro z powodu Nory po 11 odcinku (od 1 sezonu ją lubiłem) ;__; . 

gfgdf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...