Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z zawieszaniem się minecrafta.

szmokoman133

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam okropny i wkurzający problem z Minecraftem.
Otóż: Wchodzę w grę, wbijam na jakiś serwer, gram 10 minut i.... gra się zawiesza brak odpowiedzi i nic !
Grę przeinstalowywałem, nic to nie dało  :(

Pomóżcie !

1472811_399074236892770_142361761_n.jpg

Opublikowano

Robiłeś może ostatnio format? 

Nie zawsze pomaga reinstall gry ...
Zaintaluj jave 32/64BIT i przydziel więcej ram'u do gry    (pamiętaj że gdy instalujesz jave 64 bit po zainstalowaniu musisz usunąć 32 bit.)
później przeczyść komputer CCleanerem i napraw rejestr, zaktualizuj sterowniki karty graficznej

i możesz jeszcze dla pewności przeskanować i znowu przeczyścić tylko że Revo Uninstaller :P 

Jeśli nic z tego nie pomoże pisz :)! coś pomyślimy. 

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

Opublikowano

Do tego przeczyszczania kompa polecam jeszcze AVG TuneUp w nim możesz zobaczyć o ile procent możesz powiększyć szybkość komputera i jak to zrobić i możesz nim też deformatować(nie pamiętam jak to się dokładnie nazywa) dysk.

Opublikowano

Robiłeś może ostatnio format? 

Nie zawsze pomaga reinstall gry ...

Zaintaluj jave 32/64BIT i przydziel więcej ram'u do gry    (pamiętaj że gdy instalujesz jave 64 bit po zainstalowaniu musisz usunąć 32 bit.)

później przeczyść komputer CCleanerem i napraw rejestr, zaktualizuj sterowniki karty graficznej

i możesz jeszcze dla pewności przeskanować i znowu przeczyścić tylko że Revo Uninstaller :P 

Jeśli nic z tego nie pomoże pisz :)! coś pomyślimy. 

Mam problem z sterownikami do karty graficznej, wszystkie rzeczy zrobiłem, ale nie pomogło. Teraz potrzebuję sterowników do karty graficznej, ale nie mogę znaleźć. Moja karta graficzna to: ATI Radeon hd 4800 series. Przydał by się sterownik z 2013 roku ;)

Opublikowano

Może masz za słaby komp albo spróbuj pobrać innego Launchera :P Ja polecam KeiNett Launcher ;3

10 / 20 / 30 / 40 / 50 / 60 / 70 / 80 / 90 / 100 / 150 / 200 / 250 / 300 / 400 / 500 / 1000

Opublikowano

Jaki system? I ilo bitowy?

Już mu chyba podałem !!! Czytaj.
Opublikowano

A mnie to uj obchodzi. Chce mu pomóc, więc potrzebuje systemu. Kto powiedział, że do sterowników?

-.-

Aha no to sorry to pewnie o java ci chodzi ;) (tak mi się wydaje)
Opublikowano

Aha no to sorry to pewnie o java ci chodzi ;) (tak mi się wydaje)

Broń boże od dzieci na forum...

A jaki masz system, Win 7,8, XP, 97, DOS'a, Maca, Linuxa ?

Jaki?

KSPHiLT.png

Opublikowano

Broń boże od dzieci na forum...

A jaki masz system, Win 7,8, XP, 97, DOS'a, Maca, Linuxa ?

Jaki?

Aż takim dzieckiem jeszcze nie jestem !!! Jedynie to ty możesz być.
Opublikowano

Niestety, ale ;( Minecraft dalej się zawiesza... :C Nie wiem, co mam dalej zrobić z tym, ten problem mnie denerwuje. Gram na serwerze, wchodzę na arene PvP i CRASH! Wchodzę i nie mam swoich przedmiotów w Mc, przez to, że wylogowałem się podczas walki, a to był jeden durny crash ! x(

Opublikowano

Ja też tak ostatnio miałem . 2 lata temu grałem sobię w mc potem długa przerwa usunołem mc i tydzień temu znowu ściągłem zrobiłem optifine i minimape wchodzę w mc wbijam na serwer i co 10 min crash... A pomogło mi : aktualizacja java, pobrałem sterowniki do karty graficznej ze oficjalne stronu ATI, i usunięcie porombanych luncherów mc i teraz gram sobię na luncherze z minecrafr.net na 1.5.2 i wszysztko jest cacy.

Opublikowano

Ja też tak ostatnio miałem . 2 lata temu grałem sobię w mc potem długa przerwa usunołem mc i tydzień temu znowu ściągłem zrobiłem optifine i minimape wchodzę w mc wbijam na serwer i co 10 min crash... A pomogło mi : aktualizacja java, pobrałem sterowniki do karty graficznej ze oficjalne stronu ATI, i usunięcie porombanych luncherów mc i teraz gram sobię na luncherze z minecrafr.net na 1.5.2 i wszysztko jest cacy.

No to masz dobrze, bo u mnie nie jest cacy :(

Opublikowano

No to masz dobrze, bo u mnie nie jest cacy :(

A jakąm masz wersje ? Jeżeli jest napisane wcześniej to sorry bo nie czytałem .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...