Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z zarabianiem.

Kerri

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Gram w wota juz jakis czas , mam 3k bitew , gram bez premki i czołgow premium.

Czolgi jakie posiadam:

-Tigger 2

-KV-1S

-T-150

-AMX 12t

-m6

Do czasu nie brakowalo mi kasy na czołgi itp lecz od jakiegos czasu mam problem z zarobieniem tzn pisalem juz taki temat i pare osob mi pisalo zebym zarabial t1 heavy lub kv-1 lecz zarabianie za wygrana bitwe 10-12k jest bardzo monotonne i nudne .

Tak wiem ze są jakies misje gdzie mozna zarobic ale czasami nie mam ochoty na gre w wota i nie udaje mi sie zrobic tych misji.

Odechciewa mi sie grac w wota jak mysle ze ktos z premium zarabia za bitwe 40 do nawet 100 tys a ja 10 , a za naprawde dobra bitwe max 20 .

Poradzicie mi co moge zrobic w tym wypadku?

Opublikowano

Kv-1 bez premki spokojnie wyciągam 30k. Polecam Ci kompanie + kv-1s. Spokojnie można przy przeciętnej bitwie po 25-35k na czysto wyciągnąć.

W ostateczności kupno czołgu premium. Jeśli nie chcesz kupować czołgu za pieniądze, możesz skorzystać z tego sposobu:

http://www.mpcforum.pl/topic/1149517-tut-dogrypl-zloto-do-wota/

Opublikowano

Albo tutaj są częste i oficjalne konkursy, bitwy itp.

http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/forum/965-konkursy-i-eventy-polskiego-zespolu-community/

Nagrodami jest złoto.

A WG po prostu tak zrobiło ekonomię aby zachęcić gracza do kupna premium. I tyle. Pogódź się z tym albo przejdź do WT.

Tak, tylko są setki osób napalonych na to złoto i bardzo ciężko je zdobyć. Od WT trzymaj się jak najdalej. Jest pod każdym względem gorszy od wota, jedynie optymalizacja lepsza, ale i to w Wocie przyjdzie z czasem.

Opublikowano

Tak, tylko są setki osób napalonych na to złoto i bardzo ciężko je zdobyć. Od WT trzymaj się jak najdalej. Jest pod każdym względem gorszy od wota, jedynie optymalizacja lepsza, ale i to w Wocie przyjdzie z czasem.

Zachowujesz się jakby ci SerB obciągał...

Uspokuj się, obie gry mają swoje plusy i minusy i obie gry są udanymi produkcjami.

Topic: kup premium, kup premtanka lub zarabiaj T5-T6.

Opublikowano

Najlepiej zakupić czołg premium chociaż piątego tieru. KV-1 to przyjemny czołg, wiec tak szybko nie powinien Ci się znudzić, a po drugie możesz na nim szkolić załogę. Staraj się robić jak najwięcej obrażeń, bo to się przenosi na zarobki.

Opublikowano

Najlepiej zakupić czołg premium chociaż piątego tieru. KV-1 to przyjemny czołg, wiec tak szybko nie powinien Ci się znudzić, a po drugie możesz na nim szkolić załogę. Staraj się robić jak najwięcej obrażeń, bo to się przenosi na zarobki.

Mówił że nie chce kv-1

Do czasu nie brakowalo mi kasy na czołgi itp lecz od jakiegos czasu mam problem z zarobieniem tzn pisalem juz taki temat i pare osob mi pisalo zebym zarabial t1 heavy lub kv-1 lecz zarabianie za wygrana bitwe 10-12k jest bardzo monotonne i nudne .

Kup se czołg premium, 100k za przeciętną bitwę.

Opublikowano

Spróbuj TD V:

• StuG III
  • SU-85
  • Wolverine
  • T49
  • AT 2

Są to niszczyciele, czyli czołgi z małą ilością HP(niskie koszty naprawy) i dużym DMG(wysokie zarobki) co pomoże ci szybko zarabiać. Oprócz tego prawie wszystkie mają dobre camo(wszystkie oprócz AT 2)
, są mobilne(oprócz AT 2) a T49 nawet bardzo. AT 2 z kolei ma 203mm pancerza więc żadne działo z czołgu jego poziomu go nie przebije nawet na goldzieprzebije artyleria M41 na goldzie, ale to taka rzadka sytuacja że nie warto brać jej pod uwagę.

Opublikowano

Spróbuj TD V:

• StuG III
  • SU-85
  • Wolverine
  • T49
  • AT 2

Są to niszczyciele, czyli czołgi z małą ilością HP(niskie koszty naprawy) i dużym DMG(wysokie zarobki) co pomoże ci szybko zarabiać. Oprócz tego prawie wszystkie mają dobre camo(wszystkie oprócz AT 2)

, są mobilne(oprócz AT 2) a T49 nawet bardzo. AT 2 z kolei ma 203mm pancerza więc żadne działo z czołgu jego poziomu go nie przebije nawet na goldzieprzebije artyleria M41 na goldzie, ale to taka rzadka sytuacja że nie warto brać jej pod uwagę.

Ta, tylko że AT2 ma pierdyliard weak spotów. Noobek będzie walił w to 203mm, ale każdy co ogarnia podstawy będzie walił albo we właz, albo po 2 stronie od działa. 

Tak btw

ncqQMn4.gif

Opublikowano

Ta, tylko że AT2 ma pierdyliard weak spotów. Noobek będzie walił w to 203mm, ale każdy co ogarnia podstawy będzie walił albo we właz, albo po 2 stronie od działa. 

Tak btw

ncqQMn4.gif

AT 2 ma dwa weakspot'y z przodu. Potem jest już tylko gorzej(AT 8, AT 7 i AT 15), kończąc na A 39 Tortoise.

1 weakspot to właz, ale nawet on ma przyzwoite 100mm. Drugim weakspot'em jest mały obszar tuż przy dziale, ale i on ma 100mm.

Opublikowano

Kupienie czolga premium za 200zl to nie dla mnie , lub konta premium ktore tez sporo kosztuje.

Sprobuje tym kv-1s grac tą kompanie , zobaczymy co z tego wyjdzie ale najpierw to musze na nim odblokowac wiekszosc rzeczy.

Macie jeszcze jakies pomysly?

Opublikowano

Kupienie czolga premium za 200zl to nie dla mnie , lub konta premium ktore tez sporo kosztuje.

Sprobuje tym kv-1s grac tą kompanie , zobaczymy co z tego wyjdzie ale najpierw to musze na nim odblokowac wiekszosc rzeczy.

Macie jeszcze jakies pomysly?

KW-1S możesz też grać na zwykłych bitwach, bo też można nim zarobić.

Ewentualnie zrób sobie Hellcata, bo tym chyba najłatwiej kręcić kredyty.

Opublikowano

Spróbuj TD V:

• StuG III
  • SU-85
  • Wolverine
  • T49
  • AT 2

pytanie... ktory z tych tdkow ma duzy dmg?? nie lepiej zrobic bdr g1 b i top gun jak dobrze trafi to na 2 strzaly kv-1 zdejmie ;)

Opublikowano

pytanie... ktory z tych tdkow ma duzy dmg?? nie lepiej zrobic bdr g1 b i top gun jak dobrze trafi to na 2 strzaly kv-1 zdejmie ;)

Stug III i Su-85 potrafią dziabnąć .

Opublikowano

SU-85 ma działko 85mm od T-34-85 więc mocno kąsi. StuG III ma 75mm więc DMG ma gorszy.

Opublikowano

Lepiej BDR. Ja jestem zwolennikiem zarabiania HT, i wydaje mi się, że lepiej zarobi taki BDR czy kv-1 niż T49 lub AT2. Nie mówię, że źle zarabiają, ale te HT'ki lepiej. Najlepiej zainwestuj z 50zł w grę i będziesz miał przez jakiś czas łatwiej :)

Opublikowano

Bardziej bym Ci polecał T49, bardzo mobilny,przyjemny, dobre działko :)

"Tu, gdzie często wiele chcesz, a mało możesz."

22976677062317285689.jpg

Opublikowano

Lepiej BDR. Ja jestem zwolennikiem zarabiania HT, i wydaje mi się, że lepiej zarobi taki BDR czy kv-1 niż T49 lub AT2. Nie mówię, że źle zarabiają, ale te HT'ki lepiej. Najlepiej zainwestuj z 50zł w grę i będziesz miał przez jakiś czas łatwiej :)

I co ja za 50 zl kupie? premke na 2 tyg?

Opublikowano

I co ja za 50 zl kupie? premke na 2 tyg?

Wybierz jedno:

• Miesiąc konta premium
  • 2 500 złota
  • Type 64 (prem VI)
  • Chi-Nu Kai (prem V)
  • Matildę IV (prem V)
  • T-25 (prem V)
  • T-14 (prem V)
  • Churchill III (prem V)
  • Ram 2 (prem V)
  • Matilda BP (prem V)
  • Excelsior (prem V)
  • Sexton I (prem III)
  • Valentine II (prem IV)
  • Locust (prem III)
  • FCM 36 PaK 40 (prem III)
  • T2 Light (prem II)
  • T-127 (prem III)
  • 50x [drogi sprzęt eksploatacyjny]
Opublikowano

A może lepiej podszkolić swoje umiejętności i potem kupić premkę? Wtedy na każdym tierze będziesz więcej zarabiał, większy skill więcej kasy, więcej expa itp.

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Jak dla mnie bez sensu jest kupowanie konta premium skoro i tak po 30 dniach będzie miał ten sam problem.

Wybierz sobie czołg premium piątego tieu, bo zawsze będziesz miał korzyści.

Opublikowano

Kv-1 bez premki spokojnie wyciągam 30k. Polecam Ci kompanie + kv-1s. Spokojnie można przy przeciętnej bitwie po 25-35k na czysto wyciągnąć.

Tak tak, nie ma takiej opcji zeby regularnie wyciagac taka kase tymi czolgami (a nawet jakimi kolwiek innymi nie liczac czolgow premium). 

Opublikowano

Tak tak, nie ma takiej opcji zeby regularnie wyciagac taka kase tymi czolgami (a nawet jakimi kolwiek innymi nie liczac czolgow premium).

Jak ktoś jest pomidorem to oczywiście że nie. A na czołgach premium VIII zarobki ponoć dochodzą do 80-90 tysięcy. Swoją drogą ciekawe ile na KW-1 średnio zarabia fiolet?

Dowód że da się wyciągnąć 30k:

2m7gs1v.jpg

Opublikowano

Przeciez to trzeba miec kompletnych nieogarow w przeciwnej druzynie jak i w swojej gdzie gracze robia glownie za ruchome cele. Oczywiscie, ze sporadycznie da rade uzyskac taki wynik, ale regularnie nie ma takiej opcji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...