Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukuję osób do stworzenia gry

branekk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie jestem zwolennikiem takich projektów, ale jeśli zdecydujesz się na CPP i sfml to coś bede w stanie pomóc

3587513.png

Potrzebujesz pomocy? Pisz śmiało na PW/Skype/Gadu-Gadu!

(albo napisz na forum... ^.^)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

korzysci z javy: JFrame, wg. mnie lepsza skladnia, fajne biblioteki itp.
najlepiej - nie wiem
najlatwiej - "bat"
wg. mnie najoptynalniej - java

Mobilna Szkoła - https://m-szkola.pl/

Opublikowano

ależ tutaj jest wojna ;p.

Ogólnie niewiedze sensu tego tematu.. chcesz nam powiedzieć że twoim celem jest zebranie grupki nieokreślonych osób które będą niewiadomo co bedą robić i razem magicznie zrobicie razem coś jak gta.

Noo naprawde zachęcające do współpracy R_R.

a tak ogólnie  to kup se paczke czipsów i pomyśl ile trzeba zrobić, napisać,nasrać sie żeby było widać podstawy gry. i pomyśl czy jesteś na to gotowy i sie nie poddasz po 5 dniach dłubania w kodzie.

Opublikowano

Wiecie, że ten temat jest z lutego. Przypuszczam, że autor już sobie odpuścił ten projekt, choć tego mu nie życzę.

A jeżeli sobie nie odpuścił to niech się dalej nie poddaje.

I na koniec, Java jest fajna, c++ jest fajne, c# jest fajne, python jest fajny, każdy (przydatny) język jest fajny ;)

Opublikowano

Wiadomo że jest od lutego jednakże odpowiedzieć teraz niezaszkodzi ponieważ przyda sie dla innych osób co zmniejszy liczbe kolejnych tego typu tematów :)

Opublikowano

Minął rok od mojego nielogowania sie tutaj, co było spowodowane ogólnym zdebileniem moderatorow tego forum. Nie lubię, jak gówniarstwo mnie warnuje.... ale do rzeczy. Zalogowałem się, ponieważ doszły mnie słuchy, że poziom głupot wypisywanych tutaj kilkakrotnie przekroczył cos, co uważam za bezpieczną dla zdrowia psychicznego granicę...

niezaszkodzi ponieważ przyda sie dla innych osób co zmniejszy liczbe kolejnych tego typu tematów :)

Nie zmniejszy. każdy kolejny szczyl przychodząc tutaj nie pofatyguje się, żeby przeczytać archiwalne tematy, tylko zacznie zbierać swój 'dream team' do stworzenia dzieła zycia. Dzieło pada po paru dniach a ludzie jeszcze przez pare miesięcy trzepią się nad tematem.

I na koniec, Java jest fajna, c++ jest fajne, c# jest fajne, python jest fajny, każdy (przydatny) język jest fajny ;)

Pod warunkiem, że umie sie projektowac i tworzyc oprogramowanie. Programista to ktoś, kto programuje. W definicji tego zawodu nie ma mowy o języku, co implikuje koniecznośc posiadania umiejetności programowania a nie znajomosci danego języka.
Jeśli chciałeś błysnąć to nie udalo się. Dla mnie cos takiego to truizm, dla dzieciarni z tego forum jest to rzecz abstrakcyjna.

korzysci z javy: JFrame

Weź z łaski swojej wytłumacz, co takiego korzystnego jest w JFrame? Klasa jak klasa, a dodatkowo jest to klasa Swinga, który jest chyba najbardziej upierdliwą i przekombinowaną biblioteka GUI na świecie. Lubię jave, ale Swing jest powodem, dla którego małe, szybkie projekty wole realizować w c++/c#.

Tak na koniec... dział 'Programowanie gier', spodziewał bym sie tutaj co najmniej studentów informatyki, bo wiadomo, programistów z prawdziwego zdarzenia jest mało i raczej (na pewno) nie szukaja wiedzy na takim forum. Ale ***** **ć, jak tak patrzę to przez ostatni rok albo średnia wieku zeszła do 12 albo średni poziom IQ spadł do poziomu ogarniętej koszatniczki.

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam chciałbym Pomóc tylko mam kilka pytań :D

Jaka jest fabuła gry i jakiego typu będzie ta gra?

mógłbym pomóc np:

-Moge robić tekstury do Itemów

-Znam pare skryptów :)

-Moge zrobić też animacje (Nie wszystkie)

To tyle z moich "Umiejętności" :D

Opublikowano

Witam chciałbym Pomóc tylko mam kilka pytań :D

Jaka jest fabuła gry i jakiego typu będzie ta gra?

mógłbym pomóc np:

-Moge robić tekstury do Itemów

-Znam pare skryptów :)

-Moge zrobić też animacje (Nie wszystkie)

To tyle z moich "Umiejętności" :D

Spójrz na datę.

A poza tym, tego typu ogłoszenia wstawiamy w tym temacie:

http://www.mpcforum.pl/topic/1274103-temat-zbiorczy-poszukujezostane-programista-sponsorem-pomocnikiem/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...