Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukuję osób do stworzenia gry

branekk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów.
Nazywam się Filip, chciałbym wyjść z inicjatywą stworzenia własnej gry, do czego jak wiadomo najlepiej byłoby mieć własną ekipę, tudzież studio.
Ja osobiście dopiero się uczę programowania, głównie w C++ i C#, oraz bawię się grafiką czy niejakim Unity.
Szukam ludzi, którzy tak jak ja chcieliby zrobić z tej maszyny, której non-stop używają, jakiś większy pożytek niż standardowy "lvl up".

Jeżeli czujesz, że tworzenie gry to coś dla Ciebie, chciałbyś poszerzyć swoje horezonty oraz wgłębić się w tajniki powstawania światowych hitów, poczynając od starego, dobrego "Counter Strike'a", aż po najnowsze "Grand Theft Auto", nie czekaj, stwórzmy "własne GTA".
Nie zastanawiałem się zbytnio nad którymkolwiek z aspektów typu: fabuła gry, czy samo środowisko, chciałbym narazie ruszyć z miejsca.

Więc każdy kto ma z tym jakiś związek, nawet zainspirowany zabawą, tj. bawi się w programowanie czy grafiki 3D, niech śmiało pisze.

Podkreślam, że nie jestem profesjonalistą, a nawet myślę, jeszcze trochę mi do amatora, pomyślicie: "z czym do ludzi". Ale nieee :)

Z tak sceptycznym nastawieniem, (które dotyka większość dzisiejszej młodzieży), raczej ciężko osiągnąć coś ponad standard.

Trzeba chcieć.

Jeśli znajdą się osoby, które choć w jakimś stopniu przekonałem, choćby najmniejszym, oto kontakt:
GG - 12423620

Skype - filipbrankiewicz

To by było na tyle, a więc...

Śmiało, stwórzmy grę!

Pozdrawiam

~Filip

Opublikowano
Opublikowano

Pierdolenie. Trzeba umieć. Nawet nie umiesz pewnie podstaw programowania, to co ty chcesz zrobić?

Umiem podstawy. ;)

Sądzisz, że chęci się nie liczą? Nie uważam, że wystarczy tylko chcieć, uważam, że to jeden z ważniejszych czynników wpływających na rezultaty.

Sopelek997 co on chce zrobic? Chyba własne GTA. Po co mu podstawy on uwaza ze znajdzie ludzi ktorzy to zrobia (chyba) :P

Nie uważam, że ktoś zrobi to za mnie, chcę zrobić coś wspólnie, ponieważ jestem świadomy, że sam nie dam rady.

Opublikowano
Opublikowano

branekk c++ dopiero zaczynam sie uczyc i na pewno nie pomoge, ale moze znajdziesz kogoś kto z tobą to stworzy :P

No i po co ten spam? On się pyta kto POMOŻE.

Co do tematu zgadzam się z Sopelkiem - Pierdolenie. Nie znasz żadnej biblioteki graficznej... (może i znasz, ale jak jesteś amatorem to co ci po nich skoro nie potrafisz wykorzystać ich możliwości?)Gta w konsoli? Jak chcesz. Zobaczymy

3587513.png

Potrzebujesz pomocy? Pisz śmiało na PW/Skype/Gadu-Gadu!

(albo napisz na forum... ^.^)

Opublikowano

No i po co ten spam? On się pyta kto POMOŻE.

Co do tematu zgadzam się z Sopelkiem - Pierdolenie. Nie znasz żadnej biblioteki graficznej... Gta w konsoli? Jak chcesz. Zobaczymy

Wsparcie jest ważne! ;)

Znam niejedną bibliotekę graficzną, poza tym po co takie posty? Przecież nie mówię, że chcę jutro wrzucić coś na rynek. Jeśli nie chcesz pomóc, to nie wypowiadaj się, zignoruj to pierdolenie, a jeśli się znasz i uważasz, że nic nie stracisz, to chętnie przyjmę każdy rodzaj wiedzy na ten temat. Jak mówi internetowe przysłowie: Haters gonna hate. Nikogo do niczego nie zmuszam, chciałbym się jedynie wciąż rozwijać w tym kierunku, tylko z większym rezultatem niż dotychczas.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Co do tematu zgadzam się z Sopelkiem - Pierdolenie. Nie znasz żadnej biblioteki graficznej... Gta w konsoli? Jak chcesz. Zobaczymy

On to chce raczej w unity zrobić. Co nie zmienia faktów, że z obecną wiedzą nic znośnego nie da rady zrobić.

Wnioskuję po tym, żeby nie było.

Ja osobiście dopiero się uczę programowania

Opublikowano

On to chce raczej w unity zrobić. Co nie zmienia faktów, że z obecną wiedzą nic znośnego nie da rady zrobić.

Nie napisał dokładnie w czym chce zrobić... 

A do tego jest strasznie nie pewny. Zarejestrował konto i od razu przystąpił do zakładania tematu. Z taką podstawową wiedzą nic nie zrobisz kolego. Pochwal się projektami. Jak widzimy 10 taki nie wypał to się nie dziw że się wk**wiamy :D

Jak mnie jakoś przekupisz/przecyganisz/udowodnisz że potrafisz coś zrobić będę mógł pomóc pod kwestią C++

3587513.png

Opublikowano

Dobrze napisałeś: "z obecną wiedzą".

Jak już nadmieniłem, chciałbym tę wiedzę wciąż poszerzać, więc ten argument zbytnio mnie nie odrzuca. :)

Opublikowano

Dobrze napisałeś: "z obecną wiedzą".

Jak już nadmieniłem, chciałbym tę wiedzę wciąż poszerzać, więc ten argument zbytnio mnie nie odrzuca. :)

Rozumiem, ale pytanie czy inni chcą tak pracować. Najlepszą opcją dla ciebie byłoby spróbowanie napisania czegoś samemu, niekoniecznie tak skomplikowanego jak gra 3D. Tak żeby ogarnąć jakieś wzorce i nabrać umiejętności. Musiałbyś coś pokazać, że praca z tobą nie była by ciągłym poprawianiem twoich błędów, bo na same słowa pójdą tylko napalone dzieciaki.

I nadal uważam, że nie jest to takie łatwe, że same chęci wystarczą.

Opublikowano

Według mnie fajna inicjatywa. Właśnie takie projekty dużo dają, do tego, jeżeli w zespole będzie zgrana ekipa to będzie fajna zabawa. Nie musicie cokolwiek umieć, unity to wbrew pozorom intuicyjny silnik i da się zrobić fajne rzeczy bez większego, własnego wkładu.

Do tych co hejtują, proszę nie zniechęcajcie ich, tak naprawdę NIKT nie jest profesjonalistą, a poza tym każdy od czegoś zaczynał :)

Ja takie inicjatywy popieram :)

Opublikowano

Rozumiem, ale pytanie czy inni chcą tak pracować. Najlepszą opcją dla ciebie byłoby spróbowanie napisania czegoś samemu, niekoniecznie tak skomplikowanego jak gra 3D. Tak żeby ogarnąć jakieś wzorce i nabrać umiejętności. Musiałbyś coś pokazać, że praca z tobą nie była by ciągłym poprawianiem twoich błędów, bo na same słowa pójdą tylko napalone dzieciaki.

I nadal uważam, że nie jest to takie łatwe, że same chęci wystarczą.

Napisałem w poście czwartym, że wcale nie uważam, że wystarczą same chęci ;)

Rozumiem wątpliwości co do mnie, tylko nie rozumiem osób hejtujących.

Oczywiście masz rację, jeśli chodzi o same słowa, ale chciałem sprawdzić jak wygląda zainteresowanie takim, powiedzmy "projektem".

Opublikowano

Według mnie fajna inicjatywa. Właśnie takie projekty dużo dają, do tego, jeżeli w zespole będzie zgrana ekipa to będzie fajna zabawa. Nie musicie cokolwiek umieć, unity to wbrew pozorom intuicyjny silnik i da się zrobić fajne rzeczy bez większego, własnego wkładu.

Do tych co hejtują, proszę nie zniechęcajcie ich, tak naprawdę NIKT nie jest profesjonalistą, a poza tym każdy od czegoś zaczynał :)

Ja takie inicjatywy popieram :)

Zrozum nas, użytkownik nie podał żadnych projektów, jest na forum od dzisiaj. Może i takie projekty są fajne ale trzeba mieć doświadczenie aby zrobić grę 2D, a co dopiero 3D

3587513.png

Opublikowano

Zrozum nas, użytkownik nie podał żadnych projektów, jest na forum od dzisiaj. Może i takie projekty są fajne ale trzeba mieć doświadczenie aby zrobić grę 2D, a co dopiero 3D

Ja Was rozumiem, ale czy Wy rozumiecie inicjatywę tego człowieka?

Doświadczenia nie trzeba mieć, modele można znaleźć w sieci, a zresztą unity oferuje wbudodowane modele 3d i textury 2d.

Ten projekt to według mnie ma bardziej wyglądać tak: "robimy ten projekt ponieważ chcemy uczyć się programowania i developingu, a jeżeli coś z tego wyjdzie to fajnie, choć nie jest dla nas to cel numer jeden".

Opublikowano

Cały czas to unity... Jak chcecie zdobyć porządne doświadczenie to najpierw zróbcie gierkę nawet w 2d ale od zera...

3587513.png

Opublikowano

Cały czas to unity... Jak chcecie zdobyć porządne doświadczenie to najpierw zróbcie gierkę nawet w 2d ale od zera...

Również nie jestem zwolennikiem takich rozwiązań.

Osobiście bym proponował c++ i jakas bibliotekę, według mnie najlepsza do tego SFML.

Opublikowano

Pierdolenie. Trzeba umieć. Nawet nie umiesz pewnie podstaw programowania, to co ty chcesz zrobić?

Kiedy się nie umie, to trzeba chęci. A on chce się nauczyć robiąc z kimś projekty. Gdzie tu pierdolenie? Nie powiesz mi, że kiedy się uczyłeś nie robiłeś sobie minigier. Zazwyczaj ich nie kończyłeś, ale i tak wiele z nich wyciągałeś. A on chce je robić z kimś.

Oczywiście. Pisanie gry 2D w jakimś zdrowym języku jest zdecydowanie bardziej rozwijające, niż tworzenie gry w Unity. Świetnie by było, gdybyś zaczął od Javy.

708121422388637873334.png

Opublikowano

Dzięki za dobre rady. :)
Jeśli chodzi o konto, owe założyłem dzisiaj, ale na tym forum siedzę już od 3 lat jeśli nie więcej, tak na swoje usprawiedliwienie.
Znaczy, najbardziej podchodzi mi C#.

Jeśli można wiedzieć, jakie są korzyści korzystania z Javy?
Oraz chciałbym się również dowiedzieć w czym najlepiej zrobić taką pierwszą grę od podstaw, ponieważ Unity samo nam daje wiele opcji i wystarczy wiedzieć gdzie kliknąć.

Opublikowano

Korzyści korzystania z Javy? Wieloplatformowość (w tym android), rozbudowane biblioteki. Trudno to wymieniać. Każde język ma zalety i wady. Nie wiem, czy jest na tym forum osoba, która może skutecznie język ocenić i porównać do drugiego.

708121422388637873334.png

Opublikowano
Kiedy się nie umie, to trzeba chęci.

Chęci do tworzenia gry, a chęci do nauki to dla mnie różne rzeczy. Nie chcę się już o to kłócić, bo jest to kwestia interpretacji tego. Zależy co kto rozumie poprzez 'chęci'.

Napisałem w poście czwartym, że wcale nie uważam, że wystarczą same chęci

źle przeczytałem

Oraz chciałbym się również dowiedzieć w czym najlepiej zrobić taką pierwszą grę od podstaw

C++/Java

Gdzie tu pierdolenie?

Uważam, że powiedzenia typu: "Wystarczy mieć chęci", "Następnym razem będzie lepiej", "Nie szkodzi/nic się nie stało..." to ukrywanie rzeczywistości i próba oderwania się od prawdy. Zupełnie niepotrzebne i mylące.

Nie powiesz mi, że kiedy się uczyłeś nie robiłeś sobie minigier.

Cokolwiek nie robiłem, same chęci nie starczają, trzeba się wielu rzeczy po prostu najpierw nauczyć.

Opublikowano

Chęci do tworzenia gry, a chęci do nauki to dla mnie różne rzeczy. Nie chcę się już o to kłócić, bo jest to kwestia interpretacji tego. Zależy co kto rozumie poprzez 'chęci'.

źle przeczytałem

C++/Java

Uważam, że powiedzenia typu: "Wystarczy mieć chęci", "Następnym razem będzie lepiej", "Nie szkodzi/nic się nie stało..." to ukrywanie rzeczywistości i próba oderwania się od prawdy. Zupełnie niepotrzebne i mylące.

Cokolwiek nie robiłem, same chęci nie starczają, trzeba się wielu rzeczy po prostu najpierw nauczyć.

Wcale wiele nie trzeba... wystarczy logiczne myślenie i ogarnięcie sobie makera... np. Construct 2. Jednak w wielu takich przypadkach na samej wyobraźni się kończy ;)

9obpmnjr.png

Opublikowano

Wcale wiele nie trzeba... wystarczy logiczne myślenie i ogarnięcie sobie makera... np. Construct 2. Jednak w wielu takich przypadkach na samej wyobraźni się kończy ;)

Gamemakery to inny świat w ogóle. Rozumiem korzystanie z nich, ale nie rozumiem używania ich jako dopełniania swojej niewiedzy. Nie ważne czy się wyklikuje, czy nie, powinno się wiedzieć co się robi.

Opublikowano

Gamemakery to inny świat w ogóle. Rozumiem korzystanie z nich, ale nie rozumiem używania ich jako dopełniania swojej niewiedzy. Nie ważne czy się wyklikuje, czy nie, powinno się wiedzieć co się robi.

Ale dla takich jak założyciel tematu, jest dobre. Chociażby dla zrozumienia samej logiki.

9obpmnjr.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...