Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nazva [Wojny Gildii] [McMMO] [Jobs] [OtherDrops] [Quests] [Handel] [1.7. 2/4] [Start 28.02 godz 18]

Gość

Wcześniejszy start (jeśli będzie sporo osób)  

22 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chciałbyś już zagrać na serwerze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Smiało DDosujcie te IP :)

IP: dbgrupa.pl:25567 

94.40.125.134
  • Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

"Nie można kłaść obsydianu..." to jak zrobimy portal do netheru ?

TNT będzie wybuchać w wodzie ?

Zablokowaliście jakieś skille z mcmmo ?

Będzie border wgrany ? Jak tak to do ilu kratek ?

Posiadacie własnego ts'a ?

Ja bym wolał start jutro o 17/18, ale to tylko Ja :3

Opublikowano

Portal do netheru jest na spawnie natomiast teleport endowy będzie po skończeniu głownych zadań.
Border jest ustawiony na 5k kratek w każdą stronę jeśli będzie to potrzebne będzie można zwiększyć.
Co do mcmmo wszystko jest dozwolone ewentualnie kiedyś będzie można dać limit poziomu na umiejętność.
Co do tsa i tnt to się musimy zgadać, na tą chwile tsa nie ma.

Opublikowano

Dostęp będzie po wykonaniu szeregu zadań, u nas trzeba robić je po kolei.
Po za podstawowym smokiem z mc, będzie też smok boss,

który będzie się respił zamiast smoka endowego i będzie prawdopodobnie siliejszy.

Opublikowano

Wszystko mi się podoba juz czuję że rozgrywka będzie bardzo ciekawa :)

Oby na tym serwie nie było czegoś takiego jak na innych że grają koledzy admina a on im daje itemy i pomaga

na wielu serwerach tak jest  oby tu tego nie było.

thccc.jpg

Opublikowano

Administracja będzie raczej miała swoją gildię zdobytą w taki sam sposób jak gracze.
Możemy pomagać np w budowie mechanizmów, ale przedmiotów nie rozdajemy.
Możecie do tego głosować na nasz serwer na minecraft list pl,
lub robić dodatkowe reklamy na innych forach, za co się odwdzięczymy.

Opublikowano

Podoba mi sie twoje podejście i nastawienie do serwera coś czuje że ten serwer będzie dobry no to pozostało nam czekać

ps

5000 kratek wystarczy więcej nie trzeba

thccc.jpg

Opublikowano

Prawdopodobnie zmniejszymy szanse dropu jaką dają enchantowane kilofy,

bo z doświadczenia wiemy, że puźniej surowce lecą jak szalone pomimo że na początku jest dość ciężko przynajmniej niektórym graczom.

Dodam jeszcze że na serwerze zabronione są ogromne hodowle zwierząt, zostawianie postaci w systemie anty afk oraz tworzenie lagujących mechanizmów,
kilka tysięcy wiecznie załadowanych i mnożących się kurczaków potrafi doprowadzić do spadku TPS serwera :)

I możliwe że przywrócimy stary spawn potworów (w nocy lepiej nie wychodzić z domku :P )
@Edit
Jutro dodam parę zdjęć z serwera dla tych, którzy nie grali wcześniej.

Opublikowano

Doświadczenie wypada z kamienia, trawy i ziemi (z tych dwóch ostatnich jest 50% szans na wypadnięcie)

Opublikowano

Musze poradnik na spawnie dokończyć, zrobić bossa smoka, drobne konfiguracje.

Tylko że start w pt jest bardziej na rękę, w razie gdyby były jakieś problemy czy bugi których nie ogarneliśmy

Opublikowano

Jeśli macie jakieś propozycje, aby dodać jakiś ciekawy plugin czy skrypt to piszcie,
jestem otwarty na propozycje a dodatkowo będzie na co pieniądze (InGame) wydawać :)

Opublikowano

Wino, może by tak dodać tego plugina na [gate] ? Będą ładniej zamki  wykonane i w ogóle mosty będzie można robić. Moim zdaniem się to przyda.

Opublikowano

Craftbook mocno się zmienił, bardzo możliwe że go dodam, ale raczej jutro go jeszcze nie będzie.
Dużo konfiguracji w nim jest.

Opublikowano

W sumie to na serwie juz sa raczej wszystkie najpotrzebniejsze pluginy za dużo to też chujowo jak dla mnie jest git

Mam nadzieje że czat jest ładnie zrobiony i wszystko będzie przejżyste i nie będzie spamować jakimis gównami co chwile

thccc.jpg

Opublikowano

Ten plugin zaciekawił mnie, bo mogę usunąć jeden plugin i kilka linijek skryptu,

na rzecz większych możliwości, ale to i tak będzie wgrane puźniej.
Czat jest zrobiony żeby pokazywało jak najmniej :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...