Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Elsword - lagi w grze

Hardzikk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam problem z grą (a właściwie miałem jakieś 3 miechy temu, jednak nie zdążyłem pograć, bo mi wyczyściło cały dysk z grami... chce teraz znów spróbować)

JEŚLI NIE CHCE CI SIĘ CZYTAĆ OPOWIEŚCI TO POMIŃ JĄ, NA DOLE MASZ SKRÓT!

Otóż: Dawno, dawno temu żył sobie chłopak, który po 2-letnim stażu w Metin2 postanowił zamiast spędzić kolejny dzień na graniu w tą grę, pomyślał aby zmienić ją na inną. W ten sposób za pomocą GameForge'a znalazł grę pasującą do jego zainteresowań, bowiem często oglądał też anime lub komiksy. W ten sposób zaczął grać w grę zwaną Elsword. Grał w nią bardzo długo, bez żadnych zacięć, po prostu cieszył się grą przez ładne pare miesięcy. Z nieznanych powodów przestał w nią grać, jednak w listopadzie ubiegłego roku przyśnił mu się sen, który podpowiadał mu by wrócić do gry bowiem jego ulubiona postać miała się w niedługim czasie dostać nową klasę (mówię o Ravenie, który chyba w grudniu miał dostać klase nową :D). Jednak nie wziął pod uwagę czegoś co mogło mieć bardzo duży wpływ na grę.  Bowiem w wakacje tegoż roku jego komputer przeszedł format oraz wymiana RAM-u z 1GB na 2GB (używany). Od tamtego czasu niektóre gry zaczęły mu ostro lagować, w tym Elsword. Praktycznie nie dało się grać. Chłopak był na tyle zrozpaczony, że poprosił o pomoc użytkowników MPC Forum.

Skrót:

Czyli po prostu kiedyś grałem w Elsworda i śmigał, 3 miechy temu po wymianie RAM-u z 1GB na 2GB (używany) oraz formacie zaczął lagować jak nigdy. Metiny (privy) czasem też nieźle ścinają. A według większości opinii powinno nie mieć to żadnych lagów. Czyżby winą było to, że RAM jest używany?

Aktualnie update'uje Elsworda i nie wiem czy jest sens skoro i tak mi będzie ścinał. Dodam, że internet choć się nie zmienił to z 2MB skoczył od tego czasu do około 6-8MB (czasem nawet 12 :D). Net nastawiony na wydajność.

wz05.png

Opublikowano

Pierwsze co źle zrobiłeś - kupiłeś używany. Lepiej dopłacić trochę więcej i mieć prosto z fabryki.

Jest szansa, że go spaliłeś/kupiłeś spalony - musisz to sprawdzić.

Moja propozycja - skoro prawdopodobnie jest to wina RAMu, to zmniejsz detale do najmniejszych (opcje gry) i wybieraj kanał Ruben2 lub Elder1 (jest tam mniej osóB).

Btw. Na przyszłość nie musisz być zrozpaczony, aby pisać temat na MPCForum. Tutaj otrzymasz pomoc w każdej sprawie.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Nie w tym tkwi problem. Od pewnego czasu, własnie chyba od 3 miesięcy elsword czy tam Hackshield zaczął pobierać masowe ilości ramu. Niestety na razie nic z tym nie zrobili i na razie nic nie mówią o tym, że zrobią.

tumblr_ok78drcWS41vehwx3o1_500.gif

Opublikowano

Właśnie w tym tkwi problem, bo ja sam mam 1GB i na średnich detalach oraz Ruben1 mam czasami lagi, jednak da się normalnie grać.

A na innych kanałach nie mam tego problemu.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Pierwsze co źle zrobiłeś - kupiłeś używany. Lepiej dopłacić trochę więcej i mieć prosto z fabryki.

Jest szansa, że go spaliłeś/kupiłeś spalony - musisz to sprawdzić.

Moja propozycja - skoro prawdopodobnie jest to wina RAMu, to zmniejsz detale do najmniejszych (opcje gry) i wybieraj kanał Ruben2 lub Elder1 (jest tam mniej osó B).

Btw. Na przyszłość nie musisz być zrozpaczony, aby pisać temat na MPCForum. Tutaj otrzymasz pomoc w każdej sprawie.

Nie musi iść na serwer z mniejszą liczbą osób bo jest opcja F5 która usuwa wszystkich graczy z map głównych :)

Opublikowano

Nie musi iść na serwer z mniejszą liczbą osób bo jest opcja F5 która usuwa wszystkich graczy z map głównych :)

Ale lagi nadal są odczuwalne, dlatego lepiej iść na inny kanał ;p

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Sprawdź czy w procesach nie masz czegoś takiego jak stsj.exe po wymianie ramu w PC też mi cieło wszystkie możliwe gry.

Jeżeli nie masz takiego procesu to nie było tego posta.

Opublikowano

@Ref

póki co jedyna dobra rada to wymiana RAMu ale o tym pomyślę, jak może zarobie trochę :D a ile kosztuje RAM 4 GB najtańszy nie śmigany?

wz05.png

Opublikowano

A sprawdzales w ogole czy ram nie jest spalone ? 

Hmm ja na wszelkie gry ktore mi nie chce isc na srednich uzywam Game Booster i na srednich leci.

W ramach liczy sie firma i MHZ, ale nawet gdyby bylo mniej MHZ niz w starym ramie to by polepszylo kompa.

Jesli masz 2 sloty na ram czy 4 to powkladaj do kazdego i zobacz efekty, moze masz slot walniety.

Zrob znow formata :D

1386175744-U112610.png
Opublikowano

Hmm ja na wszelkie gry ktore mi nie chce isc na srednich uzywam Game Booster i na srednich leci.

Myślę, że Game Booster nie będzie działał na Elswordzie, gdyż posiada osobny launcher (patcher a gra to inne pliki).

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Myślę, że Game Booster nie będzie działał na Elswordzie, gdyż posiada osobny launcher (patcher a gra to inne pliki).

Game booster przyspiesza calego kompa ale tez i tylko gre ( ja przyspieszam calego kompa a nie gre ). 2 ikona programu ( nie pamietam ktora ;x ) po odpaleniu tej ikony sam przyspiesza kompa a nie gry

1386175744-U112610.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...