Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

NoxMS v75 Polski Private Serwer

Aciek666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i ja mógłbym zagrać :>

Na 100% bym mógł posłać sms'a na dedyka, byle by każdy kto może posłał bo za 5zł dedyka nie widziałem :P

Ekhem...
To na tyle :D

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Więc Panowie może i Panie, aktualnie mam już trochę zrobiony i poprawiony kod serwerka. Jak przyjdzie mi karta graf to może będą jakieś bety czy coś ; ]

Jeżeli serwer będzie popularny nie omieszkam was poprosić o jakieś dotacje bo sam aż taka gotówka nie dysponuje ale to tylko mówię aktualnie jeszcze pisze wszystko żeby na dzień dobry nie było dużej ilości bugów i mało DC ;]

Jak coś komp raczej i tak chodzi kupę czasu wiec będzie długo włączony ale mówię tylko jak będą gracze. W aktualnej fazie serwera jeszcze mogę zmienić wersje jaka wolicie ; ] v.55, v.62 czy v.75

i jakie rate polecacie bo chyba nikt nie lubi grac na Hi-exp

pozdrawiam ;]

Opublikowano
Jak przyjdzie mi karta graf

Karta graficzna(czyt. dobra) nie jest Ci potrzebna do postawienia serwera, najważniejsze są RAM, procesor i Internet.

Odnośnie PS'a, to jakoś amatorsko to robisz, umiesz coś? Ja radziłbym wejść na RageZone, dużo gotowych skryptów(na npc itp.) i dużo tutoriali, żeby ten serwer jako tako funkcjonował. Wersja to oczywiście v75, trzeba iść z duchem czasu, za v83 na razie najlepiej się nie zabierać, znam tylko jeden działający serwer. Rate to najlepiej Exp <50x, Mesos 25x, a Drop niech będzie 5x. Chyba najlepiej, i nie za dużo, żeby nie wbijać 200 w 2h i nie za mało, żeby wbijać ją pół roku.

Żeby tylko ten pomysł wypalił.

PS

Jakbyś mógł pogadać z Aćkiem, i mógłbyś hostować serwer to może by była kontynuacja NoxMS?

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

no miałem server kiedyś w v55 wiec ogarniam temat ; ]

a czekam na kartę bo nie mam ; p a nie dlatego ze wymieniam na mocniejsza mam Quad'a 2,4 i 4gb ram'u internet normalnie 6mb po 22 jest 8wiec myślę ze nie tak źle.

a server aktualnie jest na v62 i jakoś nie chce mi się zmieniać teraz wszystkiego pod 75 ;s

Jak stabilny 84 będzie to wtedy mogę zmienić ale aktualnie 62

później walnąć dedyk jakby była siopa bo sam 400zl nie wyłożę

Tak myślę ze jest już jakieś 80% zrobione muszę jeszcze pozmienia npc, do FM dodać i takie bzdety sprawdzić czy wszystko działa. Ktoś ogarnia tematykę stron do serva to by się zdał ;]

kontakt ze mną to 4959549 ale proszę zbytnio nie spamic ktoś kto się zna niech napisze ; ]

pzdr

Opublikowano
a server aktualnie jest na v62 i jakoś nie chce mi się zmieniać teraz wszystkiego pod 75 ;s

Eee tam, jak będzie v62 to nie gram - po prostu staroć. Jak już mówiłem RageZone - tutaj znajdziesz wszystko, a ze zmianą na v75 nie będzie problemu, ściągasz jakiś source stamtąd, wszystkie npc, skrypty itp. też i jest bardzo dobry serwer, za dużo się z tym nie narobisz, praktycznie wszystko jest gotowe. Dodatkowo skontaktuj się z Aćkiem, on się na wszystkim zna.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

chłopcze rozumiesz ze nie używam gotowców ? owszem pobieram stamtąd skrypty ale

wszystko modyfikuje większość skryptów jest prze edytowana zmienić na 75 mogę jak większość będzie chciała a nie jeden gracz oO

Opublikowano

wszystko modyfikuje większość skryptów jest prze edytowana zmienić na 75 mogę jak większość będzie chciała a nie jeden gracz oO

Raczej większość chciałaby 75. 62 już jest przestarzałe i jest tam mniej itemów/whateva.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Po pierwsze, chłopcze to mów do kolegów, jakimś gówniarzem dla Ciebie nie jestem. Po za tym, myślisz że jesteś jakiś "super himer mega pr0 mastah" koderem, że "nie używasz gotowców"? Czy to jakaś hańba, że ich użyjesz. Według mnie lepiej jak użyje się source od bardziej doświadczonych koderów, którzy siedzą w tym fachu już długo, a ty myślisz, że miałeś jeden serwer pod v55 i jesteś nie wiadomo jaki "pr0" to twój serwer będzie super...

To tak odbiegając od tematu.

A wersja, jak sam widzisz to nikt nie chciałby grać na v62, teraz jest czas v75, za parę miesięcy wszyscy będą grali na v83. Więc jak masz robić serwer pod v62 "bo nie chce Ci się wszystkiego zmieniać" to go w ogóle nie rób. Równie dobrze mogę sobie pograć na innym serwerze.

Oczywiście nikt Cie do tego nie zmusza, ale jeśli już się ogłaszasz na forum, to licz się ze słowem zainteresowanych...

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Co prawda, to prawda. Nawaliłem i się chowam.

To nie było naprawdę też do końca moja wina, ani wina hostera. Tak czy inaczej, jakby ktoś chciał udostępnie moje pliki serwera.

Lub jeżeli ktoś by chciał pomocy przy serwerze, mógłbym pomóc.

Spierdoliłem sprawe, nic więcej.

Ludzi chcących poprawić sobie nastrój można podzielić na dwie kategorie. Niektórzy szukają kogoś bardziej zdołowanego od nich, by samemu poczuć się lepiej. Inni kierują wzrok ku czemuś ogromnemu, by sobie uświadomić, że ich problemy są bez znaczenia. ~ Madao

Malzahar, Thresh, Klinika pytań oczywistych

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...