Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Last Chaos] Usuwanie cooldown'u z itemków (prawdopodobnie każdy serwer)

Pan Neoś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uznałem, że najwyższy czas odsłonić tajemnicę braku cooldown'u w itemkach. Niektórzy z Was na pewno wiedzą, jak to się robi, niektórzy zapewne nie. Zapraszam do lektury.

1. Pobieramy programy, które podałem poniżej.

a. ItemALL Editor

Download:

http://www30.zippyshare.com/v/34555518/file.html

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/78ba3c03a768884c5575955a778b91e2a5af962ef9db82a36fcef971734f0ffd/analysis/1393070290/ 

b. Skill Editor

Download:

http://www78.zippyshare.com/v/27020103/file.html

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/6bf99f3003fd8996292590d4a83c37b64de4f16fa72a63408c67cbec5407806a/analysis/1393070373/

1/49

Symantec - WS.Reputation.1 -> Nie jest to coś groźnego. Wykrycie bazuje na opiniach użytkowników i wyniku reputacji dawanych przez społeczność. Więcej info znajdziecie z pomocą Google.

2. Otwieramy ItemALL Editor

3. Przechodzimy do zakładki Open

4. Wybieramy epizod serwera.

5. Szukamy pliku ItemALL_usa.lod (zamiast usa może być ger, pld, lub inaczej, to zależy od wersji językowej) w folderze Data w miejscu naszego clienta

6. Otwieramy plik

7. Wybieramy przedmiot, z którego chcemy usunąć cooldown

8. Przechodzimy do pola options

04216-f4a53fd6-ce35-4229-9431-9dd80a8379

9. Patrzymy na Num 0, po czym zapamiętujemy daną liczbę

10. Otwieramy Skill Editor

11. Powtarzamy wcześniejszą operację - kilkamy Open, wybieramy epizod

12. Poszukujemy pliku skills_usa.bin również w folderze Data, po czym otwieramy go

13. Wyszukujemy liczbę, która była podany w edytorze itemków, w okienku Num 0

14. Przechodzimy do okienka Cooldown, gdzie wpisujemy wartość 1

04216-fb4cfc31-b43b-4c54-b079-79a01bfc13

15. Zapisujemy zmiany

16. Zapisujemy plik

17. Cieszymy się brakiem cooldownu :)

zSCFQrN.png

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

W końcu ktoś to napisał! Nigdy więcej nie będę prosić Alana o nic, hahahahahah. ;_____;

Dzisiaj się tym pobawię i zdam Ci relację, czy udało mi się tego nie spartolić. xD

Bardzo ładny, przejrzysty, czytelny i dobry poradnik Neoxyh! Oby tak dalej!

Opublikowano

Wybieram 2013 i robie wszystko jak napisałeś po zapisaniu zmian pisze coś tam że zapisano to git wyłączam program ale nie działa a po ponownym wczytaniu pliku są stare ustawienia

Opublikowano

Wybieram 2013 i robie wszystko jak napisałeś po zapisaniu zmian pisze coś tam że zapisano to git wyłączam program ale nie działa a po ponownym wczytaniu pliku są stare ustawienia

Bo prawdopodobnie program ma mały bug. Zanim napiszesz cooldown: 1, to przejdź do trzeciej zakładki (nie pamiętam nazwy, chyba levels, albo graphic), a potem wróć do pierwszej i dopiero wtedy wstaw wartość 1. Po tym powinno Ci się okienko pojawić z 'save changes', wybierasz save i potem dopiero zapisujesz plik

zSCFQrN.png

Opublikowano

Czyli że to okienko samo powinno się pojawić czy mam kliknąć na dyskietkę i samemu zapisać? I zamknąć program?

Jak napiszesz cooldown:1, to powinno Ci się okienko z potwierdzeniem zmian pojawić, zapisujesz, a potem klikasz na tą 'dyskietkę', żeby sam plik zapisać.

zSCFQrN.png

Opublikowano

Może wpisałeś w wyszukiwarce liczbę? Musisz normalnie paskiem przejechać w dół (bez pomocy wyszukiwarki) i dopiero pisać.

@down

Coś z tym toolem jest chyba nie tak... Mi działało kilkukrotnie, teraz też mam problemy...

zSCFQrN.png

Opublikowano

Dobra pisałem w wyszukiwarce:)

A teraz robiłem tak i powiedz mi czy gdzieś miałem błąd:

1.Otworzyłem plik przez item edito

2.Znalazłem sobie dany item w którym chciałem zmienić czas np. Advanced potion of true sigh

3.Zapamiętałem nr przy Num 0

4.Za pomocą skill editor otworzyłem plik skill coś tam:)

5.Wyszukałem numer (ręcznie) z punktu 3

6.Wybrałem Invisible codex bo to się znajduje pod tym nr

7. Kliknęłem continue bo wyskoczyło jakieś okienko

8.Przeszedłem do 3 zakładki było to lvlels chyba

9.Potem do pierwszej

10. Wpisałem 1 w odpowiednim oknie

11.(Nie wyskoczyło mi nic z zapisaniem nwm czemu podobno powinno :) )

12.Sam zapisałem klikając na dyskietkę

13. I nie działa ;p

Jak coś źle robię to proszę mnie poprawić:)

Opublikowano

Ten trick od dawna działa jeśli tylko wpiszemy wartość minusową tj. -1 a nie jak to podobno było kiedyś z tym zerem czy jedynką. ^^

"Because I'm a full grown lonely cat in the world."

Opublikowano

Ten trick od dawna działa jeśli tylko wpiszemy wartość minusową tj. -1 a nie jak to podobno było kiedyś z tym zerem czy jedynką. ^^

Jedynka działa, przynajmniej tak było ostatnio.

zSCFQrN.png

Opublikowano

Czyli co ja mam wpisać 1, -1 , 0 ? Bo już sam nie wiem . A czy możliwe jest to że nie działa na destiny?

Na pewno da się to zrobić. Podejrzewam, że program jest jakiś zwalony, popatrzę za nowym edytorem. Wpisz wartość 1 ;)

zSCFQrN.png

Opublikowano

Wpisywałem;) to oki będę czekał na jakieś info

OMG.... :D

Daj mi plik:

* skills_usa.bin

* itemALL_usa.lod

Co ci zmienić? Co chcesz i na ile czasu?

Nudzi mi się wiec mogę ci zrobić :D

123695094.png

Opublikowano

OMG.... :D

Daj mi plik:

* skills_usa.bin

* itemALL_usa.lod

Co ci zmienić? Co chcesz i na ile czasu?

Nudzi mi się wiec mogę ci zrobić :D

Lepiej, jakbyś udostępnił działający skill editor do EP3, bo jak zrobić, to jest napisane. ;)

zSCFQrN.png

Opublikowano

Rozumiem, że wszelkie zmiany w cooldown'ie w itemach itd są do wykrycia czy jak? Na początku GN02, miałem zmienioną animację TB u RK i oberwałem bana więc pytam bo nie ogarniam ^^ 

ubh6c.png
Opublikowano

Lepiej, jakbyś udostępnił działający skill editor do EP3, bo jak zrobić, to jest napisane. ;)

Powiem ci tak szkoda mi publikować czegoś co jest mało, sporo o to mnie osób prosiło na PW lecz jak mówię mogę zrobić komuś lecz ja nie udostępnię. A tym bardziej Skill Editor Ep3 który działa na każdym LC i globalu prócz Polaka bo weszły nowe zabezpieczenia.

Wiem że jest opisane ale twój nie działa aby zrobić na Destini xD

Rozumiem, że wszelkie zmiany w cooldown'ie w itemach itd są do wykrycia czy jak? Na początku GN02, miałem zmienioną animację TB u RK i oberwałem bana więc pytam bo nie ogarniam ^^ 

Nie nie jest to o wykrycia :)

Lecz jak zmienisz skrócenie animacji skila to prędzej lecz nie koniecznie bo można odwołać się ze masz PING lub masz nagrany filmik z tej akcji i innych ze w taki sposób i prędkością wykonujesz sikile ( Wiadomo z ogarnięcie skróconą animacja, bo jak dasz ze widać jak hack to wiadomo że ban)

A w stylo Owl's/Medycyny to bardzo rzadka szansa że cię wykryją by musieli mieć idealny filmik jak włączysz Med/Owl w tym samym czasie co on a następnie ty już znów użyjesz Owl/Med przed nim a on miał ładowaną to wiadomo że skróciłeś i nie idzie się odwołać w żaden sposób :(

123695094.png

Opublikowano

Powiem ci tak szkoda mi publikować czegoś co jest mało, sporo o to mnie osób prosiło na PW lecz jak mówię mogę zrobić komuś lecz ja nie udostępnię. A tym bardziej Skill Editor Ep3 który działa na każdym LC i globalu prócz Polaka bo weszły nowe zabezpieczenia.

Wiem że jest opisane ale twój nie działa aby zrobić na Destini xD

Nie nie jest to o wykrycia :)

Lecz jak zmienisz skrócenie animacji skila to prędzej lecz nie koniecznie bo można odwołać się ze masz PING lub masz nagrany filmik z tej akcji i innych ze w taki sposób i prędkością wykonujesz sikile ( Wiadomo z ogarnięcie skróconą animacja, bo jak dasz ze widać jak hack to wiadomo że ban)

A w stylo Owl's/Medycyny to bardzo rzadka szansa że cię wykryją by musieli mieć idealny filmik jak włączysz Med/Owl w tym samym czasie co on a następnie ty już znów użyjesz Owl/Med przed nim a on miał ładowaną to wiadomo że skróciłeś i nie idzie się odwołać w żaden sposób :(

No to super, tak mi się wydaję :D 

A mógłbyś tak podkręcić dla mnie Ica Ball - Wizard i TB - Knighta na EP3 servie? 

W sumie mam dobry ping bo do 10 nie dochodzi, ale nw czemu jakoś inni na yt mają podobny ping a animacje o wiele szybka nawet bez bufów ( Wszystko wyłączone podczas testów i gry m.in sciaganie , gg / skype , antywirus itd, itp. 

ubh6c.png
Opublikowano

No to super, tak mi się wydaję :D 

A mógłbyś tak podkręcić dla mnie Ica Ball - Wizard i TB - Knighta na EP3 servie? 

W sumie mam dobry ping bo do 10 nie dochodzi, ale nw czemu jakoś inni na yt mają podobny ping a animacje o wiele szybka nawet bez bufów ( Wszystko wyłączone podczas testów i gry m.in sciaganie , gg / skype , antywirus itd, itp. 

Spoko podeślij na PW plik a może jeszcze zdążę ci zrobić. bo zaraz wychodzę xD . I na ile chcesz aby to było rozsądnie :)

123695094.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...