Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] Projekt - skrypt na gildie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

~NewGuild~

opis: Jest to projekt skryptu na gildie mojego wykonania, szukam ludzi chętnych do pomocy nad pisaniem tego skryptu, kontakt PW

Informacje o Skrypcie:

Nazwa: NewGuild

Autor: NewStyleGG

Wymagania:

- WorldGuard

- PermissionsEX

- Script 2.0.2

Wersja: 0.1

Permissions:

- guild.default - Dostęp do podstawowych komend

Changelong:

v 0.1

* Możliwość Zakładania Terenu Gildii

* TAG Gildii wyświetlany na Chacie

* Dodanie Itemów Potrzebnych do założenia Gildii

* Dodanie Wiadomości do różnych czynności

* Usuwanie Itemów po Zalożeniu Gildii

v 0.2

* dodanie permissions

* możliwość dodawania i usuwania członków gildii

* możliwość usuwania gildii

* możliwość awansowania członka gildii na moderatora i degradacji

* dla OP'a komenda przeladowywująca skrypt

* Usunięcie paru błędów i przeoczeń z v 0.1

v0.2.1

* Dodanie permission "guild.default"

Download:

W wersji v 0.2 mogą wystąpić błędy, jeśli owe znajdziecie proszę o napisanie na PW bądź w temacie.

Dodawanie członków gildii bez potwierdzenia.

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Myśle, że to będzie po prostu przerobiony UltimateClans dzikoyska. Trudno jest napisać taki skrypt, musiałbyś go testować i obserwować pod wpływem bugów. Pomysł jest dobry, ale sama realizacja jest dość trudna.

,,Vape is good, vape is my life"

Opublikowano

Myśle, że to będzie po prostu przerobiony UltimateClans dzikoyska. Trudno jest napisać taki skrypt, musiałbyś go testować i obserwować pod wpływem bugów. Pomysł jest dobry, ale sama realizacja jest dość trudna.

Wiesz, można napisać takie coś, tylko mi to jakoś tag nie wychodzą. Ale skoro dzikoysk to napisał, to może lepiej napisać coś lepszego? np jakiś skrypt hardcore. Ale bardzo dopracowany a nie taki co ma 30 lini kodu

Laptop: Lenovo G500

Procesor: Intel Core i3-3110M 2.40 GHz, 2 rdzenie, 4 wątki

RAM: 4GB

Grafika: HD Graphics 4000

Dysk: 1 TB

Windows: 8.1 64 bit

Opublikowano

Nie widzę sensu pisania skryptu na gildie iż, widziałem twój beznadziejny server na skryptach to nawet tego nie potrafiłeś ogarnąć, a po resztą Dzikoysk wydał nową wersje uc 2.0 i nic już tego nie przebije.

Pomogłem Miałem Rację ?

Liczę na LIKE!

Jestem w trakcje tworzenia mojego servera Survival + Gildie (info wkrótce)

Opublikowano

Jesli w temacie piszesz DL to musi byc download.... -.-

Wiem, DL wstawie niedługo.

Nie widzę sensu pisania skryptu na gildie iż, widziałem twój beznadziejny server na skryptach to nawet tego nie potrafiłeś ogarnąć, a po resztą Dzikoysk wydał nową wersje uc 2.0 i nic już tego nie przebije.

Droki kolego, gdybyś był na bierząco i czytał o się dzieje z moim serwerem wiedziałbyś, że ta edycja co wystartowała to jest wersja Beta i ma na celu wychwycenie właśnie błędów na serwerze. A co do skryptu to nie ma on na celu przebić UC2 tylko ma poprawić moją znajomość w Scrip

Opublikowano

make console execute command "/op %name of player%",make console execute command "/deop %name of player%" Przez ta chwile moze sobe gm dac itp... genius ^.^

Opublikowano

make console execute command "/op %name of player%",make console execute command "/deop %name of player%" Przez ta chwile moze sobe gm dac itp... genius ^.^

To już dawno zostało naprawione, teraz już nie daje OPa na te 0.2 sec

Opublikowano

Jak wypali to spoko, ale moim zdaniem nie opłaca się już robić skrypty na gildie... bo już takowy jest stworzony przez dzikoyska. Może lepiej by było coś nowego wymyślić :P jakaś minigra lub coś :D

00440007007955004297.jpg

Opublikowano

Nie ma sprawdzania czy teren w pobliżu nie jest zajęty. Właściciel gildii może włączyć do swojej gildii gracza bez jego pozwolenia. Brak sprawdzanie czy nazwa gildii jest zajęta. To smocze jajo śmierdzi mi trochę bedrockiem z UC. W 239 linijce jest błąd:

execute player command "rg addmember %arg 2%"

/rg addmember przyjmuje 2 argumenty, nazwe gracza i region. Tu widzę tylko gracza.

Nie chce mi sie szukać więcej błędów, jest ich na pewno o wiele więcej, więc zanim wstawisz następną wersję to dokładnie przeanalizuj kod.

Jesli pomoglem daj Like.

Opublikowano

Fakt, może i dobry skrypt, ale @dzikoysk widał już nową wersję - 2.0.

Jest ona bardzo dopracowana, ma więcej możliwości.

Twój skrypt jest na przeciętnym poziomie.

Opublikowano

Cuboidy z WorldGuarda, można też zrobić zabezpieczenie na chunk ;], jak na teraz to kod jest ok, ale mogłeś zastąpić to czyszczenie chatu po prostu 

loop 200 times:
	message ""

HEJ :D

Opublikowano

Pisz że skrypt a nie DL... Bo ludzi mylisz :D

[DL] Projekt - Skrypt na Gildie

jest dl do skryptu

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Gdy wpisuje /gildia pomoc, to nic się nie wyświetla. -,-

Twórca nie będzie prowadził tego skryptu.

Teraz u mnie możecie go pobrać itp Przejołem ten skrypt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...