Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki fps w minecraft :/

electromusic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tym sie zgodze - jak gram to wylaczam wszystko GBoostem i podkrecam na dodatek GameBoosterem.

Sterowniki tez sa bardzo wazne sprawdzaj czy sa nowe aktualizacje co 2 tygodnie jezeli same Ci sie nie updatuja.

Aha jezeli byl w czyszczeniu miesiac temu w serwisie to polecam Ci samemu sprawdzic bo syf moze Ci sie zrobic w tydzien. Nie musisz nic odkrecac itp., itd. starczy ze tam odkurzysz

Pomogłem?

Daj "Lubie to"!

Opublikowano

Z tym sie zgodze - jak gram to wylaczam wszystko GBoostem i podkrecam na dodatek GameBoosterem.

Sterowniki tez sa bardzo wazne sprawdzaj czy sa nowe aktualizacje co 2 tygodnie jezeli same Ci sie nie updatuja.

Aha jezeli byl w czyszczeniu miesiac temu w serwisie to polecam Ci samemu sprawdzic bo syf moze Ci sie zrobic w tydzien. Nie musisz nic odkrecac itp., itd. starczy ze tam odkurzysz

Te program co mu polecilem szuka aktualizacji windows wiec spokojnie do sterownikow tez podalem ;) co 2 tygodnie nie ma potrzeby co miesiac tak znam ta firme wiec wiem :)

5vwxw5.png

Opublikowano

No to C powinno pomóc sprobuj wszystkiego to i przy okazji zaktualizujesz sb wszystko i bedziesz mial spokuj na jakis czas :)

Jak dalej cos nie bedzie hasać to pisz. Teraz tak pomyslalem moze masz za duzo ramu przypisane?

Sprawdz to i podaj wartosci, przy 4G gorna granica to 3200-3600 wiecej nawet sie nie oplaca dodawac ja tez mam 4G i ustawienia na 2800 to mi w zupelnosci wystarcza.

Pomogłem?

Daj "Lubie to"!

Opublikowano

No to C powinno pomóc sprobuj wszystkiego to i przy okazji zaktualizujesz sb wszystko i bedziesz mial spokuj na jakis czas :)

Jak dalej cos nie bedzie hasać to pisz. Teraz tak pomyslalem moze masz za duzo ramu przypisane?

Sprawdz to i podaj wartosci, przy 4G gorna granica to 3200-3600 wiecej nawet sie nie oplaca dodawac ja tez mam 4G i ustawienia na 2800 to mi w zupelnosci wystarcza.

Co ty mu radzisz to jest burdel..

Niech chłopak jak chce fpsów to wymieni windows 8 na 32 bit lub zrobi to co mu powiedzialem i da znac

Zmieni ten wyglad na klasyczny niech kupi lepsza graficzna i 1gb ram i bedzie cud :)

5vwxw5.png

Opublikowano

Wykorzystanie procesora wzrasta tak samo innych podczynnikow ;)

NIe bedziemy sie bawic w kotka i myszke:

http://www.iobit.com/advancedsystemcareper.html

http://www.driverupdate.net/

1:Czyszczenie ogólne gorąco polecam duzo opcji :)

2:Sterowniki bardzo ważne, 1 sterownik moze nawet miec wage na duza skale

1. Otwórz aplet Ustawienia kompozycji, klikając przycisk Start4f6cbd09-148c-4dd8-b1f2-48f232a2fd33_47., klikając kolejno polecenia Panel sterowania, Wygląd i personalizacja, Personalizacja, a następnie klikając polecenie Kompozycja.

2. W obszarze Kompozycja wybierz z listy rozwijanej kompozycję Klasyczny Windows, a następnie kliknij przycisk OK.

To co wyżej napisalem jest ogromnie ważne ! . Zrób to na prawdę pomoże jeśli ci zależy na fpsach nie wyglądzie :)

Napisałem już na tamtej stronie że to mam :3. Zainstalowałem optifine i teraz jak już spada to do 25 a ogolnie mam 90.

czasami sie wkur**** ;/

Co ty mu radzisz to jest burdel..

Niech chłopak jak chce fpsów to wymieni windows 8 na 32 bit lub zrobi to co mu powiedzialem i da znac

Zmieni ten wyglad na klasyczny niech kupi lepsza graficzna i 1gb ram i bedzie cud :)

Nie opłaca mi się kupować częśći do laptopa. Systemu też nie zmienie. Gram na wyłączonym exploer.exe :c

Opublikowano

Niespodzianka

<

Opublikowano

Mc by Zyczu jest dobry, niektórzy mówią, że ma keyloggera, niektórzy, że nie, a ja na nim gram i jest spoko, fps'y w normie i nie ma lagów.

Mc zyczu ma swoje plusy ale jest zbugowany przez skiny 

Crysis-800x200.jpg

Przed użyciem zapoznaj się z ulotką dołączonej do opakowania , bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą , gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża twojemu życiu lub zdrowiu

Opublikowano

Zainstaluj Win XP i powiedź ile FPS masz.

Bo 3 GB i 64 bit 7 to tylko zaledwie +1 GB na MC - Procesy które mogą zaraz się uruchomić to max 700 MB .

Opublikowano

ctrl+alt+delet wybierz proces minecrafta nasiskasz ppm wybierz prirorytet „wysoki” . Nie najwyszy priyrorytet !!!

Opublikowano

Jeśli masz spadki fps'ów ze 120 na 90 to oznacza że

a) masz za mało ramu bo miałem identyczny tyle gb jak ty i miałem wywalone w kosmos lagi

B) procesy - spróbuj ctrl+alt+delete wejdz w menadżera zadań - procesy - zakończ procesy typu .exe itp

c) spróbuj przeinstalować .minecraft czy .miencraftzyczu

PODPOWIEDZI !

Spróbuj dokupić sobie ramu tak ze 3 gb....

Podkręć procesor żeby byl bardziej wydajniejszy

Kup nową karte graficzną bo może być tez to ze karta ma za mało gb i nie wyciągnie takiej grafiki

Kup nowego kompa najlepiej Stacjonarnego :P

Parametry Mojego Komputera

System Operacyjny: Windows 8 - 64 bit

CPU - Intel Core i5-3470 3,20 GHz (4xCPU's)

Ram: 6gb

Dysk Twardy 1 TB (TeraBit)

Karta Graficzna : nVidia GeForce GT 630 (Pamięć 6820 MB)

TheMinecraft

#LetsPlayOnceAgain

#TheMinecraft

Śledź nas na FaceBook/TheMinecraftpl!

Opublikowano

Zainstalowalem optifine

Zakupiłem podkładke z chłodzeniem

Fpsy teraz sa stałe 60 % do 130! 

Dzieki :)

Prosze o zamkniecie tematu :3

Pisalem juz ze to temperatura ...

5vwxw5.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...