Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nagły spadek fps w minecraft z 200 na 30

qwe1234556

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Otóż mam problem z minecraftem od wczoraj ilość klatek z 200fps spadła mi na 30fps

Wcześniej instalowałem kilkakrotnie shadery i optifine lecz mi nie wychodziło. Zreinstalowałem minecrafta i nagle (bez niczego) mam 30fps.

Moim zdaniem problem leży po stronie karty graficznej, które mam 2 w komputerze (minecraft może korzystać z tej słabszej :/

Mój sprzęt:

Procesor: intel core i3 2 rdzenie po 3.20GHz

Pamięć RAM: 8GB

Płyta główna: Asus P8 H61 R2. 0 Series (jakoś tak : d)

Karta graficzna: AMD Radeon HD Series 7700

Pomocy :(

Opublikowano

Wiesz jaki masz system?

Przy WIn 7:

PPM na komputer > właściwości > Menedżer urządzeń > Karty graficzne > PPM na słabszej i właściwości > Sterowniki > Wyłącz

Teraz powinno działać paten polega na wyłączeniu słabszej ;)

Pomogłem? Daj like! To pomaga!

Opublikowano

Wiesz jaki masz system?

Przy WIn 7:

PPM na komputer > właściwości > Menedżer urządzeń > Karty graficzne > PPM na słabszej i właściwości > Sterowniki > Wyłącz

niestety Win xp SP 3 :/

Opublikowano

Wiesz jaki masz system?

Przy WIn 7:

Dzięki kurwa za formata ....

nic

Opublikowano

Dzięki kurwa za formata ....

Nie kapuje odpowiedź była do inne osoby i jaki format? Wychodzisz na idiote -.- bo to nie robi żanego formata tylko wyłacza sterowniki!

niestety Win xp SP 3 :/

To właściwie to samo powinieneś zrobić ;)

Pomogłem? Daj like bro!

Opublikowano

Rizoron on pisał, że nie ma OptiFine.

Panel sterowania -> Sprzęt i dźwięk -> Menedżer urządzeń -> Karty graficzne

Wybierasz ta mocniejszą i dajesz Włącz. Jeśli jest włączona to wchodzisz znów w Menedżer urządzeń, słabszą kartę wybierasz, wyłączasz i już

Jeśli nie zadziała, to jest inny sposób. Wnioskuję, że masz Cross Fire zrobiony. Zamień karty slotami, powinno pomóc. Ew. reinstalacja sterowników.

Opublikowano

Najebaliście tu nie potrzebnych odpowiedzi. Może ta odpowiedź Ci nie pomoże, ale jednak będziesz znał przyczynę.

Minecraft ma to do siebie, że zawsze wybiera słabszy sprzęt. W KAŻDEJ innej grze jest wybierana lepsza. Tylko nie w minecrafcie. Po próbuj coś z tym zrobić...

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Spróbuj może zrobić defragmentacje (osobiście mi pomogła)

Tylko uprzedzam - nie rób defragmentacji aplikacją windowsową ! Bo będzie ci się 7 h robić. Ja do tego polecam jeden programik - advanced system care. Jest to mój ulubiony program do optymalizacji. Zastępuje on całą gamme programów. Ma on wiele ciekawych funkcji (różne skany, defragmentacja rejestru i dysku, skaner duplikatów, szybka konfiguracja systemu, informacje o komputerze itp.). Dodatkowo z ostatnim updatem dali funkcje pro (przyspiesz internet i coś tam jeszcze).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...