Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak robić Minimapy WorldEdytor!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślę, że część forum nic nie udostępnia z powodu tego, że zamiast pochwał z powodu dobrej pracy, rodzi sie wielki hejt, przynajmniej ja wychodze z takiego zalożenia i nie wrzucam niczego na polskie fora.

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

a pozostałe 10% narzeka, że nadal im kurwa nie działa :C

@Ps

All life with MPC? Srsl?

W mmt dużo postów nabiłem, nic na to nie poradzę. xD

topic.

W sumie jakoś mnie nigdy do map nie ciągnęło, ale kiedyś spróbuję i zobaczę jak to działa tak wiec dzięki.

Myślę, że część forum nic nie udostępnia z powodu tego, że zamiast pochwał z powodu dobrej pracy, rodzi sie wielki hejt, przynajmniej ja wychodze z takiego zalożenia i nie wrzucam niczego na polskie fora.

Chociaż w tym się z Tobą zgadzam.

Opublikowano

topic.

W sumie jakoś mnie nigdy do map nie ciągnęło, ale kiedyś spróbuję i zobaczę jak to działa tak wiec dzięki.

Jeśli JA narysowałem mapę (a jestem kompletnym beztalenciem), to ty spokojnie sb poradzisz z tym programem (prościzna, niczym PAINT).

Opublikowano

Autorowi tematu dziękuję, miałem robić mapy bez minimapek ale gdy jest to dostępne pod jednym przyciskiem to z chęcią skorzystam.

@offtopic: Co do tego całego bydła, które się tu wypowiada. Słuchajcie, każdy z was nie wiedząc danej rzeczy dążyłby do tego aby się dowiedzieć. (Oczywiście jeżeli jest to dla was ważne) Jednak staracie się każdemu utrudnić te zdobywanie wiedzy. Taka polska mentalność daj mi ale nikomu więcej. Ale dlaczego akurat właśnie tobie, a nie wszystkim? Zastanówcie się następnym razem zanim napiszecie coś bezsensownego. Jedna osoba dzięki drugiej może odkryć coś co jest potrzebne im obu aby łatwiej "funkcjonować". Dzieląc się motywujecie inne osoby do pomocy także wam. ("Dzieci" tego nie zrozumieją więc przemawiam do tych myślących użytkowników mpcforum).

^^

Opublikowano

Autorowi tematu dziękuję, miałem robić mapy bez minimapek ale gdy jest to dostępne pod jednym przyciskiem to z chęcią skorzystam.

@offtopic: Co do tego całego bydła, które się tu wypowiada. Słuchajcie, każdy z was nie wiedząc danej rzeczy dążyłby do tego aby się dowiedzieć. (Oczywiście jeżeli jest to dla was ważne) Jednak staracie się każdemu utrudnić te zdobywanie wiedzy. Taka polska mentalność daj mi ale nikomu więcej. Ale dlaczego akurat właśnie tobie, a nie wszystkim? Zastanówcie się następnym razem zanim napiszecie coś bezsensownego. Jedna osoba dzięki drugiej może odkryć coś co jest potrzebne im obu aby łatwiej "funkcjonować". Dzieląc się motywujecie inne osoby do pomocy także wam. ("Dzieci" tego nie zrozumieją więc przemawiam do tych myślących użytkowników mpcforum).

wchodzisz sobie do sourca worleditora i szukasz, nagle twoim oczom ukazuje sie co robi przycisk insert << to tak w skrocie

trudne? -,-

Opublikowano

Prawie wszyscy myślący użytkownicy dawno zaprzestali publikacji i inteligentnych postów - trzeba było obniżyć poziom do niemalże zera :)

Dzielenie kończy się tam, gdzie zaczynają się pieniądze - to nie jest wcale polska mentalność, tylko czysto logiczne myślenie (bo po co mam komuś pomagać, kiedy on może na tym zarobić?).

Dążenie wiąże się z szukaniem, a z szukaniem poradzi sb każdy, nikt im nic nie utrudnia (no chyba, że wada wzroku czy alkohol, które uniemożliwiają czytanie (to 2 w dużych ilościach)).

@Up

No, trudno, połowa nie wie jak otworzyć source (notepad polegał jak Krzyżacy pod Grunwaldem :().

Opublikowano

wchodzisz sobie do sourca worleditora i szukasz, nagle twoim oczom ukazuje sie co robi przycisk insert << to tak w skrocie

trudne? -,-

Nie każdy posiada to source. Ja na ten przykład nie posiadam i nie mam zamiaru pobierać gdyż jest mi to wręcz zbędne.

@sherer: Dobrze tylko gdy wiedzę posiada duża liczba osób nikt na tym nie zarobi. Z tym szukaniem tak jak mówię ty dopatrzysz się jednej rzeczy a kto inny drugiej. Rozumiem, że każdy ma swój styl i pomysł na życie. Tylko jeżeli ktoś chciał komuś pomóc to na co hejtować? Zmieni to coś w tej sytuacji? Nie, nie zmieni.

^^

Opublikowano

Tak ps; Ludzie którzy piszą w tym temacie... To jest forum od pomocy i tutów, rozumiem że Polska to wolny Kraj itp ;D Ale jeżeli już tu jesteście, to wypadałoby pomagać. Tak myślę a jeżeli nie to co tu robicie? Spędzacie wolny czas czy korzystacie z tych (5% tutów?)

Opublikowano

Nie każdy posiada to source. Ja na ten przykład nie posiadam i nie mam zamiaru pobierać gdyż jest mi to wręcz zbędne.

@sherer: Dobrze tylko gdy wiedzę posiada duża liczba osób nikt na tym nie zarobi. Z tym szukaniem tak jak mówię ty dopatrzysz się jednej rzeczy a kto inny drugiej. Rozumiem, że każdy ma swój styl i pomysł na życie. Tylko jeżeli ktoś chciał komuś pomóc to na co hejtować? Zmieni to coś w tej sytuacji? Nie, nie zmieni.

Nie wiesz co tracisz przyjacielu :)

Dokladnie, kazdy kto chce pracowac w metku powinien je posiadac, albo CHCIEC je posiadac, zeby wiedziec wiecej :)

@up cytat

Ale własnie tym zdaniem kolego wyeliminowales swoja teze, ze trzeba komus pomagac. Dam Ci przyklad:

piszesz do mnie, ze mam Ci powiedziec jak robi minimapy, moje 1 pytanie:

zajrzales w source? 

- nie

No to w czym ja mam Ci pomoc gdybys szukal i nie mogl znalesc, albo czegos w tym nie kumal to owszem pomoglbym, ale czemu mam pomoc skoro ktos nic nie zrobil w tym kierunku...

Takze, serio przemysl po co my sie klocimy a potem mow i to nie jest hejt w Twoja strone. tak wyszlo, ze akurat na przykladzie twojej sooby

Opublikowano

Dokladnie, kazdy kto chce pracowac w metku powinien je posiadac, albo CHCIEC je posiadac, zeby wiedziec wiecej :)

@up cytat

Ale własnie tym zdaniem kolego wyeliminowales swoja teze, ze trzeba komus pomagac. Dam Ci przyklad:

zajrzales w source? 

- nie

No to w czym ja mam Ci pomoc gdybys szukal i nie mogl znalesc, albo czegos w tym nie kumal to owszem pomoglbym, ale czemu mam pomoc skoro ktos nic nie zrobil w tym kierunku...

Takze, serio przemysl po co my sie klocimy a potem mow i to nie jest hejt w Twoja strone. tak wyszlo, ze akurat na przykladzie twojej sooby

Tak można do końca pisać. Np ktoś nie ma Internetów żeby pobierać 2gb source czy ile ta paczka ma a tylko przykładowo robi mapy dla kogoś i ma tylko program? 

Widzisz różne są sytuacje w życiu, jak nie przejdziesz sam to nie zrozumiesz. Każdy tak ma.. 

Opublikowano

Tak można do końca pisać. Np ktoś nie ma Internetów żeby pobierać 2gb source czy ile ta paczka ma a tylko przykładowo robi mapy dla kogoś i ma tylko program? 

Widzisz różne są sytuacje w życiu, jak nie przejdziesz sam to nie zrozumiesz. Każdy tak ma..

Idzie wyczuć kiedy pisze jakis idiota, a kiedy osoba potrzebujaca pomocy serio, albo dobrze udaje :)
Opublikowano

W paczce source masz całą masę rzeczy..

Jeśli jesteś technikiem, musisz się znać i na programach i na game i na wszystkim.

To nie jest jak w PRL, że idziesz do roboty, wyrabiasz dniówkę i lecisz do domu.

Jeśli ciągle się nie rozwijasz, nie lecisz do przodu, nie szukasz nowych patentów - masz przejebane :(

@Up

A co jeśli pisze idiota szukający pomocy? Tu się pojawia problem natury etycznej :D

Opublikowano

W paczce source masz całą masę rzeczy..

Jeśli jesteś technikiem, musisz się znać i na programach i na game i na wszystkim.

To nie jest jak w PRL, że idziesz do roboty, wyrabiasz dniówkę i lecisz do domu.

Jeśli ciągle się nie rozwijasz, nie lecisz do przodu, nie szukasz nowych patentów - masz przejebane :(

@Up

A co jeśli pisze idiota szukający pomocy? Tu się pojawia problem natury etycznej :D

Kurwa xDDD Tak myśląc to wyginiemy za 100 lat xDDDD

Opublikowano

Kurwa xDDD Tak myśląc to wyginiemy za 100 lat xDDDD

Jasne. Przecież rozwój własnych umiejętności i posuwanie się do przodu to powód do wyginięcia.

Opublikowano

Jasne. Przecież rozwój własnych umiejętności i posuwanie się do przodu to powód do wyginięcia.

Widzę kolega nie zrozumiał ok...

PS:

Teraz mi pomóżcie xD generowanie całej minimapy? Mam problem bo generuje tylko w poszczególnym podfolderze. Dziękuje ^^

Opublikowano

Widzę kolega nie zrozumiał ok...

PS:

Teraz mi pomóżcie xD generowanie całej minimapy? Mam problem bo generuje tylko w poszczególnym podfolderze. Dziękuje ^^

Nie jesteś w stanie wpaść na to, że mapa dzieli się na sekcje podzielone kwadratami, a klawisz insert generuje cienie i minimapę tylko wtedy, gdy w edytorze znajdujesz się nad daną sekcją? Uważasz, że będąc prowadzonym za rączkę daleko zajdziesz?

Opublikowano

Nie jesteś w stanie wpaść na to, że mapa dzieli się na sekcje podzielone kwadratami, a klawisz insert generuje cienie i minimapę tylko wtedy, gdy w edytorze znajdujesz się nad daną sekcją? Uważasz, że będąc prowadzonym za rączkę daleko zajdziesz?

Możesz za przeproszeniem: Wypierdo*** z tego tematu? 

Gdybyś nie był prowadzony za rączkę przez rodziców to byś łamago nie potrafił chodzić i mówić...

Opublikowano

Możesz za przeproszeniem: Wypierdo*** z tego tematu? 

Gdybyś nie był prowadzony za rączkę przez rodziców to byś łamago nie potrafił chodzić i mówić...

Myślenie to towar deficytowy widzę :) Skrajności w porównywaniu rozwoju małego dziecka a podstawowego użycia mózgu do rozwiązania błachych problemów

?

264755d1386065750-gbp-jpy-pairs-h1-2013-

Opublikowano

Myślenie to towar deficytowy widzę :) Skrajności w porównywaniu rozwoju małego dziecka a podstawowego użycia mózgu do rozwiązania błachych problemów

?

264755d1386065750-gbp-jpy-pairs-h1-2013-

Runtime Error.. ;) Ty widać przed Formatem. 

Opublikowano

@ Napisałem posta i mnie wyje.. z MPC i nie pamiętam już co napisałem xD

Na tym forum jest zbyt duża "polaczkowosc" Fajnie ciesze się waszym szczęściem że widzieliście to jeszcze zanim src wypłynęło. Jednak po co się spinasz ? Zauważyłem że na tym forum coraz bardziej przyjmuję się zasada

- Ktoś coś udostępnił o czym nie każdy wiedział więc trzeba go jeba.. w dópe.

Jeżeli już to macie to poradnik wam się nie przyda i tyle nie musicie gnoić kolegi bo chciał pomóc tym mniej zdolnym.

@topic

Do dziś tego syfu z src nie wypakowało na razie leży na dysk zew. Uważam że w tej grze liczy się pomysł a nie to ile bajerów wjeee na serwer.

całusy misiaki

*ODDAM TROCHĘ RZECZY METIN2 WIĘCEJ W OPISIE*

Opublikowano

@up cytat

zajrzales w source? 

- nie

Aż skomentuje.

Nie każdy w Metinie widzi same nowości, w metinie naprawdę bez tego 'source' można wiele zrobić i ci co robią dobre serwery, o tym wiedzą (chociaż i takich osób brakuje) Wystarczy wziąć się do roboty i tyle.

Są serwery z mega nowościami i nagle okazuje się że to jedno wielkie bagno, a są serwery bez przepychu i jest ok. Ale to już jak napisałem... wystarczy się wziąć do roboty.

517981403547547309333.jpeg

Opublikowano

Aż skomentuje.

Nie każdy w Metinie widzi same nowości, w metinie naprawdę bez tego 'source' można wiele zrobić i ci co robią dobre serwery, o tym wiedzą (chociaż i takich osób brakuje) Wystarczy wziąć się do roboty i tyle.

Są serwery z mega nowościami i nagle okazuje się że to jedno wielkie bagno, a są serwery bez przepychu i jest ok. Ale to już jak napisałem... wystarczy się wziąć do roboty.

Nie do końca.. Zobacz, że niektóre fajne rzeczy (np optymalizacje dropu) można zrobić przez source łatwiej i przyjemniej..

Również inne edycje dzięki source są prostsze do zrobienia.

Opublikowano

Nie do końca.. Zobacz, że niektóre fajne rzeczy (np optymalizacje dropu) można zrobić przez source łatwiej i przyjemniej..

Również inne edycje dzięki source są prostsze do zrobienia.

Jakiego dropu? Np:?

Chyba że chodzi ci o drop z każdego moba 1 funkcją xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...