Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft Shaders - wymagania

Franko_1998

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Chciałbym zainstalować sobie shadery do minecrafta te na epickie cienie, oświetlenie, wodę itp. Nie wiem tylko czy na moim kompie by działały płynnie. Aktualne specyfikacje:

-RAM: 4GB

-Karta graficzna: Nvidia GeForce GT240 1GB

-Procesor: Intel Core 2 Duo 2,4GHz

Nie chcę instalować i sprawdzać sam, bo później zwali mi się minecraft i będą musiał się pieprzyć z usuwaniem. Jeśli ktoś się na tym zna to proszę ocenić czy będą mi działać płynnie czy będzie lagować.

Opublikowano

Wydaje mi się, że na tym sprzęcie niczego super nie zrobisz. Jednak według mnie powinny zadziałać. Zależy na jakim dystansie renderowania chcesz grać.

Grafika powinna być wystarczająca, procesor trochę słaby, więc nie dam Ci pewności. Powiedz mi na ilu fps aktualnie grasz i na jakim dystansie renderowania.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Nie wiem czy u kazdego tak jest ale gadalem z kilkoma typkami i mowili ze shadery zjadaja im nawet do 100 fps wiec jesli nie wyciagasz nawet tyle nie radzilbym.

Cześć...

Opublikowano

Będzie Ci strasznie lagować, odpuść sobie na tym sprzęcie.

Opublikowano

Nie gadajcie głupot sprzęt nie jest taki zły 

Spróbuj zainstalować forge i shadery i ściągnij jakieś 

Jak będziesz miał mało fps po prostu usuń 

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Wydaje mi się, że na tym sprzęcie niczego super nie zrobisz. Jednak według mnie powinny zadziałać. Zależy na jakim dystansie renderowania chcesz grać.

Grafika powinna być wystarczająca, procesor trochę słaby, więc nie dam Ci pewności. Powiedz mi na ilu fps aktualnie grasz i na jakim dystansie renderowania.

Będzie Ci strasznie lagować, odpuść sobie na tym sprzęcie.

Z panami się nie zgodzę. Jak miałem niedawno 1GB RAM oraz Procesor 1 GHZ to owszem były lagi, ale bardzo malutkie, dało się grać.

Sprzęt jest całkiem nie zły powinno spokojnie udźwignąć shadery, ale na max odległości renderowania 'Normal' i przy ustawieniach shaderów na max. 1.0000 (chodzi np. o gładkość bloków)

Opublikowano

Ludzie piszą głupoty,dla pewności sprawdziłem na ,,drewnianym" kompie który ma wszystko słabe.. 1,5 ramu karta,graf tez lipa.. 

no i.. lagowało ale nie tak,zeby nie dało się grać,jezeli przywykłeś do zwiech lekkich to poradzisz sobie :D

Pomogłem?

Zostaw Like, to nic nie kosztuje a mi pomoże :) 

Dzięki <3

Opublikowano

czy tylko ja widze ze tu ci pro elo znawcy patrza tylko na taktowanie proca, vram grafy i ilosc ramu ???

na starym kompie mialem lepsza grafe i lepszy proce a przy shaderach fpsy nie przekraczaly 30

wiec nie gadajcie ze gra bedzie plynna jak nie macie podstaw  

Opublikowano

Moze powiem tak możesz mieć shadery ale nie takie jakie ty chcesz tylko te minimalne, najbardziej pobiera procka przezroczysta woda a te cienie itp juz mnie wiec zalecam ci shadery minimalne albo jeśli masz 1.7.2 lub użwasz tej wersji w opcjach masz "secret settings" tam masz parę zwykłych shaderow żadne cuda ale mi się jedne podobają i ich używam  /Pozdrawiam GGoldRock2k

Logo_IGracze.png

Opublikowano

Shadery będą ci działać po odpowiedniej konfiguracji optifine. Oczywiście shadery a shadery to różnica. ;) Są różne shadery, które mają różne wymagania. Wpisz w google lub na youtube: Shadery na słabe komputery

Powinieneś dorwać paczkę shaderów gdzie znajdzie się kilka szt shaderów i nie są one jakoś super wymagające. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...