Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[xyz]

Nitas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie działa Ci logo, sama strona może i jest schludna ale jednak nie zostałbym przy tym na dłużej. Przy wyglądzie ask'a niestety Twoje nie prezentuje się najlepiej a to bardzo źle. Pamiętaj, że teraz używa się HTML5 :)

Opublikowano

Nie działa Ci logo, sama strona może i jest schludna ale jednak nie zostałbym przy tym na dłużej. Przy wyglądzie ask'a niestety Twoje nie prezentuje się najlepiej a to bardzo źle. Pamiętaj, że teraz używa się HTML5 :)

Co konkretniej masz na myśli pisząc, że korzysta się z HTML5? 

Co byście konkretniej zmienili, jak narazie wiem, że strona główna prezentuje się średnio, wewnątrz wszystko wygląda o niebo lepiej :)

Pozdrawiam

logo.png

Opublikowano

Co konkretniej masz na myśli pisząc, że korzysta się z HTML5?

A co można mieć na myśli mówiąc że aktualnym standardem jest HTML5 ? Subtelny przekaz o treści "przepisz na html5".

Zaczynając, widzę że kolejny oryginalny pomysł. Strona nie powala i nie zachęca (przynajmniej z mojej perspektywy), powiem lekko że jej wygląd jest "lekko odpychający". Za dużo niepotrzebnych przeźroczystości, styl Aero robi się stary i łatwo bez niej zrobić ładny wygląd. Logo według mnie jest zrobione "na kolanie", brzydkie zaokrąglenie, białe pixel'e na krawędziach i za mocny cień napisu. Ogólnie wygląd jest czysty, ale trochu słaby.

Przechodząc do części kodowej, strasznie syf w kodzie. I wracając do Twojego pytania co mamy na myśli.. To mamy na myśli:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8"/>
<script type="text/javascript">
<link type="image/x-icon" href="media/images/ico.png" rel="icon"/>
<link type="image/x-icon" href="media/images/ico.png" rel="shortcut icon"/>
<link type="text/css" href="media/css/zocial.css" rel="stylesheet"/>
<center>
<div id="footer">
Krótko, stary doctype, stare meta, skrypty nie potrzebują type, nie potrzebne type w definiowanych css'ach, nie wspierany znacznik center, brak znacznika footer tylko został użyty div.

Tym razem się nie rozpisuję, i nie wyszukuję innych błędów, bo kod jest tak brzydki że mi się nie chcę.

Pozdrawiam,

SKmedix B)

SKmedix back ?

sygna2014.png

Opublikowano

Co do syfu w kodzie, to jest to taka bardziej wersja beta, staram się bardziej dbać o funkcjonalności, i naprawiać poważne błędy, a później dopiero zadbać o szczegóły, ale wstępnie przeleciałem walidatorem i poprawiłem większość, a przeźroczysty wygląd jest zamierzony dlatego, żeby każdy użytkownik poprzez tło mógł w dużym stopniu modyfikować wygląd swojego profilu :)

logo.png

Opublikowano

@up

To dobrze że idziesz do przodu, jednak nie nadużywaj tych przeźroczystości, bo to zamiast wyglądać dobrze będzie wyglądało gorzej. Na stronie głównej jest ona nie potrzebna, jednak w użytkownikom lepiej dać możliwość wyboru czy w ich profilu ma być przeźroczystość czy nie. A że strona jest jak mówisz w wersji βeta, to można dać zgrabnie w logu można dać napisik "beta", przy czym wcale nie straci na wyglądzie ;)

Pozdrawiam,

SKmedix B)

sygna2014.png

Opublikowano

Myślałem już nad zmianą strony głównej, ale nie mam konceptu żadnego, a do loga dodam, w sumie myślałem o tym przedtem już, ale stwierdziłem, że nie będzie konieczne.

logo.png

Opublikowano

Tam właśnie wykupiłem odpowiednią licencję, przeczytaj sobie warunki licencji tego skryptu to się wszystkiego dowiesz ;) .

Pomijając już to, że połowa kodu jest przepisana na nowo, z naprawionymi błędami, zoptymalizowana, i dodane własne funkcjonalności :)

logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...