Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Początki z tworzeniem > co ściągnąć !?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, powiem na starcie że znam metina od strony gracza a nie technicznej, poczytalem troche o questach i coś tam kojarze, ale teraz chciałem ściągnąć jakies pliki żeby od czegoś zacząć i wyczytałem że dla początkujących dobre są pliki by terenzo > http://www.mpcforum.pl/topic/768196-czyste-serverfiles-by-terenzo/  < a więc fajnie wchodze już chce ściągać pliki a tu co ? kilka spoilerów do downloadu a w spoilerach jeszcze wiecej linków do ściagniecia, więc się pytam co ja mam wogóle ściągnąć z tego tematu który podałem powyżej, będe wdzięczny :)

Opublikowano

Zrób parę kont na filefox i pobieraj :) Nie wiem czemu przez tego clienta mogę się połączyć,ale nikt przez hamachi nie może wbić :D może tobie zadziała.

Opublikowano

Zrób parę kont na filefox i pobieraj :) Nie wiem czemu przez tego clienta mogę się połączyć,ale nikt przez hamachi nie może wbić :D może tobie zadziała.

On się pytał co ma ściągnąć a nie skąd ;)

Jeśli stawiasz na kompie to gotową maszyne która jest tam w jednej z zakładek.

Jeśli na dedyku/vps to pliki serwerowe mt2full.tgz

Potem jeszcze najlepiej FIX do clienta oraz launcher i oczywiście virtual boxa by postawić serwer.

Tutaj masz poradnik:

http://www.mpcforum.pl/topic/781782-jak-postawic-serwer-hamachi-na-plikach-by-terenzo/
Opublikowano

czyli rozumiem że mam wszystko pobrać z tego tematu który podałem tak ? te pliki serverowe , full client, Full client FIX, rozpakowane rooty, dodatkową maszyne ? wszyściutko ? :D.

a jeśli tak to co dalej jak ściągne ?

Opublikowano

czyli rozumiem że mam wszystko pobrać z tego tematu który podałem tak ? te pliki serverowe , full client, Full client FIX, rozpakowane rooty, dodatkową maszyne ? wszyściutko ? :D.

a jeśli tak to co dalej jak ściągne ?

Jeśli robisz hamachi to gotową maszynę i wszystko co podałem wyżej.

Nie wszystko.

Potem robisz wszystko tak jak tutaj:

http://www.mpcforum.pl/topic/781782-jak-postawic-serwer-hamachi-na-plikach-by-terenzo/
Opublikowano

a mam jeszcze pytanie, czy ja zrobie hamachi to potrzebna jest do niego strona , wydaje mi sie że tak ponieważ jak inaczej gracze zakładali by konta, ale jakie polecacie hostingi jeśli jest taka potrzeba i jak powiązać server ze stroną

Opublikowano

Tak potrzebna jest hmm hostingow masz troche ct8 cba musisz sam wybrac a strone wystarczy ze pobierzesz z forum wgrasz na hosting i edytujesz configi

Po co hosting na cba lub jakiejkolwiek innej stronie? Jeśli serwer będzie zgaszony to nic nie da wtedy baza na hostingu.

Stronę wrzucasz do folderu /var/www na maszynie, w momencie gdy masz uruchomiony serwer i gracze wpiszą w okno przeglądarki Twoje IP z hamachi (IP serwera) to powinna wyskoczyć im strona. Na MPC na pewno znajdziesz poradniki na ten temat, szukając pod frazą "strona www na hamachi" lub tym podobne.

lrip.png
Panel administratora Metin2 specjalnie dla MPCForum.pl

Oceniajcie, dawajcie nowe pomysły i krytykujcie, wszystko po to, aby jak najszybciej pojawił się na MPC!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...