Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co powinno znaleźć się w panelu administratora na WWW?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Z nudów postanowiłem rozpocząc pracę nad prostym, a za razem skutecznym, bezpiecznym i szybkim panelem administratora. Całość opiera się standardowo na HTML/CSS i PHP, a dodatkowo rozszerzam go o JavaScript, dzięki czemu strony ładują się dynamicznie, bez konieczności przeładowywania strony. Prostota projektu polega na kompletnym braku używania grafiki. Co do zabezpieczeń to doszedłem do wniosku, że logowanie do niego będą posiadali tylko implementorzy, a sesja logowania wygasa po 15 minutach braku odezwu.

Problem zaczyna się w momencie, gdy chcę podjąć jakieś konkretne kroki co do zawartości tego panelu. Przez długi okres czasu nie miałem kompletnie nic wspólnego z Metinem. Liczę na Waszą pomoc, w sprawach dodania innych elementów do menu oraz co do zawartości poszczególnego elementu. Na chwilę obecną tak się prezentuje:

post-1043896-0-14165600-1392586676.jpgpost-1043896-0-27060600-1392586683_thumb.jpg

lrip.png
Panel administratora Metin2 specjalnie dla MPCForum.pl

Oceniajcie, dawajcie nowe pomysły i krytykujcie, wszystko po to, aby jak najszybciej pojawił się na MPC!

Opublikowano

Kilka godzin nudy i powstało wyświetlanie zablokowanych kont. Po prawej znajduje się przycisk "Rozwiń postacie", po kliknięciu którego rozwija się nam lisa postaci przypisanych do konta. Rozwijanie jest w JavaScripcie, więc nie spotkamy żadnych przeładowań strony. Dodatkowo aby można było łatwo rozróżnić poszczególne konta dodałem kolorowanie tła. Co o tym sądzicie? Co dodać, co zmienić, co poprawić?

post-1043896-0-53481000-1392658636_thumb.jpg

lrip.png

Oceniajcie, dawajcie nowe pomysły i krytykujcie, wszystko po to, aby jak najszybciej pojawił się na MPC!

Opublikowano

Moglbys jeszcze dodac szukanie po ip loginie mailu i poszczegolnych frazach ale powiem ladnie ci to wychodzi

Na to w menu jest zakładka "Informacje o graczu", będą tam różne możliwości wyszukania danego gracza, właśnie po IP, nicku, ID konta, E-mailu, nazwie postaci itd.

lrip.png

Opublikowano

Czas na kolejny bajerek, czyli wyszukiwanie graczy na podstawie różnych danych. Do pola wyszukiwarki możemy wprowadzić ID konta, login, adres E-mail, nazwę jednej z postaci lub adres IP. Całość, jak i wcześniejsze podstrony są oparte na HTML/CSS + PHP + JavaScript. Czas ładowania tych statystyk u mnie (na localhoście) to 1 sekunda, więc myślę, że tragedii nie ma :) Dodam tylko, że po wpisaniu w wyszukiwarke IP wyświetla nam informacje tylko dla pierwszego, znalezionego konta. Aby to jakoś rozwiązać dodałem na samym dole wyświetlanie wszystkich postaci, do których przypisany jest wprowadzony adres IP.

W planach pozostało mi zaimplementować szukanie po kliknięciu w komórkę tabeli (np klikamy nick postaci i automatycznie wyszukuje wszystkie informacje na jej temat, tj informacje o koncie, o pozostałych postaciach i innych postaciach o tym samym IP).

Kolejne zrzuty:

post-1043896-0-48670300-1392731234_thumb.jpg

post-1043896-0-79870800-1392731241_thumb.jpg

Jako ostatnią informację dodam, że po ukończeniu projektu mam zamiar udostępnić go na MPC, więc jeśli macie jakieś ciekawe pomysły to śmiało, piszcie :)

lrip.png

Opublikowano

Ja proponuje czytanie logów z tabelki log:

il-madfrfgcapoichhesodh.jpg

Przetwarzanie tego na czytelną informację. Przykład:

Gracz Rain wyrzucił przedmiot Zwój Błogosławieństwa na koordynatach x, y 21/02/2014 o 00:00

Opublikowano

Ja proponuje czytanie logów z tabelki log:

il-madfrfgcapoichhesodh.jpg

Przetwarzanie tego na czytelną informację. Przykład:

Gracz Rain wyrzucił przedmiot Zwój Błogosławieństwa na koordynatach x, y 21/02/2014 o 00:00

Jesteś w stanie podesłać mi kilka przykładowych logów? Nie posiadam serwera, jedynie pustą bazę danych. Pomysł jak najbardziej na tak, nie pomyślałem o tym. Dzięki wielkie :)

lrip.png

Opublikowano

Możesz dodać:

-Dodawanie gm

-Przenoszenie postaci na inną mapę

-Sprawdzanie co gracz ma w ekwipunku i u dozorcy

Jak wpadnę jeszcze na jakiś pomysł to dopisze :P

Jak chcesz mogę ci dać dostęp do mojej bazy danych na vps.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...