Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Opinie o FiberHost.

Gość OneMC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka , tak jak w temacie . Czy fiberhost ma jakąś zaporę antyddos , czy nie ma żadnych bugów .

Opublikowano

Najlepiej to i tak mieć własną maszynę dedykowaną np. na ovh :P Jednak nie każdy potrafi takie cuda obsługiwać.

Opublikowano

Najbardziej zależy mi na tej zaporze antyddos , miał ktoś przypadek że jego serwer z ddos'owano na fiberhoście ?

Opublikowano

Fiberhost to zlodzieje, ale rob jak uważasz

Rozwiniesz swoją wypowiedź, powiesz coś więcej?

Ja osobiście polecam ten hosting, szybki support, nie ma lagów, łatwy panel.

Opublikowano

Jak na hosting to się sprawuję , miałem swój serwer i przy zapełnieniu 70% potrafiło laggować . Jeżeli chcesz zrobić serwer mc to tylko :

sored.pl

Według mnie na nich się nie przejedziesz ...

Opublikowano

Miałem kiedyś serwer na fiberhost i myślę że jest to dobry hosting. Lagów raczej nie było - może czasami ale drobne. Raczej możesz kupywać :)

Opublikowano

Najbardziej zależy mi na tej zaporze antyddos , miał ktoś przypadek że jego serwer z ddos'owano na fiberhoście ?

Ta ochrona ANTY DDOS w FiberHost, to czysty blef. 

Nas DDoSowano przez dłuższy okres czasu i nic nie zrobili, tłumaczyli się błędami z infrastrukturą operatora/dostawcy sieci na serwer dedykowany. 

Serwer padał jak chciał przy małym ruchu, pod tym względem nie polecam, pod każdym innym raczej tak.

• 4 tygodnie później...
Nowicjusz
Opublikowano

Ta ochrona ANTY DDOS w FiberHost, to czysty blef. 

Nas DDoSowano przez dłuższy okres czasu i nic nie zrobili, tłumaczyli się błędami z infrastrukturą operatora/dostawcy sieci na serwer dedykowany. 

Serwer padał jak chciał przy małym ruchu, pod tym względem nie polecam, pod każdym innym raczej tak.

Witam Serdecznie,

Pragnę zauważyć, że nasze serwery które posiadamy wynajęte w SprintDataCenter sprawowały się świetnie, również zabezpieczenia DDoS nie sprawiały żadnych problemów.

Problem pojawił się dopiero w momencie, kiedy DataCenter zaczęło wycinać ruch z naszego kraju, podjęliśmy oczywiście w tym zakresie odpowiednie kroki i o to rezultat:

W celu ochrony przed atakami DDOS Zarząd firmy Sprint podjął decyzję o wdrożeniu dedykowanych urządzeń/systemów AntyDDOS. Obecnie trwa faza projektowa. Przewidywany termin wdrożenia systemu to druga połowa kwietnia. System ma zapewnić szybką detekcję ataku i filtrowanie niepożądanych pakietów. Serwer będzie otrzymywał tylko pożądany ruch. Blackholing nadal będzie wykorzystywany, ale już znacznie rzadziej i będzie włączany przy poziomach wielokrotnie wyższych od obecnych. Powinno się to przełożyć na znacznie mniejszą liczbę przerw spowodowanych blackholingiem. Co za tym idzie stabilność pracy powinna znacznie wzrosnąć.

Dodatkowo wszystkie nowe serwery są już instalowane w innej serwerowni aby zachować bardzo wysoki uptime. 

Fiberhost to zlodzieje, ale rob jak uważasz

Bardzo ciekawe, może jakieś konkrety, nie przyznaliśmy sponsoringu? 

Wracając jeszcze do tematu, więcej informacji może udzielić Państwu nasza administracja. W nowym DataCenter ochrona DDoS jest na bardzo wysokim poziomie, w przeciągu ostatnich miesięcy nie odnotowaliśmy nawet jednej przerwy na skutek ataków. 

Dlatego jeśli ktoś zawiódł się na naszej ochronie zapraszam do ponownego kontaktu, z pewnością zostaną przyznane gratyfikację i odpowiednia rekompensata. 

W przypadku pytań zapraszam do kontaktu [email protected]

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...