Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z FPS.

Timezpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z minecraft.. Mam bardzo mało fps w grze nawet na najniższych gdy gram wszystko mgła nawet krótka to i tak mam 7-20 fps max.. Minecraft oczywiście premium.

Laptop:

4GB

Win 8 Pro 64bit

Procesor AMD E-1 1200 1,4GHz

Radeon HD 7310

Opublikowano

Spróbuj zrobić format systemu może masz wirusa który powoduje maksymalne zużycie ramu itp itd albo masz zasyfiony dysk

Opublikowano

Optifine all na minimum oraz animations off 

Najlepiej wszystko pozamykać muzykę

Nie grać jak coś pobierasz ;3

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Nie ma co się niestety oszukiwać, komputer nie jest najlepszy. Przydałby się lepszy procek i karta graficzna, nawet te takie tańsze. Ja bym Ci polecał uzbierać budżet chociaż 1 tysiąc i wtedy MC powinien działać raczej bezproblemowo. W dziale komputery chłopaki by złożyli dla Ciebie komputer.

Jeśli jednak nie, to możesz GameBooster coś da? Mi pomaga.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Masz bardzo słaby procesor i grafikę. Teraz laptopy nie są tworzone do gier ale do pracy.. To już nie są te lapki z HP co mają po 7 lat już i wciąż MC na FAR ma +100fps.. Teraz do gier tylko komputer.

Opublikowano

Optifine wszystko na minimum,oczyść dysk,odinstaluj niepotrzebne programy i odkurz komputer.

Raczej powinno pomóc.

Opublikowano

- Synchronizacja pionowa off (v sync) w ustawieniach karty graficznej

- w ustawieniach graficznych minecrafta ustaw wszystko na najniższe i zmień teksturę z oryginalnej na jakąś inną byle jaką a zwiększy ci do 20fps nawet

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...