Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

kupno mangi

sebastosMC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy zacząć kupować mange np zacząłbym od bleacha od tomu : 1  jak myślicie warto kupować coś co się oglądało w formie animowanej ?

a może polecacie jakąś inną mangę którą zakupię na:

jpf.com.pl

rmoiyq.png

Opublikowano

Jeśli jesteś wielkim fanem Bleach to pewnie i warto będzie ją kupić. Po avatarze wnioskuję, że tak właśnie jest.

Innych mang Ci nie polecę bo w sumie nie czytam żadnych oprócz Gantz no i ciężko coś polecić zwłaszcza jeśli chcesz to kupić, a nie tylko czytać online.

Gusta są różne więc jeśli masz zamiar na to przeznaczyć pieniądze to powinieneś wybierać to co Ci się podoba i co Twoim zdaniem jest warte uwagi. :P

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Warto kupować, szczerze sam Naruto zbieram od jakiegoś czasu, Bleach też wydaje się fajny.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Warto kupować, szczerze sam Naruto zbieram od jakiegoś czasu, Bleach też wydaje się fajny.

Niby warto, bo lepiej się czyta niż na monitorze, ale średnio 1 tom kosztuje 20 zł. Załózmy, że jakaś manga ma 15 tomów, będziesz musiał wydać 300 zł, żeby całą przeczytać. Ja tyle kasy nie mam. Naruto ma około 60 tomów, więc to wyjdzie 1200 zł. 

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Niby warto, bo lepiej się czyta niż na monitorze, ale średnio 1 tom kosztuje 20 zł. Załózmy, że jakaś manga ma 15 tomów, będziesz musiał wydać 300 zł, żeby całą przeczytać. Ja tyle kasy nie mam. Naruto ma około 60 tomów, więc to wyjdzie 1200 zł. 

Na J.P.F cena za tom waha się od 13-18zł więc trochę mniej. :P

Zresztą nie musisz wszystkiego kupować od razu. Kupując po kilka tomów raz na jakiś czas spokojnie zbierzesz wszystkie nie rujnując się finansowo. :)

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Na J.P.F cena za tom waha się od 13-18zł więc trochę mniej. :P

Aczkolwiek bardzo dużó mang kosztuje więcej niż 20 zł. 

1373637009-U477327.png

Opublikowano

no i co z tego :D miesięcznie mogę kupić 20 mang po 20 zł więc da radę ^^

to biorę na próbę 2 pierwsze tomy bleach-a

szkoda że nie ma hajime no ippo :D

rmoiyq.png

Opublikowano

Też ci polecam ja właśnie sam chce zacząć zbierać bleacha ; ) Bo go uwielbiam a on ciągle wychodzi. Za 13 zł świetna cena.

Opublikowano

Te 13zł , zalozmy z 2 -3 tomy w miesiacu to nie tak drogo ; )

13 zł, ale to bleach tyle kosztuje. Mi by się nie chciało wydawać kasy, żeby zobaczyć znowu to samo, ale w postaci mangi..

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Mam parę mang w domu. Jest to bardzo fajna sprawa lecz wole czytać jak nie widziałem tego w anime, bo tak to wiem co się wydarzy i jest lipa. Kupienie tych 2 tomów w miesiącu jest dla mnie dobrą opcją i chyba sam też będę sobie kupował jakieś mangi tylko muszę coś poszukać ciekawego :D

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

a co za tym idzie możliwe że będzie kontynuacja anime twojego ;)

To tak nie działa, bo jak np. główny bohater umrze pod koniec serii to już nic ciekawego nie zrobisz.

Jeśli jest materiał na drugi sezon, to kasa idzie ze sprzedaży anime w formie Blu-Ray i CD/DVD.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Warto kupić chociażby dlatego, że ceny są małe. Za jedną mangę na JPF zapłacisz 14-16zł z darmową przesyłką. Aktualnie u siebie kolekcjonuje Naruto mam już 14 tomów.

Opublikowano

Jest masa Fanepage´ów na FB w, których są setki ogłoszeń o tańszej sprzedaży.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Dla tych co czytają to dziś. Jeśli jesteś nowy/a to polecam ci podejść do korzeni mangi w polsce czyli dragonballa. Następnie zrobić skok na bleacha(fajna fabuła ^^) a  następnie naruto, które jest moim zdaniem obowiązkowe zaraz po dragon ballu ;). Natomiast żeńskiej grupie użytkowników forum polecam Toradora i Chobits. Fajne romanse, i można się nieźle wciągnąć. // Jak by co jestem chłopakiem(czytam romanse <3).

Ból jest twoim przyjacielem, sprzymierzeńcem... Ból mówi, kiedy jesteś poważnie ranny... A wiesz, co jest w bólu najlepsze? Pokazuje, że nie jesteś jeszcze... MARTWY! ~ Kaneki Ken

Opublikowano

Dla tych co czytają to dziś. Jeśli jesteś nowy/a to polecam ci podejść do korzeni mangi w polsce czyli dragonballa. Następnie zrobić skok na bleacha(fajna fabuła ^^) a  następnie naruto, które jest moim zdaniem obowiązkowe zaraz po dragon ballu ;). Natomiast żeńskiej grupie użytkowników forum polecam Toradora i Chobits. Fajne romanse, i można się nieźle wciągnąć. // Jak by co jestem chłopakiem(czytam romanse <3).

Poleć coś normalnego, bo moim zdaniem naruto, dragonball i bleach są słabymi anime i mangami dla 13 latków

1373637009-U477327.png

Opublikowano

@up Właśnie, dla ciebie :). Jeśli mi powiesz że anime/manga, które uformowało polski rynek m&a, to wychodzi na to że każde anime jest dla 13 latków. Nie każdy "dorosły" w cudzysłowie ogląda tylko kryminały. To jest podstawa prawdziwego fana, a dla bardziej "Dojrzałych" polecam MPCforum i Another.

Ból jest twoim przyjacielem, sprzymierzeńcem... Ból mówi, kiedy jesteś poważnie ranny... A wiesz, co jest w bólu najlepsze? Pokazuje, że nie jesteś jeszcze... MARTWY! ~ Kaneki Ken

Opublikowano

@up Właśnie, dla ciebie :). Jeśli mi powiesz że anime/manga, które uformowało polski rynek m&a, to wychodzi na to że każde anime jest dla 13 latków. Nie każdy "dorosły" w cudzysłowie ogląda tylko kryminały. To jest podstawa prawdziwego fana, a dla bardziej "Dojrzałych" polecam MPCforum i Another.

ja nie pisałem tylko o dragon ballu. Uważam, że te anime są dla 11-15 latków, mojego zdania nie zmienisz.

1373637009-U477327.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...