Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dota czy LOL ?

Steamy14

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Oczywiście odpowiedź jest prosta ----->Dota ,darmowe są postacie, no i nie jest zbyt drogie eq. :)

Opublikowano

Dota to pełnoprawna rozbudowana, dość skomplikowana gra. Lol przy niej wydaje sie banalny.

I dlatego gram w Lol'a, bo to niezobowiązująca gra w której możesz często wyłączyć mózg, podczas grania w Dotę nie ma takiej opcji,

Don't touch me, bitch I'm famous

Opublikowano

stary pytasz w dziale doty to masz odpowiedź że dota jest lepsza.

zapytaj sie w dziale lol-a to dostaniesz inne odpowiedzi.

co do pytania lol strong!

Jak już piszesz to daj argumenty, czemu to a nie to. xD

#Pan Moderator chyba nie wie czym jest spam, bo jak koleś pisze, że lol jest lepszy albo na odwrót bez argumentów to chyba też jest spam, no bo do tego można zrobić ankietę ale cóż. Już Twoje dwa bezsensowne warny u mnie, wcześniej odpisałem na warna w poście w którym go otrzymałem i... post usunięty, z tym będzie to samo.

Opublikowano

Powinieneś zagrać w obie gry, wtedy sam najlepiej zadecydujesz, jaką grę wybrać. Lol jest prostszy co nie ulega wątpliwości ;) Mapa, która jest kolorowa na maxa, championy musisz odblokowywać, a w Docie wszystkich herosów masz na start, trzeba tam bardziej myśleć niż w Lolu gdzie trzeba się skupiać na farmieniu :D Mapa jest bardziej mroczna, skiny różne itemki dla herosów odblokowujesz, bądź kupujesz, wymieniasz. System community lepszy w Docie bez wątpienia. W Docie więcej rusków :D Decyzję pozostawiam tobie do podjęcia. Obie gry są świetne :)

Opublikowano

Zależy jak na to spojrzeć.

Ogólnie myślę, że dota lepsza.

lagów niema. lepsza grafika. 

jedyny minus, że mniej graczy

Opublikowano

Tak w ogóle autor zapytał się o DODE a nie DOTE ;_;

A tak do rzeczy to lol jest lepszy tylko pod względem ilości graczy ;)

Dota bardziej rozbudowana, trudniejsza, grafika nie jest taka dziecinnie słodka jak w lolu :)

Counter Strike Global Offensive

graphic.png

Opublikowano

Wszystko zależy od charakteru twojej osobowości.

Jeżeli lubisz zabawy i ciągle skupiasz się na dzieciństwie to wybierz League Of Legends.

Jeżeli twoim zamiłowaniem jest to co się dzieje teraz, tzn twój charakter dorósł to wybierz DOTĘ.

Każdy kto wybiera dla Siebie odpowiednią grę, bądź cokolwiek innego wie czego potrzebuję i kim na prawdę jest.

Wielu ludzi lubi nadal skupiać się na dzieciństwie i wracać do korzeni dlatego gra w bardziej gry Fantasy niżeli gry bardziej przypominające Battlefield, etc.

Wiem, że dla wielu z was to co napisałem jest głupotą, ale Ci którzy zrozumieli co miałem na myśli będą wiedzieli o co mi tak dokładnie chodzi.

Pozdrawiam Seikyūna

Opublikowano

Chłopczyku ale wiesz że ja na starym koncie w goldzie byłem? Więc proszę cie nie udzielaj się bo się nie znasz, to że wolisz grać na ciągłych lagach to proszę bradzo

@top

Dota jest lepsza od razu się ma wszystkie champy i dużo lepsza mapa

No wlasnie, w Docie masz wszystko od razu i nie masz po co grac, poza tym chyba grales Euw jezeli az tak bardzo ci Lagi przeszkadzaly, po drugie co mnie obchodzi ze w Goldzie byles. Udzielilem sie wyrazajac swoja opinie, to ze ty sie z nia nie zgadzasz to tylko twoja sprawa ;]

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Lepszy lol, wiecej ludzi gra. Ale w Dota jest latwiej.

Typowe dziecko lol'a, nie grało a mówi że łatwiej.

Pewnie, stackowanie, wardowanie, de-wardowanie, gangowanie, blokowanie jungli oraz last hitowanie jest banalne...

graphic.png

Opublikowano

Ehh mnie niszczą takie pytania ....

Każdy moim zdaniem powinien grać w to co lubi od dłuższego czasu gracze sławnej DOT'y walczą z graczami League of Legends która gra jest lepsza, jednakowo uzasadniając moją wypowiedź chcę stwierdzić że nie można mówić że ta albo ta gra jest do "dupy" ponieważ nie każdy ma takie same gusta jak inni :) Tak samo jak to że jeden woli FPS a drugi RPG :) Tutaj nie można się sprzeczać , jednakże sam osobiście wolę League of Legends :) A do DOT'y nic nie mam

Opublikowano

Ehh mnie niszczą takie pytania ....

Każdy moim zdaniem powinien grać w to co lubi od dłuższego czasu gracze sławnej DOT'y walczą z graczami League of Legends która gra jest lepsza, jednakowo uzasadniając moją wypowiedź chcę stwierdzić że nie można mówić że ta albo ta gra jest do "dupy" ponieważ nie każdy ma takie same gusta jak inni :) Tak samo jak to że jeden woli FPS a drugi RPG :) Tutaj nie można się sprzeczać , jednakże sam osobiście wolę League of Legends :) A do DOT'y nic nie mam

No i to rozumiem, cenię takich ludzi co nie wyzywają oraz mają szacunek do innych gier i graczy.

Popularne teraz jest mówienie "lol jest leprzy", "dota to gunwo"...

graphic.png

Opublikowano

Gram w Dote i w LoLa i obie gry mają swoje plusy i minusy. To zależy gdzie Ci lepiej grać i w jakim towarzystwie.

Oczywiście uważam, że Dota jest dla mnie lepszą grą, ale głównie dlatego, że poziom graczy jest wyższy i ciekawszy.

W LoLu szerzy się trolling, gimbaza i chamskie zachowanie. To mnie przeraża i zniechęca.

W Docie zmorą są putiny dla których gra to nie spędzenie miło 30 minut a zepsucie komuś gry.

Myślę, że jeżeli chcesz różnicy to ten artykuł powinien Ci pomóc:

http://dota2.pl/pierwsze-kroki/
Opublikowano

Tak, ruski to jedyny problem, przydałby się jakiś system anty ruskowy.

Na każdym serwerze są ruskie, a pewnie wejdziesz na ruski serwer to ani jednego ruska....

graphic.png

Opublikowano

Japier*ole

Takie rozmowy nie mają sensu. Normalne że ktoś lubi to a nie to. Czemu takie tematy nie są czymś karane?

@Haitz każdy ma prawo do zadania pytania itp. na forum. //TheQuarK

graphic.png

Opublikowano

Najlepszym sposobem jest zagrać w obie gry, wtedy będziesz pewny swego wyboru.

Ktoś gra w lola to poleci Ci lola..kto gra w Dote, poleci Dote.

Sprawdź sam co Ci przypadnie do gustu ;)

Opublikowano

Najlepsze w docie.... zarabianie!

Dropisz itemy, wymieniasz się, za fajnie przedmioty możesz dostawać nawet po 20-40$,

a jak otwierasz skrzynki (1.79 euro klucz) i wypadnie Ci rzadki przedmiot, to dorobisz się nawet 500$.

Również polecam bardziej Dote, grałem w nią i w lol'a, ale szlag mnie trafia,

jak w lol'u mam ochotę pograć jakąś postacią, która była na rotacji, i muszę

na nią wydać kilkadziesiąt złotych ;_;

Dota wg. mnie mniej wyciąga kasę (prawdziwy f2p :)

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...