Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dota czy LOL ?

Steamy14

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Temat jak dla mnie bezsensu i do zamknięcia..

Było już 500 takich tematów i myślę robisz to tylko dla postów, lub żeby się popisać :P

Po 2 piszesz co lepsze w dziale Doty, gz.

20utztj.jpg

Opublikowano

Dział jest po to aby pytać, więc temat zostaje.

Według mnie DOTA2, oprócz wielu ciekawych opcji, ponadto jest więcej 'poziomów' postaci. ;)

Opublikowano

Dota2 za mechanikę, możliwości, grafikę, większe karanie za błędy i to, że nie trzeba farmić postaci i run.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Jak dla mnie lol, bo jest tam klimat. Duzo ludzi w to gra i zawsze znajdzie sie ktos w szkole czy pracy z kim mozna popykac :)

Opublikowano

W docie sa jakieś podzielone serwery? jak tak to gdzie najlepiej grac?

Jest Europa Wsch, Europa Zach, Zach USA, Wsch USA, Australia, Singapur, Rosja.

Wybiera się je przed rozpoczęciem szukania meczu. Najlepiej ustaw sobie Europa wschód i zachód, żeby mieć najmniejsze pingi.

Nie jesteś przydzielony tak jak w LoLu do jednego serwera.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Jest Europa Wsch, Europa Zach, Zach USA, Wsch USA, Australia, Singapur, Rosja.

Wybiera się je przed rozpoczęciem szukania meczu. Najlepiej ustaw sobie Europa wschód i zachód, żeby mieć najmniejsze pingi.

Nie jesteś przydzielony tak jak w LoLu do jednego serwera.

Za ok 2h będzie :P, mógł by ktoś na ts/skype wyjaśnić co i jak w tej grze chodzi? Grałem w lola więc mniej więcej wiem ale kim grać i na jakich liniach? Mam nadzieje że nie ma takich nobów jak w lolu bo przez nich kończe z lolem :P

Opublikowano

Za ok 2h będzie :P, mógł by ktoś na ts/skype wyjaśnić co i jak w tej grze chodzi? Grałem w lola więc mniej więcej wiem ale kim grać i na jakich liniach? Mam nadzieje że nie ma takich nobów jak w lolu bo przez nich kończe z lolem :P

Z łatwiejszych (dwóch pierwszych to ppm na przeciwnika) Dragon knight, Sniper, Lina, Lich, Lion. Nie radzę grać Invokerem, Meepo.

Do noobów w grach multiplayer radzę się przyzwyczaić. W Docie masz jeszcze ruskich ;)

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Dota to Gowno ^^

Lepszy Lol.

A brązy ktore chca isc na Dote bo przegrywaja w Lola niech sie lepiej poduczą grac. ( Bez Urazy )

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Dota to Gowno ^^

Lepszy Lol.

A brązy ktore chca isc na Dote bo przegrywaja w Lola niech sie lepiej poduczą grac.

Chłopczyku ale wiesz że ja na starym koncie w goldzie byłem? Więc proszę cie nie udzielaj się bo się nie znasz, to że wolisz grać na ciągłych lagach to proszę bradzo

@top

Dota jest lepsza od razu się ma wszystkie champy i dużo lepsza mapa

Opublikowano

Jak dla mnie dota jest lepsza. Grałem w lola przez kilka lat, praktycznie bez przerwy. Potem ściągnąłem dote i uważam że warto. nie ma np. run, które sprawiają, że większość ludzi ma dużo dmg, defa itd. Mi najbardziej tam się podoba to, że można nieźle zmienić wygląd postaci nie wydając forsy :P

Opublikowano

Cechy LoL'a:

Grafika dostosowana dla przyjemności oka, wręcz bajkowa - nie dla zasad i przyzwoitości.

Kupując postać, przemyślasz grę na owej postaci, dzięki czemu nie ma gry "mam kaprys, zagram pierwszy raz czymś, o czym nie mam pojęcia".

Runy dają możliwość stosowania ciekawych kombinacji, przez co gra staje się przyjemniejsza.

Nie ma możliwości rozmawiania przez mikrofon, dzięki czemu unikniemy "realnych" nerwów.

Myślę, że LoL przeważa nad Dotą, takie jest moje zdanie, jednakże szanuję każdą osobę, która gra w Dotę. ;)

Opublikowano

lol uzaleznia, dota sie nudzi, smite wciaga 

Crysis-800x200.jpg

Przed użyciem zapoznaj się z ulotką dołączonej do opakowania , bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą , gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża twojemu życiu lub zdrowiu

Opublikowano

Obie gry są bardzo dobre, jeżeli chodzi o tryb gry MOBA.

W LoL-u podoba mi się bardziej grafika oraz powiedziałbym, ponadto każdą postać trzeba zakupić, natomiast w DOCIE przeważa na pewno sam tryb rozgrywki, bardziej bym powiedział jest profesjonalny i gracze są bardziej doświadczeni jeżeli chodzi o takie produkcje.

Obie gry traktuję dla równi, więcej czasu spędzam przy LoL-u, lecz uważam, że DOTA jest tak samo dobra jak LoL. Według mnie nie ma co porównywać, sam też

chciałem kiedyś wiedzieć co lepsze, według mnie - najlepiej zagrać sobie w obie produkcje i samemu zdecydować przy czym się zostaje, wiadomo, każdy woli to co woli ;).

@edit

Ciekawym jednak unowocześnieniem dla mnie jest to, że w LoLu można prowadzić gry na ARAM'ie oraz 3v3.

Jednak, tak jak mówiłem, zagraj w obie gry i zobacz, która jest dla Ciebie lepsza. Dla mnie 1:1. :v

Opublikowano

W docie możesz zarobić sprzedając skiny,są eventy na święta,kupujesz klucze do skrzynek (płatne) ;)

A w lolu według mnie słaba grafa lecz miła dla oka,więcej ludzi,fajna zabawa :D

Ja jestem za LoL'em !

Legenda
Opublikowano

W docie możesz zarobić sprzedając skiny,są eventy na święta,kupujesz klucze do skrzynek (płatne) ;)

A w lolu według mnie słaba grafa lecz miła dla oka,więcej ludzi,fajna zabawa :D

Ja jestem za LoL'em !

Ja ci k.... dam skina... Idź i nie wracaj do doty

@

Zagraj w obie gry, ponieważ to ty będziesz siedział przed kompem i grał w co się Ci spodoba.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Ja ci k.... dam skina... Idź i nie wracaj do doty

@

Zagraj w obie gry, ponieważ to ty będziesz siedział przed kompem i grał w co się Ci spodoba.

Daj skina :D

@Topic

Zagraj w obie gry i sam zdecyduj w co grać.

W docie masz all postacie a w lolu kupujesz + rotacja.

Na docie dostajesz co mecz (chyba) jakieś itemy typu: itemy dla bohatera,skrzynki itd. (podobnie jak na tf2)

A o lolu nie będe pisał bo grałeś.

Opublikowano

Dota to Gowno ^^

Lepszy Lol.

A brązy ktore chca isc na Dote bo przegrywaja w Lola niech sie lepiej poduczą grac.

Napisał lolfaggot który nie grał w Dotę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...