Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Duza Uwaga

backe57

Pytania dotyczace tematu  

81 użytkowników zagłosowało

1. 1. Denerwuje cie to?

• Tak
      63
    • Nie
      18
  2. 2. Co myslicie aby wprowadzi?, ogl?danie od +50 postów i co najmniej miesi?ca u?ytkowania forum.

• Oczywi?cie ze sie zgadzam !!!!
      29
    • Mysle ze sie przyda, ograniczy spam na forum.
      6
    • Czy ja wiem, mi to obojetne, jestem na nie.
      10
    • Jestem ca?kowicie na nie !!!
      19

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słuchajcie kiedyś myslałem żeby zrobić stronke gdzie są zamieszczone same tuty posegregowane.

a wiem jak zrobić żeby na stronie:

-Zablokować funkcje klawiszy CTRL+C, prawy przycisk myszy oraz Print Screen

Mógłbm to zrobić,i wtedy zamiast postów, był by link ;p

Mogło by to być cos w tym stylu jak ma ePVP, taki jakby pomocnik ;p

Strona podzielona na:

1.) Programy

2.) Tuty

Po kliknięciu w banner wchodzi na mpcforum.pl

jak by się kokosz zgodził, ;p

Myslałem nad skryptem MediaWiki, a jakby się kokosz zgodził to umiescic na swoim serwie, to bylo by calkowicie super ^^

#Edit

oto kodzik ;p

Kod ten pozwala na zablokowanie prawego przycisku myszy.

Powinno sie go umiescic pomiedzy znacznikami <HEAD>...</HEAD>

<script language="JavaScript">

function click() {

if (event.button==2) { //atrybut.

alert(Zachciało sie cos kopiować? Nie ma tak łatwo ;]');

}

}

document.onmousedown=click

</SCRIPT>

Ale można też dodać to dodać:

Plus taki że ma więcej zabezpieczeń, a m.in to:

-Blokada prawego klawisza myszy

-Blokada zaznaczania teksu

-Blokada kopiowania z komunikatem (CTRL+C)

-Blokada przeciągania

<body oncontextmenu="return false" onselectstart="return false" oncopy="return false" ondrag="return false" >

<script type="text/javascript">

document.oncontextmenu=new Function("return false")

</script>

<script language="Javascript1.2">

am = "Zachciało sie cos kopiować? Nie ma tak łatwo ;]";

bV = parseInt(navigator.appVersion)

bNS = navigator.appName=="Netscape"

bIE = navigator.appName=="Microsoft Internet Explorer"

function nrc(e) {

if (bNS && e.which > 1){

alert(am)

return false

} else if (bIE && (event.button >1)) {

alert(am)

return false;

}

}

document.onmousedown = nrc;

if (document.layers) window.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);

if (bNS && bV<5) window.onmousedown = nrc;

</script>

Opublikowano

dobre to masz +

ale zawsze można przepisać albo hyper camem nakręcić xD

proponuje tutoriale pisać w np. notatniku

robić print screen

wklejać do paint.net'a (albo czegoś innego)

i na całym tekście pół przezroczysty napis MPC forum

"Różnica pomiędzy seksem i śmiercią polega na tym, że kiedy będziesz umierał, nikt nie będzie się śmiać z ciebie, że robisz to sam." Woody Allen

Choć blisko lecz wciąż tak daleko

33466.jpg

33467.jpg

28013.gif

Opublikowano

To prawda, czesc tutków z mpc zaznaczam NAPISANYCH PRZEZ MPC krazy po sieci po innych forach. My tez nie mamy sie czym pochwalić, nic nowego raczej nie ma w dziale Tworzenia oprócz świeżych tutkow z ElitePvperS. W dodatku ludzie tłumaczący te Tuty b. czesto nie wiedzą o co w nich chodzi, zazwyczaj tylko je tłumaczą i składają w logiczną całość. Zabezpieczenia przeciw kopiowaniu to dobry pomysl

Saying Java is good because it works on all operating systems is like saying anal sex is good because it works on all genders.

Opublikowano

ale jak by się zablokowało te wszystkie skruty ctrl+c itd to i tak jest opcja "pobierz" pod każdym tematem więc to trzeba by było usunąc...

Opublikowano

Jak niektórzy pisali ze z ePVP, prawda i oni zdają sobie z tego sprawe

Oni nie zabezpieczają tutków, ale jak by chcieli to zby zmniszyczyli każde inne forum w pare sekund, taka prawda

A nie lepiej zrobic takie tlo jak na Metin2, zrobić jakąś ogolno dostępna ramke, tlo kazdy sobie robi, i tekst

Ktoś może udostępnić troche miejsca na serwerze i zabezpieczyć pliki ^^, zeby nie bylo na Fotosiku, ImageShack czy innym gownie ;p

Opublikowano

RaZoR, dobre ale kto się podejmie ;p

Ja ogarniam HMTL, a do javy sie nie pcham

W PHP, raczkuje, albo i gorzej ;p

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Po pierwsze: przed każdym tutem trzeba napisać [tut] lub [tutorial] lub też [howto]

Po drugie: zablokować gościom i użytkownikom do 40 postów oraz 2 miesięcy użytkowania forum (oraz, czyli oba musi spełnić):

gościom: czytanie forum (całego)

zablokować użytkownikom do 40 postów oraz 2 miesięcy użytkowania forum: czytanie MMORPG, po 3 miesiącach możliwość czytania z dopiskiem [tutorial] [tut] [howto]

Co to wyeliminuje? Znaczna część dzieciaków, która chce coś skopiować, będzie musiała wpierw napisać 40 postów i poczekać 2 miesiące. Założę się, że zapomni po 2 miesiącach. A jeśli nie zapomni i wróci po tych dwóch miesiacach, to będzie musiała poczekać miesiąc, żeby czytać tutki.

18706.png21939.png10610.jpg32282.gif25994.jpg30264.png

1 post ■ | 50 ■ | 100 ■ | 150 ■ | 200 ■ | 250 ■ | 300 ■ | 350 ■ 400 ■ | 450 ■ | 500 ■ | 550 ■ |                          ETAP 1 UKOŃCZONY

600 p. □ | 650 □ | 700 □ | 750 □ | 800 □ | 850 □ | 900 □ | 950 □ 1000 □ | 1050 □ | 1100 □ | 1150 □ |

Gość Mounthains
Opublikowano

Jeżeli chcecie aby nie kopiowano to w jakiś sposób ograniczy was to że będziecie robili linki w code. +50? Ok userowi będzie zależało aby dostać się do tego działu i będzie spamował. I myślisz że ja sam to ogarnę? Reszta modów jest 3x rzadziej ode mnie. Tego raczej nie będzie wprowadzone.

Opublikowano

Jeżeli chcecie aby nie kopiowano to w jakiś sposób ograniczy was to że będziecie robili linki w code. +50? Ok userowi będzie zależało aby dostać się do tego działu i będzie spamował. I myślisz że ja sam to ogarnę? Reszta modów jest 3x rzadziej ode mnie. Tego raczej nie będzie wprowadzone.

Dokładnie wszyscy chcą oglądać posty w tym dziale i potem kłopoty jak mówi UP będą spamować żeby tylko nabic posty

Chcesz własny Launcher na serwer?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...