Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy spodoba wam się serwer Freebuild?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka ludzie.

Zauważyłem, że na polskiej scenie serwerowej, brakuje serwerów typu Freebuild, a za to góruje ten syf "Survival + Frakcje".

Dlatego, chce stworzyć serwer Freebuild taki jaki będziecie chcieć, zaraz po stworzeniu serwera Only Battles :)

Napiszcie pod tym postem, wasze opinie co do tego pomysłu.

(Sam prywatnie sądzę, że powinien być zapełniony w połowe, ponieważ takich serwerów już praktycznie nie ma, a to naprawdę fajna gra :D )

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Przepraszam, że tak napiszę ale:

Wychodzi na to, że lubisz grać na serwerach robionych masowo, do których wgrywa się klkanaście pluginów, robi się konfiguracje (A czasami nawet bez niej) i wpuszcza graczy na serwer.

Spawn czasami wygląda jak kwadrat z drewna i już.

Bez obrazy, ale lubisz grać na serwerze dla mas... żeby tylko zbić kasę na bezmózgich dzieciach/graczach.

Nikogo nie chciałem obrazić, tylko wyraziłem swoją opinie o takim typie serwera :)

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@REF

Oceniajcie mój pomysł.

To tylko taka ankieta, z ciekawości.

Nabijcie sobie posty,  He He

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@topic słuchaj ja zrobiłem taki serwer freebuild frakcje dzialki :D nowo otwarty jak chcesz zobaczyć jak wygląda napisz a wyślę ci ip na pw lub odeślę cię do tematu:

http://www.mpcforum.pl/topic/1150130-freebuild-survival-gildie-fbmazurek-nowo-otwarty-serwer/#entry9879569

i serwer jest na 1.6.4

Jak serwer się rozkręci to dodam jeszcze pvp skill i minigame :D

Jeżeli pomogłem, daj + Ciebie nic nie kosztuje Mi znaczy wiele.

Zachęcam do podsyłania pomysłów na film jako poradniki na YouTube

Opublikowano

@ UP

Nie reklamuj swojego serwera.

Ja chce tylko znać opinie o takim serwerze i tyle...

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@up

Sam jesteś syf.

@temat

A dobrym freebuildem nie pogardzę bo jest ich naprawdę mało, a lubie ten typ serwera, i tutaj masz racje że te SV+F nie są już grywalne bo jest ich masa i nie są dopracowane, czyli tak zwane syfy :> Na 100% na dobrym Freebuildzie zagram, jak będziesz chciał żeby ci pomóc to pisz na PW :>

serwer_ourmc.gif

Opublikowano

@UP

Tak. Jeżeli naprawię Minecrafta to mam zamiar z kolegami postawić w miarę możliwośći jak najbliżej doskonałośći FREEBUILDA (Działki itp).

Już raz go mieliśmy ale padł, bo musiałem wyjechać i nie zapłaciliśmy za niego xD

Teraz nie powinno być żadnych problemów.

Ale mówię, serwer powstanie jak naprawię swojego Minecrafta.

(Zainteresowani pomóc mi z problemem proszę na PW lub do tego tematu  http://www.mpcforum.pl/topic/1150219-problem-minecraft-crashuje-sie-ale-brak-komunikatu-mam-raporcik/

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@REF

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@ REF!

To temat z ciekawości...

Wypowiadajcie się.

A jeżeli nie to przynajmniej zamknijcie temat :P

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

FreeBuild + Automatyczne Dzialki PlotMe To By bylo fajnie mozna by bylo sobie pobudowac itd tylko by pluginy byly ogarniete itd malo osob robi freebuild bo nie wszyscy umia i nie wszyscy ogarniaja pluginy:)

| 50 | 100 | 150 | 200 | 250 | 300 | 350 | 400 | 450 | 500 | 550 | 600 | 650 | 700 | 750 | 800 | 850 | 900 | 950 | 1000 |

Serwer Na Modach

http://www.mpcforum.pl/topic/1409866-highmod-serwer-na-modach

Opublikowano

WG mnie to zrobić freebuild i działki za pomocą tabliczki, po kurde wszyscy te plotme -.-

Laptop: Lenovo G500

Procesor: Intel Core i3-3110M 2.40 GHz, 2 rdzenie, 4 wątki

RAM: 4GB

Grafika: HD Graphics 4000

Dysk: 1 TB

Windows: 8.1 64 bit

Opublikowano

Pomysł jak najbardziej, już długo nie grałem na FB. 

Jak robić serwer to tylko FB (moim zdaniem oczywiście ..)

Proszę o zdjęcie tych %. Dziękuję.

Opublikowano

Dobrze.

No to mam pomysł.

Jako iż jestem właścicielem sieci Survigames, mogę stworzyć serwer Freebuild, a właściwie go zreaktywować.

Mógłbym pokazać wam spawna (Bo o reszcie nie warto wspominać xD) i powiedzielibyście mi co zmienić itd.

Był to czysty Freebuild + Minigry, dla rozrywki. Dużo ludu grało (30/40 lub 40/80 slotów xD), ale serw padł, bo w ostatnich 2 tygodniach nikt nie grał, bo wersja się zmieniła na 1.6.4.

Napiszcie, czy mam go zreaktywować. Od razu do chętnych napiszę, czy serwer ruszy, czy nie oraz czy potrzebujemy budowniczych :)

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@REF!

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Mattu kiedyś taki typ serwera był spoko itd.

Ale teraz co drugi serwer to Survival + Frakcje.

Wystarczy, że popatrzysz do działu "Publikacje serwerów" -.-

I mój drogi, ja już miałem FB i czytaj wszystkie posty w temacie zanim sam napiszesz posta -.-

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@REF!

Nie chcecie to nie chcecie.. Cóż poradzę ;(

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Jakbys zrobil go dobrze ogarnal wszystko ladnie dodal jakies fajne eventy skrypty autorskie pluginy

Minigames

Sg

To moglby byc fajny serwer

Tylko musibyc wszystko dobrze zrobione bo jak bedzie brzydko nikt nie zagra

Malo jest dobrych fb! ;) Musisz sie tylko do tego przylozyc

:)

Opublikowano

Mam mieszane uczucia co do serwerów Freebuild.
Osobiście nigdy mnie jakoś nie pociągały swoją koncepcją, poza tym tak jak zwróciłeś uwagę w pierwszym poście czas ich świetności już przeminął.
Nie wiem czy znalazłoby się sporo ludzi, którzy by zechcieli wrócić do czegoś takiego.
Może tak. A może nie.
Nie wiem.
No nie wiem, no po prostu nie wiem.  :mellow:

Chyba rzecz leży w dobrej reklamie.

Opublikowano

@UP

Nawet nie wiem, jak duży jest popyt xD

Wiem tylko, że przy dobrej reklamie taki serwer byłby prawie pełny. (Przykład: Mój serwer kilka miesięcy temu, ludzie mi cały czas mówili, że sobie chcieli odpocząć, a cały czas ktoś nowy był).

Mnie osobiście taki Freebuild urzeka. Strasznie podoba mi się to, że gracze zmawiają się, żeby sobie domek wybudować (A nie napierrdalać lewym klikiem myszki, bo ich inni zaatakowali -.-), albo wybierali się na eksplorację mapki surowcowej lub (Nwm,czy tylko na moim serwie) zwiedzanie Przygodowej mapki i załapanie jakichś nagród, bo coś na niej znaleźli :)

Jeżeli chcecie pomóc mi go zreaktywować napiszcie do mnie na PW, a mógłbym uzgodnić z wami sprawę i zrobić serwa <3

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...