Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dyskusja o Pick Order, Smurf, I carry this give me mid, mid or feed

panieros2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co sądzicie o tak zwanym "Pick Order"?

Nie raz mam taką sytuacje że koleś pisze : Pick order i mid

i robi 0/10 albo jest afk ;x

Zazwyczaj słabi gracze którzy nie umią grać na midzie ale chcą " carrowac " bo zobaczyli w poradniku ze carrowac trzeba midem, i leci w ruch magiczne pick order. Robią 2/8 i płaczą jaki to team okropny..

To samo z: Smurf 

Wierzyć takim? w 50% te "smurfy" robią 0/5 na linii i leci spam na /all ze report team bo nooby ;x

"Ja to wycarruje dajcie mi mida" Co o tym sądzicie? Wierzyc takim ludziom czy nie ? raz mam kolesia dobrego ktory naprawde to wycarruje. Dzisiaj oddalem mida akali, napisala ze to wycarruje i co? 4/12 ;x

W ogole co to jest "mid or feed" ?! W dodatku na rankedzie.. Ludzie wy gracie rankedy zeby je przegrac czy jak ?!

Prosze i nie pisanie komentarzy typu "przyszedł sie wyżalic bo przegrał rankeda" ..

xvez_eune_55_6_logo.png

Opublikowano

Teraz podaj mi swoja dywizje :D

W Platynie nie spotkalem sie z czyms takim. To sa czasy z Brazu/Silvera.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Ale kolego ty co dopiero co wbiłeś do platyny. 

Pick older co coś normlanego i taki powinien być standard.

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

Pick orderu nie powinno być tylko powinnien już wejść jakiś tryb co miał być że każdy wybiera swoją linie i tyle

3kgaming.jpg

By: Lolled Girl

Zbieram [ + ]

Opublikowano

Jak u mnie ktoś piszę pick order, albo smuf, to mu pozwalam i jakoś kieruje grę, to nie nasza wina że sie spłakałeś i założyłeś taki temat, ja nie wiem jak tam u was w bronzie ale powodzenia.!

#KUPSEPSA #TAG SZYBKO

Opublikowano

Mnie wkurza pick order przede wszystkim tym, że znam swoje umiejętności i wiem, że rozjebałbym linię i grał dobrze co najmniej, a innym po prostu nie ufam, no bo czemu bym miał?

Ale najczęściej oddaję i tak bo nie chcę żadnych kłótni i flame'u i nie pamiętam żebym kiedykolwiek tego jakoś specjalnie żałował.

Don't touch me, bitch I'm famous

Opublikowano

Sam siedzie w bronzie, i jakoś z mid or feed, albo "dajcie mi mid ja to wycerruje" się nie spotkałem, więc nie mam opini, aczkolwiek pick order, tak, prawie w każdej grze jest spam "PICK ORDER NOOB I GO MID", no ale jakoś da się przeżyć -.-".

qCsDG8m.gif
I am the "Who" when you call, "Who's there?"

Opublikowano

W silverze ludzie się kłócili o call order, w goldzie zdarza się, w platynie może 1/250 przypadków, w diamencie 5 się nie spotkałem.

Zelltar_eune_45_7_logo.png

Opublikowano

Moim zdaniem pick order na dłuższą metę jest dobry, gdyż to przystosowuje nas do grania na każdej pozycji.

Nie można grać wiecznie na 1 pozycji.

Jeżeli ktoś grał ciągle solo topa(np. ja :D) to polecam spróbować sił na innych pozycjach.

Co do smurfa, to nawet często spotykałem takich graczy.

Jeżeli ktoś smurfi to powinien mieć wpływ na grę, nawet jeżeli linia, którą był zmuszony wybrać, nie jest akceptowana przez niego(dlatego pick order i tak będzie).

'Mid or feed' - krótki, idiotyczny zwrot używany zazwyczaj w celu 'wywalczenia' preferowanej przez nas linii !

Jedna zasada - nie ufaj nikomu przy wyborze championa :D

Osobiście znajduje się w dywizji gold 5(jest do dla mnie satysfakcjonująca dywizja) to muszę przyznać, że tutaj nie spotykam ludzi z nastawieniem 'mid or feed' :D

btw. w silverze ludzie starali się grać, w goldzie unskill.

Opublikowano

Generalnie jest tak ze jak pick order to support i dlatego wszyscy się wkurwiają bo jak to sie mówi supportem grają kobiety albo pedały ale to co Zarax powiedział, warto nauczyć się grać wszędzie nawet na supporcie bo kurwa jak ja nie znoszę rasowych midlanerów którzy cały czas grają tylko na midzie a jak ktoś wybiera pierwszy i nawet powiedział ze idzie na mida jako pierwszy to ten rasowiec to od razu z mid or feed. A kto wie, może zagra lepiej od niego. Ja osobiście mam zdanie na temat lola ze warto pograć wszędzie, po parenascie razy a potem zdecydować gdzie sie najlepiej gra bo granie cały czas na jednej linii to jak czytanie jednego rozdziału książki a nie ukrywajmy league of legends może mieć i 10 rozdziałow bo można grać na naprawde przerózne sposoby. Pozdrawiam.

PS: Mid or feed suki, polish rzondzom albo pujde sorakom do dzungli

Opublikowano

Nowy w platynie?

Tak serio to różnicę między silver/platyna odczuwa się jak się klika tab, patrzy na farmę albo na to co ludzie składają. Jeśli chodzi o poziom wypowiedzi, opanowanie, kooperacje to jak dla mnie nie ma różnicy. Pełno tutaj ludzi którzy potrafią oddać firstblooda i wyjść. Pisać "bg noob team report", "again noobs in team", "now i dont care about this game". Dodatkowo można spotkać jeszcze coś, czego nie spotyka się w bronze/silver. Czyli wyeloboostowani ludzie, takich bardzo łatwo rozpoznać, najczęsciej mało piszą, nie potrafią farmić, odstają poziomem od reszty. Myślę że to najbardziej mnie denerwuję.

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

Ludzie, tak jest wszędzie. Obecnie jestem w Diamond III a i tak mlońskie teamy to normalka. AFK ? ofc, przynajmniej 2 razy dziennie. Tu nie chodzi o lige dywizje czy co innego, tylko o mentalność człowieka. Wole ludzi którzy nic nie gadają używają tylko pingów i farmią.

Opublikowano

Riot w ostatnim updacie wprowadził zupełną losowość na rankedach. Nie patrzą już po MMR, lecz dostosowują losowo pozycje.

Co do pick order... Osobiście mi to nie przeszkadza, bo mainuje jungle. Nikt się na nią specjalnie nie rwie, ale jeśli już jest osoba chętna, to mu piszę, że pickuje Udyra, którym grałem 400x na jugli, więc gra będzie wycarrowana.

W takim wypadku dostaję junglę bez problemu i zazwyczaj wychodzę 12/1/15.

Tradycji LoL'a "od tak" nie zmienimy i myślę, że wszystko tkwi w tym, jak z  takimi osobami się rozmawia. A przede wszystkim: NIE WYZYWA.

Opublikowano

Graj tam gdzie chcesz jesli czujesz sie pewnie. Jesli koles smurfuje to zagra na innej linii, a jak bedzie double mid to lepiej dla Twojego teamu bo enemy mid bedzie ssal.

1367591241-U459639.png

Opublikowano

jestem w s2, wielokrotnie bylo tak ze pisalem mid, no to 1/2 pick pisze RESPECT PICK ORDER po czym pickuje zeda i w 20minucie ma 1/7 a enemy mider khazix ma 7/2 no i gg wp panowie

takie zera tylko ignor i report

Opublikowano

Powiem tak jak ktoś pisze pick order to wiem że on przegrał linie bo dednie raz i już trolluje albo zwala winę na junglera, bo większość takich ludzi to maja po 12 lat i płaczą jak przegrywają ogólnie uznaje pick order ale też nie mam nic przeciwko pick orderą ale też oddam ostatniomu pickowi lane ,ale nie wieże w takie coś jak ja cerruje tą grę dajcie mi mida on tylko tak pisze żeby miał swoje kille , bo większość takich nie uznaje team play

1392118145-U1104615.jpg

Opublikowano

Mialem typa ktory w 10minucie potrafil byc 0/10 ja bylem 6/0. No ale coz thresh + kha nie wykeruje samemu i to bex zgrania. Ktos pisz pick order daje mu ignore,nie ma czegos takiego jak pick order/call order. Pickuje to co chce. Jak jestes na tyle inteligentny to zmusisz sojusznika do odpuszczenia. Ale to dziala w dwie strony :)

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

ja czesto boostuje znajomych do golda czesto z bronza. zazwyczaj w lobby linkuje swoje konto w platynie. jesli mam dobra serie np 10winow co jest proste tzn bylo bo boostowalem grajac op kayle to linkowalem historie. ostatnio z b5 do g5 wleciałem w 48winów i 5 porażek. wszystko grałem kayle mid/top/jungle nawet zamiast adc pickowałem ją w ap. supporta ani razu ine grałem, wiele razy miałem last picka. 

Opublikowano

Ludzie, jest na to łatwy sposób, nie ignore, nie spamy mid or feed.

Wchodzicie na lolkinga, szukacie tej osoby, i patrzycie kim gra najczęściej i jak mu idzie.

Ostatnio firstpick pisał "I go mid" sprawdziłem jego historię, grał on tylko supportami, a najczęściej blitzem.

Napisałem "Pick support", i od razu problem z głowy, jakoś większych problemów z tym nie miał.

Opublikowano

ja czesto boostuje znajomych do golda czesto z bronza. zazwyczaj w lobby linkuje swoje konto w platynie. jesli mam dobra serie np 10winow co jest proste tzn bylo bo boostowalem grajac op kayle to linkowalem historie. ostatnio z b5 do g5 wleciałem w 48winów i 5 porażek. wszystko grałem kayle mid/top/jungle nawet zamiast adc pickowałem ją w ap. supporta ani razu ine grałem, wiele razy miałem last picka.

potem takie wyboostowane cwele przez takich jak ty psuja gry cancerze

Crossfire EU - SnD.Gaming
Crossfire NA - .NoRuleS.

Opublikowano

potem takie wyboostowane cwele przez takich jak ty psuja gry cancerze

Niestety prawda. ;)

Ja jak mam last picka to staram się walczyć o lepszą pozycję, bo wiem, że i tak jestem lepszy od nich ale jak już muszę to idę supporta. Na first picku robie 2 swoje bany a o 3 pytam team. Ogólnie to wyrąbane mam jak ktoś trolluje, bo kiedyś jakiś troll musiał się zdarzyć.

Opublikowano

Co sądzicie o tak zwanym "Pick Order"?

Nie raz mam taką sytuacje że koleś pisze : Pick order i mid

i robi 0/10 albo jest afk ;x

Zazwyczaj słabi gracze którzy nie umią grać na midzie ale chcą " carrowac " bo zobaczyli w poradniku ze carrowac trzeba midem, i leci w ruch magiczne pick order. Robią 2/8 i płaczą jaki to team okropny..

To samo z: Smurf 

Wierzyć takim? w 50% te "smurfy" robią 0/5 na linii i leci spam na /all ze report team bo nooby ;x

"Ja to wycarruje dajcie mi mida" Co o tym sądzicie? Wierzyc takim ludziom czy nie ? raz mam kolesia dobrego ktory naprawde to wycarruje. Dzisiaj oddalem mida akali, napisala ze to wycarruje i co? 4/12 ;x

W ogole co to jest "mid or feed" ?! W dodatku na rankedzie.. Ludzie wy gracie rankedy zeby je przegrac czy jak ?!

Prosze i nie pisanie komentarzy typu "przyszedł sie wyżalic bo przegrał rankeda" ..

Ja też tak piszę jak gram na bronze/silver żeby mi dali mida bo wiem, że to wycarruje? LOL Ja nie wiem czy bym ludziom wierzył ale ja wiem, że jak tak napiszę to tak zrobię. Ja przeważnie pickuje akali i na bronze/silver jeszcze akali nie przegrałem nigdy :D

To jak trafiasz na takie smurfy to w takim razie to nie są smurfy chyba, że naprawdę jakoś unluckiem słabo wyszedł im ten mecz ale i tak mimo 0/5 mają lepszą farmę od wszystkich i myśleniem przewyższają to każdemu się może zdarzyć nawet w niskiej lidze i to idzie rozpoznać kiedy jest smurf :D 

Niestety prawda. ;)

Ja jak mam last picka to staram się walczyć o lepszą pozycję, bo wiem, że i tak jestem lepszy od nich ale jak już muszę to idę supporta. Na first picku robie 2 swoje bany a o 3 pytam team. Ogólnie to wyrąbane mam jak ktoś trolluje, bo kiedyś jakiś troll musiał się zdarzyć.

Niestety prawda. ;)

xD A jak ze mną ostatnio grałeś to co było na tego gościa co grał Cait? :P Jakoś nie było widać, że olewasz to ^^:D

E6c9g1v.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...