Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Stałe łącze - zmiana IP

niedotykac2

Pytanie

Opublikowano

Posiadam mały proglem gdyż mam stałe łącze i router .Jak zmienić ip? próboałem również:

start->uruchom->cmd->i komendy ipconfig /realse a potem ipconfig /renew i nic

potem start panel sterowania moje polaczenia sieciowe i tam zmienialem koncowke ip i nic . Prosze o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

aha... masz kabelek wpięty do pudełeczka i po nim ( pewnie po kolorze ) wiesz że padłeś ofiarą ataku, ciekawe...

p.s. to modem kablowy znajdź instrukcje obsługi, nadal nie wiem o co ci chodzi, gdzie i czym cie atakują tym ddosowaniem bo nie napisałeś

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

nie ma i nie istnieje program do zmiany IP jeśli się ma stałe IP  !

IP się dostaje od swojego ISP albo stałe przypisane do łącza albo dynamiczne przypisane do konkretnego zakresu adresów IP ( tylko takie można sobie "zmienić" w określonym zakresie adresów  rozłączając połączenie )

chcesz zmienić stały IP idź sam i załatwiaj z dostawcą

@UP właśnie, sieci komputerowe są zabezpieczone przed takimi atakami z zewnątrz sieci , sama budowa sieci głownie aktualnie oparta na switchach wyklucza ataki typu DDoS , routery zwykłe posiadają tak samo taką opcję wystarczy załączyć firrewal w routerze albo NAT

w większości przypadków to tylko głupota użytkownika w odczycie danych z programów albo źle skonfigurowany router w domu , czasem zainstalowany program antywirusowy albo firewall

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

skoro masz router a kompa wpiętego do niego to nie pisz bzdur że ci komputer ddosują bo to niemożliwe, nie masz adresu  publicznego na kompie nawet

skąd to wiesz że cie ktokolwiek atakuje, bo na razie wynika że znikąd

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

mają moje ip na www.mojeip.com.pl jakoś je znalezli i teraz wchodza na console,strone i ddosoja mnie na tym ip ,Podali strone niby wejdz tam dostaniesz cos darmowego wszedlem i maja ip. I teraz ddosoja a to białe to router patrz tutaj

RPr.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...