Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hip-Hop kiedyś a dziś..

MrKubaGamePlay

Rekomendowane odpowiedzi

Uczeń
Opublikowano

gowno???

Paktofonika w swoich czasach była hitem w Polsce w dodatku nie był tak powszechny internet i trudniej było się wybić.

Paktofonika - Jestem Bogiem. zna chyba każdy kto choć troche orientuje się w rapie :)

jak dla mnie Paktofonika była najlepsza i obecnie żaden zespół lub singiel :) jej nie przebije.

Teraz rap to tylko "kurwa, chuj, pierdol itp.. "

Obecnie to warto słuchać jedynie Soboty, Słonia, Hemp Gru

Paktofonika była dobra w jej czasach teraz naprawde wypada słabo choć lubiałem jej słuchać jakieś 5 lat temu

Kaliber44>Paktofonika a co dopiero dzisiejsi raperzy

Dla chcącego nic trudnego znajdziesz rap ktory nie jest o raperach ktorzy wciagaja koks z pepka azjatyckiej prostytutki B)

Paktofoniczny_eune_64_2_logo.png

Opublikowano

gowno???

Paktofonika w swoich czasach była hitem w Polsce w dodatku nie był tak powszechny internet i trudniej było się wybić.

Paktofonika - Jestem Bogiem. zna chyba każdy kto choć troche orientuje się w rapie :)

jak dla mnie Paktofonika była najlepsza i obecnie żaden zespół lub singiel :) jej nie przebije.

what? WHAT?

LUDZIE co Wy tu sobie wkręcacie?

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Kaliber44>Paktofonika a co dopiero dzisiejsi raperzy

Dla chcącego nic trudnego znajdziesz rap ktory nie jest o raperach ktorzy wciagaja koks z pepka azjatyckiej prostytutki B)

Ciekaw jestem pod jakim względem. Flow? Technika? Rymy? Jedynie pod względem tego, że na tamte czasy to była w Polsce nowość, jako podgatunek to owszem i "przetarcie szlaku", choć psychorap w Polsce nadal nie jest popularny i nie zanosi się na poprawę.

Po za tym masz pełno raperów o przeciętnych skillsach rapujących o tym jak to jest im trudno w życiu, więc jak to ma się do tego wciąganiu koksu z pępka azjatyckiej prostytutki.

Troche sie kręci jak pierwsze solo magika jest z 96' 

Szkoda ze kaliber nie pociągnął tego dalej jak mógł ^^

Czemu tam na płycie jest "Jak zapomnieć" xD

gowno???

1. Jesteś psychofanem, a tych nikt nie bierze na poważnie, a więc możesz sobie już walić konia pod Jestem Bogiem i ukryty przekaz

2. Raczej to kiedyś raperzy składali w co drugim wersie "kurwa, chuj, pierdol itp." wymień mi choć jednego dobrego rapera z podziemia i jakiegokolwiek z mainstreamu który teraz sypie takimi tekstami, ja za to mogę wrzucić pełno kawałków z lat 90 i początku pierwszej dekady XIX wieku

3. Słonia warto słuchać? Hemp Gru? Wyżej napisałeś że "tylko kurwa, chuj, pierdol itp." za to z NAJNOWSZEJ płyty Słonia, wersy które są na maxa, żenujące i jest w nich pełno źle użytych wulgaryzmów i to jeszcze marne wersy, którymi może zajarać się ktoś kto ma w głowie gówno "ty mieszkasz we wsi Dupa i masz na nazwisko Kutas" albo "Weź spierdalaj, ja nie jestem Urszula/Szukasz hitów typu 'koń z drewna', to żuj chuja", co do HG to skończyło się na Drodze.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Dzisiaj to ludzie robią to dla kasy. Sam lubię PFk i k44 choć kiedy 1 raz o kalibrze usłyszałem to była podstawówka 1-3 klasa i skojarzyło mi się z totalną gangstą i omijałem to. Leciałem na techno hardbass potem kumpel dał mi do posłuchania chwile ulotne. Niezapomniany dreszcz i szukanie innych piosenek. Kiedy PFK mi się znudziło to k44 i szok ! TE RYMY TO COŚ WOW ! Teraz mam marzenie. Za 2 lata jadę do Katowic zrobić sobie podróż do przeszłości bez żadnych xperi laptopow. Tylko walkman kasety trochę kasy i bilet na taki stary pociąg. I jedziem. Nie chcę być słuchaczem magika który mu nawet znicza nie zapalił.. A zanim się wypowiecie to jak jestescie rocznik 99 98 97 to błagam nie wypowiadajcie się bo macie pałę do gadania.

Opublikowano

Dzisiaj to ludzie robią to dla kasy. Sam lubię PFk i k44 choć kiedy 1 raz o kalibrze usłyszałem to była podstawówka 1-3 klasa i skojarzyło mi się z totalną gangstą i omijałem to. Leciałem na techno hardbass potem kumpel dał mi do posłuchania chwile ulotne. Niezapomniany dreszcz i szukanie innych piosenek. Kiedy PFK mi się znudziło to k44 i szok ! TE RYMY TO COŚ WOW ! Teraz mam marzenie. Za 2 lata jadę do Katowic zrobić sobie podróż do przeszłości bez żadnych xperi laptopow. Tylko walkman kasety trochę kasy i bilet na taki stary pociąg. I jedziem. Nie chcę być słuchaczem magika który mu nawet znicza nie zapalił.. A zanim się wypowiecie to jak jestescie rocznik 99 98 97 to błagam nie wypowiadajcie się bo macie pałę do gadania.

a kiedyś tego nie robili dla kasy, wydając legalnie płyty?

Opublikowano

Nie nam to oceniać bo nie wiemy. A to była praca i za pracę dostawiali kasę. Magik przynajmniej nie robił tego dla kasy. On to kochał. A kasy chyba tylko na ziółko potrzebował

Opublikowano

ale pierdolisz jak potłuczony, każdy kto wydaje legalnie robi muzykę dla pieniędzy, czy to znienawidzony mezo czy magik, różnica jest jedna - dla jednych jest ważniejszy rozwój, a dla drugich odcinanie kuponów ale każdy, kto wydaje legalnie i gra koncerty robi to dla kasy w mniejszym lub większym stopniu

i nie piszę tego jakby to było coś złego, to jest po prostu oczywiste i jest to biznes jak każdy inny gatunek muzyczny

Opublikowano

I po tym poście wnioskuję że KAŻDY RAPER HIPJOPOWIEC NA TYM ŚWIECIE robi to dla kasy tak ? Nie istnieje takie coś jak sztuka dla sztuki?

nie, nie każdy, każdy który wydaje legalnie. tak trudno to zrozumieć? gdyby chodziło tylko o puszczanie samej muzyki to mogliby wrzucać ją do internetu, od czasu do czasu zagrać koncert za zwroty i tyle...

Opublikowano

Widzę że ciężko nam się porozumieć. Tak mogliby ją wrzucać do internetu ale śpuewanie to praca jak każda inna i dostają za to kasę ponieważ to praca jak każda inna. Koncerty to dla fanów są ale też kasa jakaś wpadnie. Muszą mieć skądś kase na nagrywanie, życie, teledyski.

BTW. sensus czemu masz raha i fokusa podczas ostatniego koncertu pfk na avatarze ??

Opublikowano

Widzę że ciężko nam się porozumieć. Tak mogliby ją wrzucać do internetu ale śpuewanie to praca jak każda inna i dostają za to kasę ponieważ to praca jak każda inna. Koncerty to dla fanów są ale też kasa jakaś wpadnie. Muszą mieć skądś kase na nagrywanie, życie, teledyski.

BTW. sensus czemu masz raha i fokusa podczas ostatniego koncertu pfk na avatarze ??

właśnie zaprzeczyłeś swoim poprzednim postom, które nie dawno napisałeś

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...