Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hip-Hop kiedyś a dziś..

MrKubaGamePlay

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja sądzę tak. Kiedyś muzyka była inna. Np. Paktofonika. Takiej muzy już nikt nie robi. A teraz śpiewają jak ślimaki a nie sypią jak piaskiem.

Potrzebna pomoc w robieniu grafiki/intra? Pisz! Znajdziesz mnie w pogaduszkach ;). Zagraj ze mną w Dead Island . Pisz na pw!

Opublikowano

Paktofonika była chujowa. 

Pozdrawiam.

W ogóle to co za sens porównywania rapu kiedyś/dziś na podstawie polski? 

Snoop, NWA, Ice T, Big Pun, Tupac, Jay, Grubas, to był rap. Cały czas jest fajnie, bo jakby nie patrzeć- wpadek typu Kanye, Wiz Khalifa czy Lil' Wayne jest mało.

Niekoniecznie jest gorzej niż było.

Opublikowano

Ja sądzę tak. Kiedyś muzyka była inna. Np. Paktofonika. Takiej muzy już nikt nie robi. A teraz śpiewają jak ślimaki a nie sypią jak piaskiem.

Starzejesz się.

Pozdrawiam !

Opublikowano

Wszystko się zmienia.

Ps.Paktofonika była chujowa.Jest wielu lepszych od nich.

Gimbusy zobaczyły film i myślą że byli BOGAMI rapu.Pojeby

Nooo taaa autor tematu ma 16 lat.Dużo wie o rapie/hiphopie

Opublikowano

jaka beka w tym temacie, "kiedyś było lepiej" i PISZE TO TYP ROCZNIK 97 :O

oczywiście że wszystko idzie w lepszą stronę niż było, choć i wtedy zdarzały się perełki jak Reno, Eis czy BRD

Opublikowano

jaka beka w tym temacie, "kiedyś było lepiej" i PISZE TO TYP ROCZNIK 97 :O

oczywiście że wszystko idzie w lepszą stronę niż było, choć i wtedy zdarzały się perełki jak Reno, Eis czy BRD

A tera mi powiedz, co ma wiek do tego, żeby wyrazić swoje zdanie i powiedzieć, czy kiedyś było lepiej? Od czego jest internet? Tym lepiej, jak takie typy 97 roczniki cofają się do starych czasów, a nie tego gówna, co powstaje teraz( oczywiście nie mówię o wszystkim ) joł

Opublikowano

A tera mi powiedz, co ma wiek do tego, żeby wyrazić swoje zdanie i powiedzieć, czy kiedyś było lepiej? Od czego jest internet? Tym lepiej, jak takie typy 97 roczniki cofają się do starych czasów, a nie tego gówna, co powstaje teraz( oczywiście nie mówię o wszystkim ) joł

wiek ma to do tego że kiedy wychodziła taka Paktofonika czy Kaliber typ miał mniej lat niż ja wtedy, a przy pierwszej Moleście miałem około 5 lat - świadomi słuchacze co nie?

niby piszesz, że nie uważasz że wszystko jest gównem teraz ale post ewidentnie sugeruje, że to co stare jest lepsze, a powstaje dużo nowych ciekawych rzeczy, nie wiem czego sobie tam słuchasz ale przypuszczam, że tylko rapu i to tego starego, a w takim przypadku nie możesz mieć obiektywnej opinii (inspiracje i masa sampli)...

nie chodzi o to żeby hejtować stare - znam dobrze klasykę i jak ktoś hejtuje Paca czy Nasa, WWO, Molestę, ZIP Skład to w morde powinien bić bity, klasykę trzeba znać, trzeba znać bo potem jest się gimbem który jak w tej sondzie, wychodzi że niema pojęcia o tym co ma w mp3 ale hejtowanie nowych rzeczy z drugiej strony zaczyna iść w tę stronę, że popada się w pewnego rodzaju blokadę i zaczyna coraz mniej nowych dobrych rzeczy dopuszczać do siebie

rap w tym kraju idzie do przodu, kiedyś było mniej raperów, to i mniej gówna, teraz więcej gówna ale też wielu dobrych MC, podziemie to pokazuje

Opublikowano

Moim zdaniem warto słuchać młodych raperów którzy wkręcają się w muzyke samemu bez pomocy innych poprzez pasje i chęć do robienia muzyki jak np. Lajt lub Rezydent , fakt iż byli w żywym rapie , nie wygrali ale dalej robią swoje :) i trzymam za nich kciuki pis joł !

3621780428.png

Opublikowano

Nie sama Paktofonika, bo zaczęło się z tego co pamiętam od Liroya... Później Nagły Atak Spawacza, Peja, Borixon, Kajman, Chada, HG...
Stary rap, to najlepszy rap.

Opublikowano

Paktofonika to gówno :) Gdyby nie film 9/10 "fanów" nawet by nie wiedziała że takie coś istnieje

gowno???

Paktofonika w swoich czasach była hitem w Polsce w dodatku nie był tak powszechny internet i trudniej było się wybić.

Paktofonika - Jestem Bogiem. zna chyba każdy kto choć troche orientuje się w rapie :)

jak dla mnie Paktofonika była najlepsza i obecnie żaden zespół lub singiel :) jej nie przebije.

Teraz rap to tylko "kurwa, chuj, pierdol itp.. "

Obecnie to warto słuchać jedynie Soboty, Słonia, Hemp Gru

Opublikowano

gowno???

Paktofonika w swoich czasach była hitem w Polsce w dodatku nie był tak powszechny internet i trudniej było się wybić.

Paktofonika - Jestem Bogiem. zna chyba każdy kto choć troche orientuje się w rapie :)

jak dla mnie Paktofonika była najlepsza i obecnie żaden zespół lub singiel :) jej nie przebije.

Teraz rap to tylko "kurwa, chuj, pierdol itp.. "

Obecnie to warto słuchać jedynie Soboty, Słonia, Hemp Gru

Hęp gró najlepsi raperzy w polsce

Uczeń
Opublikowano

@Up 

Tak, ale stary rap nie kręci się wokół Magika, Rahima i Fokusa.

A oto kilka starych płyt. (2001/2002 rocznik)

dsc-0025.jpg

Troche sie kręci jak pierwsze solo magika jest z 96' 

Szkoda ze kaliber nie pociągnął tego dalej jak mógł ^^

Paktofoniczny_eune_64_2_logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...