Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Riven - SoloTop So Cute

ussekps

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w dzisiejszym Tucie zaprezentuje wam jak grać SoloTop Riven ;)
Spis Treści:

¤Build
¤Runy
¤Masterki
¤Kontry
¤Co Maxować
¤Wskazówki
¤Ciekawostki
A więc zaczynajmy ;)
riven-classic.jpg

¤Build¤
26475030378657075404.png

¤Runy¤

Mark of Attack Damage
9

Seal of Armor
9

Glyph of Scaling M.Resist
9

Quint of Attack Damage
3

¤Co maxować¤
31278516247893240340.png

¤Masterki¤
22949880058716148309.png

¤Kontry¤
79662210246707439140.png

¤Wskazówki¤
Riven.Połamane Skrzydła Połamane Skrzydła namierzają się na przeciwnika, na którym znajduje się kursor.

Jeżeli chcesz wyprzedzić swojego przeciwnika, upewnij się, że kursor znajduje się za nim.

Riven nie jest w stanie się leczyć, ani nie posiada silnej obrony - rekompensuje to za pomocą swoich silnych komb. 

¤Ciekawostki¤

¥.Imię Riven jest nawiązaniem do serii gier Myst, druga część nazywała się „Riven” oraz trzecia „Exile”.

¥.„Riven” oznacza rozdarty na strzępy, rozbity w drobny mak.

¥.Taniec Riven jest wzorowany na „Water Dance of Braavos” z Game of Thrones.

¥.Przed wydaniem Riven, jej pasyw był znany jako „Art of War”. Można to zobaczyć na jej „Champion Spotlight”.

¥.Podczas używania jej ultimate’u Blade of the Exile, Riven może wypowiedzieć dodatkowego taunta oraz joke.

Jest To Koniec Mojego TuT'a ;) Myślę, że pomogłem.
Licze na Like ! :D

Opublikowano

Ładny Tut, ale brakuje mu masterek counter picków itp. Popraw to dam like,

Zrobione ;) 

Opublikowano

kolejny co maksuje w przed q, chyba rozwiazuje sie zagadka tych riven 0/10. Malo opisane, jezeli riven jest dobra poradzi sobie z wiekszoscia tych "kontr" moze garen jest problemem bo to pokurwiony champion.

Opublikowano

Gorszego gówna na Riven chyba jeszcze nie widziałem, Maxowanie W jako pierwsze i ten chujowy build. Brak opisanych faz gry itd. 0/10 Nie krzywdź tej postaci a najlepiej nawet nie graj Riven.

Opublikowano

kolejny co maksuje w przed q, chyba rozwiazuje sie zagadka tych riven 0/10. Malo opisane, jezeli riven jest dobra poradzi sobie z wiekszoscia tych "kontr" moze garen jest problemem bo to pokurwiony champion.

Czy ja napisałem, że nie pokona ? Napisałem Kontry! ... Nie, że tych postaci nie pokona

Jebłem. W>E>Q. Ftw. Czemu na riven nie rushuje się hydry, tylko bt? I czy istnieje coś takiego jak tanky riven?

Nie wiem czy umiesz czytać... Piszę Your Choic ;)

Opublikowano

@up

Przeczytaj moj poradnik do Jaxa, nigdy nie widzialem Riven ktora wygrala przeciwko Jaxowi GL.

Build dosc slaby, zawsze sie robi sytuacyjnie, Maxowanie tez sytuacyjnie, poniewaz zazwyczaj sie maxuje E.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

@up

Przeczytaj moj poradnik do Jaxa, nigdy nie widzialem Riven ktora wygrala przeciwko Jaxowi GL.

Build dosc slaby, zawsze sie robi sytuacyjnie, Maxowanie tez sytuacyjnie, poniewaz zazwyczaj sie maxuje E.

Maxowanie było na E lecz zmieniłem z powodu niezłych dissów ;) Że, maxuje się Q do dupy maxowanie etc więc zmieniłem na Q na ich życzenie ;)

Opublikowano

Riven przed nerfami > GOD TIER PLS PICK HER

Riven po nerfach > Gówno tier jak pickujesz to przegrywasz linie

Co do poradnika to dobry, tylko bardziej bym się rozpisał o kontrach ;)

Opublikowano

2/10

Jedyne co tutaj sam zrobiłeś to chyba Spis Treści. Wszystko pokopiowane, brak opisu faz gry, kontry skopiowane.

Opublikowano

Riven przed nerfami > GOD TIER PLS PICK HER

Riven po nerfach > Gówno tier jak pickujesz to przegrywasz linie

Co do poradnika to dobry, tylko bardziej bym się rozpisał o kontrach ;)

jiFfM.jpg

Opublikowano

Riven obecnie przegrywa przeciwko połowie top lanerów, zresztą competitive gaming pokazuje że to prawda ^^

@edit: zresztą nie wiem jak jest tam w twoim srebrze ^^

Opublikowano

Usuń temat i konto w lolu jak się da.

1.5/10 Mobafire ma buildy robione przez bronzy.

Typowy stereotyp. Szkoda, że tam są także poradniki znanych ludzi ale ok.

Opublikowano

sory homie, ale ten poradnik jest chujowy ;p 

masterki są ok, chociaż można też zrobić 9/21 (ale to jak grasz np. na rene), maksowanie Q > W > E, imo takie najlepsze, E po nerfie trwa tylko 1,5 sec, więc trochę się pozmieniało. 

słabe ciekawostki, dużo można by tu napisać. 

nie opisałeś faz gier, ani dokładnie kontr (same obrazki dużo nie dają). IMO prawdziwą kontrą na riven jest tylko renekton oraz garen, choć i tak niezbyt temu ufam, najlepiej jest nie ufać kontrom, ponieważ gra opiera się głównie na twoim oraz przeciwnym skillu gracza.

Opublikowano

Po pierwsze nie opisałeś jak zachowywać się early/mid/late.

Po drugie Lol Counter ssie, championselect lepsze. (xdd)

Po trzecie wyedytowałeś 3/4 poradnika w reakcji na hejty.

Po czwarte i ostatnie, po co dałeś wskazówki o których każdy wie, lepiej było przeznaczyć to miejsce na

opisanie zachowania na linii vs hard counter albo jeżeli my kontujemy przeciwnika.

2/10

Opublikowano

Po pierwsze nie opisałeś jak zachowywać się early/mid/late.

Po drugie Lol Counter ssie, championselect lepsze. (xdd)

Po trzecie wyedytowałeś 3/4 poradnika w reakcji na hejty.

Po czwarte i ostatnie, po co dałeś wskazówki o których każdy wie, lepiej było przeznaczyć to miejsce na

opisanie zachowania na linii vs hard counter albo jeżeli my kontujemy przeciwnika.

2/10

Nie żeby coś ale championselect.net i lolcounter.com to strony tej samej firmy czyli Curse i na obydwu głosy są ze sobą powiązane czyli jeśli np. na Championselect jest 210 plusów to na Lolcounter będzie tyle samo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...