Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Flame na polaków

Xplorerpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Ostatnio coraz częściej spotykam się z niemiłymi gestami w stronę polaków (od zagranicznych graczy, zwłaszcza czechów).

Przykład I.

Jesteśmy w lobby, podczas banowania ktoś zauważa w moim nicku "PL". I od razu zaczyna się spam typu "Polak leave", "Polak in team we will lose it" itd.

Przykład II. 
To samo miejsce, podczas banowania Czech oznajmia, że postanowił ukarać mnie za to, że jestem "Polskim ścierwem".

Troll-pickuje i w grze specjalnie daje się zabijać - wchodzi pod wierzę aktualnej linii na której gram.

Przykład III.

Już jesteśmy w grze, na mojej linii akurat wygrywałem (bot lane), top jakoś sobie radził, mid dostawał po dupie.

Postanowiłem ogarnąć team, zacząłem nimi "dowodzić".

Po czym koleś z topa napisał mi, że mam zamknąć ryj i cieszyć się, że: "England Carried Poland in WW2". <---- Co jest całkowitym bullshitem, ale nie ważne.

Też się z takim czymś spotkaliście? 

Da się coś zrobić oprócz reporta + ignora?

P.S Chyba ze względu na takie akcje zmienię nick...

(Przykład I. występuje średnio raz na 5 gier ...)

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Taki flame występuje przez debilnych polskich gimnazjalistów bo to paradoksalnie oni najczęściej wyzywają innych od "Polaków" ;)

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Mam jedna rade, zmienic nick zeby nie bylo PL w nicku, inaczej takie gry beda wlasnie wygladaly.

Ew. mozna dac ignored jak ktos bedzie Cie wyzywal i miec wyjebane na team i grac swoje.

Spotykalem sie z tym tylko wtedy jak mialem nick JedzieŚledziem i Szajek1908(konto kolegi), teraz jak zmienilem swoj nick to nikt mnie za Polaka nie uwaza.

sstwc.jpg

Opublikowano

Ja mam to samo, koleś w lobby pisze omg polish player pliss dont troll potem ten sam koleś 60cs katą w 20 min i mówi, że idzie afk, bo annie jest trollpickiem na suppie. Powinna być kategoria w reportach o dyskryminacji ze względu na przynależność do kraju, czy coś takiego. Inna sytuacja koleś zabrał mi mida, bo stwierdził, że jestem z Polski i pewnie go przegram, oczywiście ta osoba 30 cs w 10 min... bronze4ever. Też myślę nad zmianą nicku, ale troche szkoda mi kasy na to, po za tym i tak wyjdę z tego bagna. Nic tylko ignorować takich ludzi i tłumaczyć, że nie powinno się oceniać ludzi po narodowości.

Specjalista
Opublikowano

Taka narodowość polacy denerwują się kiedy przegrywają, podchodzą do gry emocjonalnie, a że to dzieci to najczęściej zaczynają obrażać , tak narodził się stereotyp że to polacy grają słabo i nie są warci gry, objawia się to tym jak to opisałes w swoich przykładach.

Opublikowano

Bo polaczki (nie mylić z Polakami) są "rakiem" LoLa jak ruscy w Docie. Tak samo polaczków piętnuje się w WoT gdzie nazywa się ich "siemakurwas". Jedynie ignore  i zmiana nicku wchodzą w grę. Wciąż pamiętam jak grałem z kumplem i gadaliśmy na czacie po niemiecku, to jakiś Michał1998PL (czy jakoś tak) na koniec gry napisał: "report for nazizm"

Opublikowano

Mimo nie posiadania w nicku końcówki PL czy chociażby polskiego wyrażenia w grze raz zdarzyło mi się paść ofiarom tekstów typu: "stfu poland fcking idiot" 

Opublikowano

Mam 7 lvl na swoim nowym koncie i tutaj to też normalka. Przynajmniej jak 1 typek mnie obraża to dostaje x9 report przeważnie (sposób mojego brata na pozbycie sie debili z gry)

Opublikowano

Szczerze?

Borek666, słynny youtuber, przedstawia on takiego typowego polaczka, przez takich ludzi właśnie, uważa się Polaków za gorszych w lolu ;l

Opublikowano

Polactwo to rak w LoL'u. Dwa przykłady:

• dzisiaj zagrałem mecz, w którym 4/5 graczy było z Francji (oprócz mnie), z początku pisali po francusku - kiedy oznajmiłem, że nic nie rozumiem wszyscy zaczęli pisać po angielsku.
  • kiedyś miałem mecz gdzie byli sami Polacy (włącznie ze mną), jak to przystało na nicki - PL, 1998PL itp.; poprosiłem, żeby pisali po angielsku (z ciekawości) - oczywiście mieli w to wyjebane i przez cały mecz napierdalali po polsku.
Opublikowano

" Jakiś walony polaczek założył temat że dostaje flame ... Idź się lecz gościu ... Polaczek walony "

Wg mnie powstało to dlatego że my sami rodacy się zaczęliśmy wyzywać np. to u góry tak podchwyciły inne narodowości i przeszło to w dość duże ilości. Osobiście walę na to czy ktoś tam od polaka mnie wyzywa czy też nie ;) Zazwyczaj gdy w meczu carruje to już siedzi cicho a w lobby falme ;( toksyczni gracze tak zwani... Nic nie poradzisz...

Opublikowano

doprowadziłem do 9 perm banów w 3 dni. robisz ss i wsysłasz do riotu. (jak chcecie dam wam cała rozmowe (ss)) z jednego z przypadków. za 2 zdania 2 osoby dostały perma. s kąd to wiem? bo ja dostałem tak samo. i nei bede gorszy. nie flejmie jusz i kazdy przypadek zgłaszam.

Opublikowano

co sie dziwisz ze tak robia? jak widze polaka w teamie ktory w lobby pisze "kim grac" to chce wyjsc... ostatni mecz mundo na topie 30 farmy w 20 minucie, nasz op adc chyba 50 razem z olafem 1/7 na bocie.. i pisza same glupoty. I jak tu sie nie dziwic ze kazdy uwaza w lolu polaczkow za "toksycznych graczy" ? Z zadnym ( procz kolegow ) ogarnietych ludzi z polski nie widzialem u mnie w teamie

Opublikowano

Podziękuj swoim rodakom , którym się wydaje że mogę wszystko i jak cos nie pójdzie po jego myśli to zbluzga i zniszczy grę innym.

Polecam ignorować od razu jeśli dowiesz się ,że jest Polakiem ;d

ilw1.jpg

All Bad things must come to an end.

Opublikowano

Polactwo to rak w LoL'u. Dwa przykłady:

• dzisiaj zagrałem mecz, w którym 4/5 graczy było z Francji (oprócz mnie), z początku pisali po francusku - kiedy oznajmiłem, że nic nie rozumiem wszyscy zaczęli pisać po angielsku.
  • kiedyś miałem mecz gdzie byli sami Polacy (włącznie ze mną), jak to przystało na nicki - PL, 1998PL itp.; poprosiłem, żeby pisali po angielsku (z ciekawości) - oczywiście mieli w to wyjebane i przez cały mecz napierdalali po polsku.

To pewnie dlatego, że angielskiego nie znali.

No cóż, stereotypowych "polaczków" w grze jest coraz więcej, ale to cena za popularność gry. Ale i tak, rozwalają przypadki, gdy koleś z nazwą, powiedzmy, NawalonyMirek69 pisze do ciebie "stfu poland kid noob report".

Opublikowano

A wiecie co jest najsmutniejsze? My Polacy powinniśmy być dumni z naszej narodowości, a w głupiej grze nie potrafimy się przyznać do tego bo zostaniemy zbluzgani.

Nie żeby coś ale to Polaków bały się ruskie kurwy w czasach stalinizmu i powybijali polskich bohaterów - oficerów i powstańców. Nie piszę już tu o szwabach bo sam już nie wiem którzy byli gorsi.

Słowo Polak brzmiało dumnie, a teraz? ZŁODZIEJ I ALKOHOLIK

Opublikowano

Ja gram pod nickiem SirYety jeśli ktoś pisze po polsku olewam go chyba że jest normalny wiecie smieje się z gry gra dla funu ostatnio grałem rankeda ziggsem 9/4
w przeciwnej drużynie był zajebisty polak thresh orgarniał w ekhm chuj i przeciwnik z mida go wyzywał od polaczków odezwałem sie i zacząłem śmiać że może tresh dla niego jest słaby ale ja mam skurczysyna na combo ;). Jedno co zrobiłem z threshem zreportowaliśmy śmiecia no i mam nadzieje że trybunał takich zbanuje na 7-30 dni lub perm.

Pamiętajcie jeśli będziemy dalej pozwalać rozwijać się tak polskiej gimbazie i nie tylko gimbazie to żadna gra nie dopuści polaków do tej gry i zablokuje nasz rejon :)
Sam jestem w gimnazjum ale staram sie nie wyzywać i nie prowokować innych a wręcz ich olewać jeśli są agresywni ;D
Polecam wam być miłym nieważne jakie skurwysyni wam się trafią ! :P

Aaaa i jeszcze jedno nie po to nasi rodacy wygrali 2 wojny światowe i pokonaliśmy zabory aby teraz w grach i nie tylko pokazać że polacy to tacy sami ludzie jak inni więc jeśli ktoś sie zachowuje tak jak 3/4 dzieci w lolu to zastanówcie się bo może to jest śmieszne może was to dalej nakręca ale np mi jest smutno że takie kurestwo się rozwija. I że takich ludzi jest coraz więcej :)

14 lat  

Opublikowano

Zapomniałem dodać że nasza polska drużyna na LCS pokazała że polacy też potrafią rozkurwiać :)
I nawet potrafili pokonać Fnatic ;) zrobili jeden lub 2 błędy lecz wygrali by z Fntic na luzie ;)

14 lat  

Opublikowano

Na nordicu stało się to poprostu popularne, teraz nawet polak wyzywa polaka i udaje, że sam nim nie jest.

Ale pochodzi to głownie z tego, że wszyscy polacy są w chuj zawzięci(z życia wzięte, sam taki jestem), wkurwisz lekko polaka, nie da za wygraną i pójdzie po trupach.

Opublikowano

Najlepsze jest jak gość z końcówką pl piszę "Speak englisz pls". Spotkałem się z tym nie jeden raz... Nie z mojej strony ,ale w lobby xDD. Osobiście mam podejście zawsze radosne (hmm ,czy to dobre słowo nie wiem). Po prostu jak jestem w grze to mnie tak naprawdę zwisa czy to Polak czy nie. Nawet mogę powiedzieć ,że wolę grać w Polakami bo jak często się wyzywają to takie teksty piszą ,że po prostu banan na twarzy przez pół gry XDD. Dlatego lubię Polskich graczy ,gdyż po pierwsze można popatrzeć co on piszę ,a po drugie śmiesznie :D. A czy przegram 1 czy 2 gry to trudno ,bardziej denerwują mnie lagi.

Opublikowano

Flame na polaków według mnie zrozumiałe. Nie pierwszą i nie ostatnią grę grałem, w której niekoniecznie na nich coś mówiłem, lecz jak między sobą zaczęli gadać po polsku to więcej gadania niż grania i na przegranej się kończyło. Zresztą trafiając na polaków to 1/100 przypadków była wygraną. A problemy zazwyczaj sprawiali rodacy. Inni zaczęli się dopiero odzywać jak gra na danej linii była ostro spartolona.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

Szczerze mówiąc mało zwracam uwagę na to skąd jest moja drużyna, nawet jeśli to jakieś Polaczki, to zignorować i robić swoje :P

Najlepsze jest jak gość z końcówką pl piszę "Speak englisz pls". Spotkałem się z tym nie jeden raz... Nie z mojej strony ,ale w lobby xDD. Osobiście mam podejście zawsze radosne (hmm ,czy to dobre słowo nie wiem). Po prostu jak jestem w grze to mnie tak naprawdę zwisa czy to Polak czy nie. Nawet mogę powiedzieć ,że wolę grać w Polakami bo jak często się wyzywają to takie teksty piszą ,że po prostu banan na twarzy przez pół gry XDD. Dlatego lubię Polskich graczy ,gdyż po pierwsze można popatrzeć co on piszę ,a po drugie śmiesznie :D. A czy przegram 1 czy 2 gry to trudno ,bardziej denerwują mnie lagi.

Może boosta kupił, lub cokolwiek innego. Może być miliard możliwości by ta osoba z nickiem PL nie była z Polski :3

Opublikowano

A ja akurat nie narzekam, a wręcz przeciwnie. Mam dla bre zdanie o polskich graczach bo:

-mogę się z nimi bardzo dobrze porozumieć

-są w miare dobrzy

Według mnie najgorsze jest czeskie prenade albo greckie na okrągło w grze spqmuja po ich po hujalych słowach np tvoja stara, kurva itd nie wiem czy dobrze napisałem ale podobne rzeczy występują serio

Opublikowano

Ja, tak jak @up, nienawidzę GŁÓWNIE Greków. Ciągle tylko cieszą ryja xa0xa0xa0xa0 i napierdalają po grecku gamisa ti mana sou ψηφιδδοσυυυζδυπχυχυδφογοπξιδθεεσθωοβπξφιθθσθδιψιπBLABLABLA.

Ale nie oceniam całego państwa. Mowię o takich dzieciaczkach z podstawówki.

Skończ proszę się kompromitować. Jesteś nikim.

Opublikowano

Jakby spojżeć na to wszystko z innej strony to nie raz wydaje mi się, że w Polsce jest mniej trolli, niż w innych krajach. To wszystko jest przez stereotyp jaki panuje na serwerze. Gram z jakieś 2 lata i prawdziwych graczy z Polski ,którzy specjalnie feedowali to spotkałem może ze 2-3 razy. Jedyny problem jaki jest w polakach to to, że nie potrafimy przyzać się do własnych błędów i zawsze wina leży w innych graczach, a nie w nas. Przez to odreagowujemy na innych poprzez flame.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...