Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Realtek HD Audio

katkox

Pytanie

Opublikowano

Niedawno formatowałem komputer i wgrywałem nowego windows 7 x64 mam wszystkie sterowniki tylko mam problem z Realtek hd audio poniewaz nie czyta mi mikrofonu który w 100% działa a po drugie gdy mam podlaczone slychawki i wlacze np muzyke na komputerze to wyskakuje mi okno "aktualnie podlaczonym urzadzeniem jest " i mam kilka opcji głośniki,słuchawki itd. wybieram słuchawki i głos z sluchawek znika (słuchawki działają doputy nie wlacze muzyki, w grach czy na internecie filmy nie ma problemu)

Płyta główna: Foxconn G31MX-K

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spróbuj pogrzebać w mikserze. Jeżeli to nie pomoże, to zaktualizuj sterownik karty dźwiękowej z poziomu menadżera urządzeń.

hov6.png

Opublikowano

Pokazuje mi że mam najnowszy sterownik a co to miksera to nie wiem nawet co już tam przestawić

Opublikowano

W mikserku sprawdź czy nie masz powyciszanych wejść.

P.S.

oryginalny* pisz po Polsku :D

hov6.png

Opublikowano

Takie pytanie można zastąpić ten Realtek Hd audio innym sterownikiem bo wcześniej miałem chyba inny ale nie jestem pewien

Opublikowano

a zastępuj jakimi tylko chcesz, byle pasowały do twojej karty i na niej działały

sterowniki weź dowolne nawet te same wersje czy stare wersje ale dla różnych producentów  mogą mieć różne panele a jeszcze inny ściąga sobie windows

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...