Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Uprawa konopii :D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mimo, że do wiosny trochę daleko, ale jednak się już zbliża. Pomyślałem se, że we wiosnę posadzę se konopie xD, ale nie wiem czy to mi wyjdzie. Ogrodnik ze mnie żaden, ale że moja mama ma ogródek to wiele rzeczy od niej podpatrzyłem. Nasiona konopii może nie są tanie, (39zł za szt.) ale chyba się opłaca ze względu na wiecie co xD. Jak myślicie gdybym zasadził kilka w mamy ogródku to by wyrosły czy może są niesamowicie trudne do uprawy i tylko bym wydał kasę na marne. Pewnie sami się na tym nie znacie, ale powiedzcie co o tym myślicie.

Opublikowano

Sam kiedyś planowałem sadzić, lecz skończyło się tylko na planowaniu :) Uprawa outdoor ma to do siebie, że nie musisz tracić prądu na oświetlenie roślinki. Nigdy nie sadz roślinki w swoim ogródku, ponieważ kilka tygodniu po posadzeniu rośliny zacznie ona wytwarzać bardzo charakterystyczny zapach i ktoś obeznany w temacie po prostu może zadzwonić na policje lub ukraść Ci drzewko. Inna sprawą są też szkodniki w ogródku które mogą uszkodzić krzaka. Jeżeli chcesz sadzić na dworze to w lesie z dala od ludzi, a jak w donu to growboxa sobie zrób i tyle.

Opublikowano

W ch*j ludzi, których znam planuje sadzenie od kilku lat. Niby fajnie, bo możesz mieć sporo hajsu w kieszeni, a dodatkowo możesz jeszcze zarobić. Póki co nikt jeszcze się nie zdecydował :D

Możecie spotkać mnie pod nickiem Haapaj

Beztytulu_hsnqrqr.png

Opublikowano

Napisze Ci tak co powinieneś mieć aby było zajebiście i bezpiecznie.

- nasiona automat ak

- lampa led 50w
- ziemia najlepsza taka na której były uprawiane pomidory ! (sprawdzone w 100%)

- doniczka śr. 10cm / wys. 20cm

- biurko/szafa pomieszczenie w którym to bd robił

I teraz gdy zasadzisz podlewaj raz/2dni  - nie za dużo by się nie utopiło
Gdy wykiełkuje raz/2dni - wogół ale nie za dużo
Gdy jest już powyżej 2cm wys. podlewaj co dziennie rano i tak już do końca.
Gdy wypuści już liście polecam Ci podlewać i spryskiwać roślinke i pomieszczenie w którym jest wodą.

Opublikowano

A co będzie jeśli ktoś przypadkiem się o tym dowie i doniesie na Ciebie do odpowiednich służb? Zapewne niepełnoletni jesteś, a więc problemy będą mieli Twoi rodzice, myśl.

Opublikowano

Nie sraj tam gdzie jesz, i nie chwal się tym. Przejedź się po terenie i zobacz gdzie mógłbyś sobie zasadzić.

Opublikowano

>chcę posadzić marihuanen
>napiszę to na forum do którego ma dostęp bez problemu policja
>napiszę, że zrobie to na swoim ogródku
W ten sposób wydajesz na siebie wyrok XDDDDDDDDDDDDD. Ja powiem tak, trawka tylko i wyłącznie w miejscu gdzie nikt normlanie nie chodzi, np środek jakiejś puszczy, wielkie krzaki, żeby dostać się tam musisz się przedrzeć przez dzicz, masz 90% pewności że Ci się nic nie stanie, jak kupujesz automatic to rośnie jak pojebane, najłatwiej Ci kupić od jakiegoś ziomeczka, zjarusa towar z nasionkami i wyjdzie Ci dużo taniej, ok 5zł za nasionko albo nawet mniej

@

Ja bym Cie nie słuchał, Ty nie w temacie XDDDDDDDD

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

Ej ludzie , dobra jest to nie legalne...

Ale po jaką CHOLERE ?! Ktoś tutaj piszę "wiesz co Ci grozi? ! ; to nielegalne !" Boże ... Przecież robiąc takie coś koleś ma świadomość do czego dąży...

Opublikowano

Zdajemy sobie sprawę, ale z takimi pytaniami może iść na specjalne forum dotyczące tematu mamahuany i nie zaśmiecać tego forum.

129699016383.png

Opublikowano

Mimo, że do wiosny trochę daleko, ale jednak się już zbliża. Pomyślałem se, że we wiosnę posadzę se konopie xD, ale nie wiem czy to mi wyjdzie. Ogrodnik ze mnie żaden, ale że moja mama ma ogródek to wiele rzeczy od niej podpatrzyłem. Nasiona konopii może nie są tanie, (39zł za szt.) ale chyba się opłaca ze względu na wiecie co xD. Jak myślicie gdybym zasadził kilka w mamy ogródku to by wyrosły czy może są niesamowicie trudne do uprawy i tylko bym wydał kasę na marne. Pewnie sami się na tym nie znacie, ale powiedzcie co o tym myślicie.

Ja miałam kiedyś posadzoną maryśkę (w celach reportażowych oczywiście xD) normalnie na oknie w domu w doniczce. :P I urosła ładnie. Aczkolwiek, jeżeli chcesz mieć z tego coś sensownego to lepiej byłoby zainwestować w dobre oświetlenie i poprosić o poradę na specjalistycznych forach. :P Bo roślinka, która ma być i sobie rosnąć to jedno, a wyhodowanie dobrej konopii, z której rzeczywiście da się czerpać... hmm... która się nada do palenia ( xD), to inna bajka. 

Do tego rodzajów konopii jest bardzo dużo, a każdy hoduje się inaczej. Jedne się nadają do pomieszczeń, a inne to totalny outdoor. Więc najpierw zastanów się, co Ty chcesz w ogóle posadzić, a później kombinuj gdzie. Z tym, że musisz zdawać sobie sprawę z tego, że to nie będzie malutka stokrotka i mama to na pewno zauważy, jak jej walniesz w ogródku (o ile Ci wyrośnie). 

Opublikowano

Ja powiem tak, to zależy od rodzaju rośliny, są różne rodzaje, Easy Plant, Ak 47 :) za jedno nasionko płacisz od 5zł - 35zł na thc-t**.com, masz Automatyczne Feminizowane, lub Automaty niefeminizowane, czy też normalne feminizowane . Co to jest automat ? Nie musisz nawozić roślinki żadnymi gównami, rośnie sama, feminizowane czyli na 100% wyrośnie ci roślinka żeńska, ponieważ męskie się nie nadają do palenia, gdyż posiadają znikomą ilość THC. Indoor - Sadzenie w pomieszczeniu, a Outdoor jak można się domyślić - na zewnątrz. Wiadomo ze wersje automatyczne i feminizowane są droższe od tych normalnych, a jeżeli chodzi o haj . Indica - Powolny haj, przymulający, w sposób że jest ci przyjemnie, relaks itd. i Sativa - Energiczny haj, ja polecam Indice . Legalizacja teraz legalizacja tu, bless !

zakonczyles swoja keriere piszac ten post :) ale i tak powodzenia

czemu niby zakończył, wejdzie tu POlicja i namierzy go ?

Mój sprzęt: Intel i5-4440, GTX 660 TwinFrozr, Corsair VS-550W

lovv.png

by Azb3sT^

Opublikowano

mozliwe jeszcze pisze ze bedzie uprawial to w ogrodku co jest jeszcze bardziej przypalowe pewnie jeszcze pokaze kolega wrzuci foty na fejsa i jak tu ma nie miec przypalu co?

Opublikowano

Największy przypał to się pytać o takie rzeczy na MPC. Ktoś obeznany w temacie nie zakładał by takich gównianych tematów, tak btw najlepiej jebnij ją w ogródku i to jeszcze obok sąsiada. 0 Przypału gwarantowane.

Opublikowano

mozliwe jeszcze pisze ze bedzie uprawial to w ogrodku co jest jeszcze bardziej przypalowe pewnie jeszcze pokaze kolega wrzuci foty na fejsa i jak tu ma nie miec przypalu co?

Źle piszecie, nie żebym się popisywał, mam zdj na fb od 2 lat jest na fb z roślinką, nikt się nie przyczepił, a co do ogródka to już przesada, najlepiej gdzieś w lasku :) O fb ani mpc sie nie martwcie, a ci którzy gówno wiedzą niech wyjdą, żegnam :D

Mój sprzęt: Intel i5-4440, GTX 660 TwinFrozr, Corsair VS-550W

lovv.png

by Azb3sT^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...