Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Uprawa konopii :D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Źle piszecie, nie żebym się popisywał, mam zdj na fb od 2 lat jest na fb z roślinką, nikt się nie przyczepił, a co do ogródka to już przesada, najlepiej gdzieś w lasku :) O fb ani mpc sie nie martwcie, a ci którzy gówno wiedzą niech wyjdą, żegnam :D

widocznie wszyscy zdają sobie sprawę z tego, że zdjęcie pobrałeś z internetu;

129699016383.png

Opublikowano

Zasadniczo outdoor'ów się nie opłaca. Dlaczego ? Za dużo czynników które mogą Ci rozjebać roślinkę. Przymrozki, ślimaki, zwierzęta + możliwość że jakiś inny zapalony fan znajdzie Ci krzaka ;)

A co do posadzenia we własnym ogródku to jakby strzelić sobie w nogę, chyba wiesz dlaczego a jak nie to trudno.

Kwestia indoor'ów - można zrobić boxa jednak tu jesteś skazany na koszty. Jakie ? 

-box ( polecam zrobić z jakiejś sklejki ewentualnie z głośników)

-wiatraczek

-lampka

-filtr powietrza (nie jebie)

-nawozy ( można bez nich ale czasami nie ma wyjścia)

-najlepiej jakiś timer na włączenie się lampki

Opublikowano

98 rocznik i sadzenie mu w głowie .... <lol2>

I jeszcze chwalisz się na mpc, w Polsce sadzenie konopi jest nielegalne ;]

moge polecić forum haszysz :)

"W czas wojny potrzebujemy kogoś nowego, komu możemy zaufać, kto poprowadzi ludzi jak jakiś święty. "

"Nie oceniaj mnie, jeśli mnie nie znasz."

"Toczę walkę przez cały czas z czymś innym. Czasem z samym sobą. Są we mnie dwie osobowości - jedna chce żyć w spokoju, druga nie podda się, dopóki nie odzyska wolności. "

Moje Tuty:

Wallhack

FISHBOT,BLOK CPU,OBEJŚCIA

Opublikowano

walić trawę, bierz metamfetaminę, jest o wiele lepsza. Nie uzależnia ( uzależnia tylko słabych psychicznie wieśków ), daje kopa i nie wpływa na organizm :). Polecam, nawet posłowie wstrzykują sobie rozpuszczone kryształki mety przed wejściem do sejmu. I do tego jak ogarniesz produkcję jesteś bogaty.

graphic.png

Opublikowano

Ja miałam kiedyś posadzoną maryśkę (w celach reportażowych oczywiście xD) normalnie na oknie w domu w doniczce. :P I urosła ładnie. Aczkolwiek, jeżeli chcesz mieć z tego coś sensownego to lepiej byłoby zainwestować w dobre oświetlenie i poprosić o poradę na specjalistycznych forach. :P Bo roślinka, która ma być i sobie rosnąć to jedno, a wyhodowanie dobrej konopii, z której rzeczywiście da się czerpać... hmm... która się nada do palenia ( xD), to inna bajka. 

Do tego rodzajów konopii jest bardzo dużo, a każdy hoduje się inaczej. Jedne się nadają do pomieszczeń, a inne to totalny outdoor. Więc najpierw zastanów się, co Ty chcesz w ogóle posadzić, a później kombinuj gdzie. Z tym, że musisz zdawać sobie sprawę z tego, że to nie będzie malutka stokrotka i mama to na pewno zauważy, jak jej walniesz w ogródku (o ile Ci wyrośnie). 

kurwa mijoszi hodowala konopie w celach reportazowych, kilka lat wczesniej byla poszukiwaczem zlota na alasce, a jakby siegnela pamiecia dalej to by sie okazalo ze kurwa polowala na wieloryby XDDD

no witam

Opublikowano

kurwa mijoszi hodowala konopie w celach reportazowych, kilka lat wczesniej byla poszukiwaczem zlota na alasce, a jakby siegnela pamiecia dalej to by sie okazalo ze kurwa polowala na wieloryby XDDD

Nie przypominam sobie, żebym polowała na wieloryby, czy szukała złota na Alasce, ale w sumie wszystko przede mną, nie? ^^

walić trawę, bierz metamfetaminę, jest o wiele lepsza. Nie uzależnia ( uzależnia tylko słabych psychicznie wieśków ), daje kopa i nie wpływa na organizm :). Polecam, nawet posłowie wstrzykują sobie rozpuszczone kryształki mety przed wejściem do sejmu. I do tego jak ogarniesz produkcję jesteś bogaty.

Heheh. 

Ja bym sie nie chwalil tym

Jezu, ale Wy przeżywacie. Ktoś napisze coś o marihuanie na forum to od razu robicie w gacie, bo każdego z Was namierzy policja, wpadnie na chatę i zrobi trzepanie. Beka. ^^ Pomyślcie w takim razie o ludziach z forów, które są poświęcone tematyce konopi. Na pewno każdy, kto chociaż wszedł na taką stronę już dawno temu siedzi w pace. xD

Opublikowano

Nie przypominam sobie, żebym polowała na wieloryby, czy szukała złota na Alasce, ale w sumie wszystko przede mną, nie? ^^

Heheh. 

Jezu, ale Wy przeżywacie. Ktoś napisze coś o marihuanie na forum to od razu robicie w gacie, bo każdego z Was namierzy policja, wpadnie na chatę i zrobi trzepanie. Beka. ^^ Pomyślcie w takim razie o ludziach z forów, które są poświęcone tematyce konopi. Na pewno każdy, kto chociaż wszedł na taką stronę już dawno temu siedzi w pace. xD

nie, bo ty wszystko wiesz, i wszystko robilas, i wszedzie bylas XDDDD

no witam

Opublikowano

Publiczne fora na ten temat to gówno.

Opublikowano

nie, bo ty wszystko wiesz, i wszystko robilas, i wszedzie bylas XDDDD

"XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD".

Publiczne fora na ten temat to gówno.

Możliwe. Ale ja tylko mówię o tym, że ludzie chyba z deczka przesadzają z tym, że za wspomnienie o marihuanie idzie się siedzieć. xD

Opublikowano

Uprawa w tym przypadku jest akurat najmniejszym problemem, wystarczy, ze przeczytasz dwa poradniki jak to zrobić i będziesz miał trochę forsy na początku na różne pierdółki. Problem jest w tym żeby mama czy ktoś inny nie wykrył, że to jest konopia, a niektóre nawet rosną do 1.5m, zależy jakie wybierzesz. 

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

"XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD".

Możliwe. Ale ja tylko mówię o tym, że ludzie chyba z deczka przesadzają z tym, że za wspomnienie o marihuanie idzie się siedzieć. xD

jestes pokemonem to ci kurwa pisze jak pokoemnowi zebysmy sie w pelni zrozumieli lol XDDD

no witam

Opublikowano

Dla mnie jesteście żałosnymi lamusami, wy myślicie że zaraz was będą śledzić, kurwa,idioci, mamy jeszcze wolność zdania, a takich jak wy częstuję moim ciepłym moczem :)

Mój sprzęt: Intel i5-4440, GTX 660 TwinFrozr, Corsair VS-550W

lovv.png

by Azb3sT^

Opublikowano

Kup nasiona feminizowane czyli? Czyli samice :)

Cena za dobre nasiono z którego wyrośnie Ci 70 gram kosztuje średnio 40 zł (zależy od rodzaju rośliny)

Najpierw możesz posadzić je w doniczce w domu przy oknie.

Jak drzewko będzie miało 15 CM to przesadz je gdzieś do lasu najlepiej w pokrzywy żeby nikt nie znalazł i co dwa dni musisz chodzić podlewac i patrzec jak rosnie owoc :)

Opublikowano

Co do odmian to może być każda z Auto Fillingiem.

Żeby posadzić potrzebujesz ziemi z Ph między 6,2/7 Może być ziemia ogrodnicza z takim ph możesz też wymieszać 50/50 z ziemię ze spota.
Na jednego automata wystarczy ci 10 l ziemi wymieszanej z ok 2 garściami dolomitu.
Nawozy to też ważna rzeczy, bo jak niedobór składników odżywczych zarówno jak ich nadmiar może zaszkodzić roślinie, podstawowe nawozy to Biohumus Na okres wegetacyjny i Planton K na kwitnienie.

Nasłonecznienie wiadomo czym więcej tym lepiej, ale przyjmijmy, że roślina potrzebuje min. 12 h nasłonecznienia.
Wegetacja u automatów trawa od 2 tyg do ok miesiąca u pełnosezonówek To trawa zależnie od Ilości światła. Kwitnien trwa różnie od 3 tyg do 1,5 miesiąca( u automatów).
Warto także trenować roślinę, u automatów warto zastosować trening LTS, ale u pełno sezonówek może to być LTS, Toping, Scrog.

Zbiory, zasada jest prosta obcinasz szczyty jak mają ok 80% brązowych trichomów. Dobrze jest też z tydzień przed zbiorami zarobić płukanie czyli nie używac nawozów.

Opublikowano

Ogrodnik ze mnie żaden, ale że moja mama ma ogródek to wiele rzeczy od niej podpatrzyłem. Nasiona konopii może nie są tanie, (39zł za szt.) ale chyba się opłaca ze względu na wiecie co xD

ale że moja mama ma ogródek to wiele rzeczy od niej podpatrzyłem. Nasiona konopii może nie są tanie, (39zł za szt.) ale chyba się opłaca ze względu na wiecie co  xD.

Nasiona konopii może nie są tanie, (39zł za szt.) ale chyba się opłaca ze względu na wiecie co  xD

(39zł za szt.) ale chyba się opłaca ze względu na wiecie co  xD

opłaca ze względu na wiecie co  xD.

8Mr0aDv.jpg

kurwa skislem xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...