Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poradnik Wiresharka Przetlumaczony

Raymi95

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

misie adresy dziwnie lecą ale jak kilkam na adres 13 i follow tcp stream to mi wyskakują około 1adres albo 2 na mminute;|

wiec klikam zawsze na ten z końcuwką 14 no i to dziwne jest bojedne win sie powtarzają a drógie sie ciągle zmniejszają zamiast powiększac i lipa tylko czasem sie dzieje cos dziwnego ze np. win ma tom końcuwke 761 i nagle zmienia na 671 np i potem znów na 753 np ale nie wiem czy to oznacza spalenie bo zdaje mi sie ze nie

reklama w sygnie RMCF1902

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

kici ja tez tak mialem ze 13 pokazywal sie na raz na minute ale wzielem go i potem aktualizowal sie szybciej jak wzielem follow tcp stream

Opublikowano

Ludzie prosili wiec przetlumaczylem poradnik wiresharka!!!!

Kompletny poradnik wiresharka

Pierwsza rzecz to ze 4story 1.6 dziala bardzo dobrze z wiresharkiem a nawet lepiej niz ze stara.

Dzialanie

1)Wlaczamy 4story logujemy sie i stajemy przed kowalem

2)W 4story klikacie ESC/System/modus okienka.

3)Wlaczacie program i na gorze napis Capture/Interface list i potem start na lini gdzie jest wasze IP

4)Po tym pokaze sie okno z adresami IP

5)Na gorze klikamy Analize/Display filters i nowe okno sie pokaze.

6)Klikacie na New i na dole w properties :

Filter name: TClient.exe

Filter springs: tcp

potem apply i ok. Teraz powiedzielismy wiresharkowi zeby pokazal nam tylko ip 4story

7)idzcie na sam dol i zobaczcie ze co chwile sei aktualizuja ip i musimy wybrac jeden z nich.

Tutaj wydajemi sie ze server mortal ma koncowke 13 a aderia 14.

8)klikacie na jeden z nich prawym klawiszem i Follow tcp stream

9)pokaze sie okno bez sensu i klikacie close.

10)Teraz mamy pakiety kowala.

11)Musimy zwracac uwage na win=*** 4story jak i nasze

12)W win=*** 4story numery musza byc takie same a nasze win musi caly sie powiekszac i wtedy ulepszanie uda sie.

13)Jak numer 4story sie zmieni to wtedy sie nie uda i jak nasze tez beda sie zmniejszac to tez sie nie uda pamietajcie.

Przetlumaczone z cheatforge.net przez Raymi95 Lepiej sie nie dalo

Raymi ty to tylko przetłumaczyłeś czy tobie to na prawde skutkuje ?

Opublikowano

pisał przeciez ze do +7

raymi jak ci zapodam dwa linki z cheatforge to przetlumaczysz?

Opublikowano

Ja próbuje na Polskim 4story. PL 4story to TLoader.exe a nie Tclient, gdy wpisuje TClient aktualizuja mi sie IP ale za kazdym razem na końcu jest .38 lub .115, gdy wpisze TLoader nie aktualizują mi się wcale...

Opublikowano

no przykro mi bardzo ale moge potwierdzic ze jurdetowi to działa:D

Opublikowano

No oczywiście że niedziała, a koledzy(tia koledzy laugh.gif) chcą zwyczajnie naciągnąć Was nawysłanie smsów doładowujących Kamienie Księżycowe. Nie nabierzcie się czasem unsure.gif

BUSTED....

Btw. Nieźle to sobie uknuliście(kici i jurdet). Taki sposób na zarabianie KK jest opłacalny, aczkolwiek dość oklepany. Kilka miesięcy temu sam prowadziłem taki interes i wiem, że po wysłaniu kilku - kilkunastu smsów na owe kamiuszczki różnych numerów, dostaje się blokadę(bana) na kupowanie KK. Tak więc interes dobry ale do czasu..

off

Opublikowano

ludzie z chatforge mowia ze im sie udaje ale maksymalnie do +12 wicej nie da rady wiec jurdet oszukuje bo niemozliwe jest do +14 dojsc a co dopiero +19. Mnie nie oszukacie

Opublikowano

mówcie co chcecie ja wiem ze sposob działa a adrian to poprostu zazdrości i tyle!do +12 hahaha, zbroje tamtom na +21 sellnołem bo wolałem pvp tylko mu je dac do ulepszenia nie moge to musze sam a on sobie ulepsza wiresharkiem.

a za kk kupujesz mistrze:D to zawsze lepiej nimi:D z eliskirami czesciej sie udaje i mniej razy trzeba prubowac ale jurdet ich nie uzywa a takto kamyki to na konie bwaloły renifery, bagi eliksir hp itp. wiec adrian i wrrboy mi nie muwicie ze to uknute!Daje - za głupie wypowiedzi;|

Opublikowano

Wiesz jakoś mnie nie przekonałeś...mellow.gif No ale rozumiem, usilnie chcecie naciągnąć jak najwięcej ludzi. Powodzoankasmile.gif

Btw. W takim interesie trzeba mieć opanowaną ortografię na poziomie 6 klasisty. I to jest takie nędzne minimum. Tak więc słownik do ręki i jedziem biggrin.gif

off

Opublikowano

Obaj wiemy o że jesteś zwykłym naciągaczem, tak więc dyskusja ta nie ma sensu. Ja będę ci to wmawiał a ty będziesz zaprzeczać.

Proponuję zamknąć temat.

off

Opublikowano

beznadziejny jesteś ja przynajmniej dostaje dobre itemy od jurdeta bo mu wireshark działa a ty sie tylko ślinisz i rozmyslac co zrobic aby ci działało i mi już jurdet sposób podał ale nie myslcie że ja wrboy ze podam wszystkim:D

Opublikowano

A czy ktoś cIę prosi byś podał ten sposób....?(choć i tak jest on przez ciebie wyimaginowany) Wszyscy już wiedzą że nie działa, a ty liczysz że nabierzesz jakieś dziecko na wysłane smsków...Gdybyś jeszcze mądrze pisał, to niektórzy uwierzyliby, no ale tak....n/c.

off

Opublikowano

powiem ci szeczerze wrboy ze ja tego sposobu nie podam nikomu i sie dziwie jurdetowi ze esa;|

i nie ochodzi mnie zbytnio twoje zdanie co sądzisz o tym sposobie, siusiam na to co powiesz jemu działa i jak zauważyłem on na serio działa tylko ja mam zbyt wolnego neta aby ulepszac na wysoki + ale do +11 dochodze bez problemu

i cokolwiek bys nie powiedział to dziala i koniec!

Opublikowano

zazdroszka, jurdeta to ja sie prosi nie muszę i nie jestem na jego łasce tylko mu mówię żeby ulepszył i ulepsza i cała filozofia.

żałosny to ty jesteś bo myślisz ze wszystko musi isc po twojej mysli, jak gram wojem człowiekiem to sie przywalasz i nie mozesz zrozumiec tego ze dla cioebie sie liczy"MIŁA GRA W DOBRYM KLIMACIE Z KUMPLAMI" a dla mnie wysoki lvl i dobre eq aby wymiatac na wojnach i byc poruwnywalny do tych lepszych co chodzą z dobrym eq na wojny, pewnie zaczniesz pisac że co mi z dobrego eq i wysokiego lvl jak to niebyłouczciwie wbite, ale ja wbijam lvl 76i koniec nikt nic wiecej nie potrzebuje do info expie na narwashi i jak narazie mam dobrą reputację w grze:D

Opublikowano

udało ci sie:)Gratuluje wnerwiłeś mnie

a bede grał tak jak mi sie podoba gra to gra a nie realworld

edit//

a to ze czasem w grze naciągam na kamyki to nie kradzież by wysyłają z własnej nieprzymuszonej woli i ja im reki do kieszeni po te 20dychy nie wkładam a skoro uważasz ze taka osoba to zlodziej to co druga osoba w tym dziale to złodzieje

Opublikowano

Kici ilekroc czytam co piszesz a jestem od ciebie osoba starsza nachodzi mnie pomysl czemu by niezrobic glosowania na blokade dla ciebie.

(tak jestem osoba pozbawiona interpunkcji)

Opublikowano

qelth jeżeli nie masz nic mądrego do powiedzenia to poprostu wyjdź

Opublikowano

o ludzie ludzie po co wy sie klocicie czy to nie jest nudne ?? Kici i jurdet jak znalezliscie sposob ulepszania do +24 to sie cieszcie po co nam to mowiliscie jak i tak nie chcecie sie z nami dzielic ta informacja ?? teraz przez was jest ta cala klotnia o nic. Przeciez to tylko gra i nie wiem po co pisaliscie zeby wyslac kk na kogos konto na formuly mistrza bo przez co za roznica jezeli wam sie udaje do +20 ulepszac, to bez roznicy i tak wam sie uda ulepszyc. A po drugie to nie prawda ze wam udalo sie ulepszyc do +20, bo maksymalnie mozna do +14. Wlochom ledwo co sie udalo do +14 ulepszyc. A po trzecie legolas wie o tym wszystko i mi powiedzial na cheatforge na pw z to jest niemozliwe. i prosze o zamkniecie ego tematu bo ta klotnia bedzie sie ciagnac i ciagnac

Opublikowano

Raymi tym sposobem do +24 to by sie nie doszło, ale 16/17/17 wpada mu:)

a potem to juz zbyt dczesto pokazuje ze sie spali a nawet jak pokaze ze nie spali to pod koniec coś źle wyskoczy czy cos:(

a to jurdet powiedział ze działa a ja tylko potwierdzilem to do +20 to był jego fart raczej;|

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...