Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poradnik Wiresharka Przetlumaczony

Raymi95

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ludzie prosili wiec przetlumaczylem poradnik wiresharka!!!!

Kompletny poradnik wiresharka

Pierwsza rzecz to ze 4story 1.6 dziala bardzo dobrze z wiresharkiem a nawet lepiej niz ze stara.

Dzialanie

1)Wlaczamy 4story logujemy sie i stajemy przed kowalem

2)W 4story klikacie ESC/System/modus okienka.

3)Wlaczacie program i na gorze napis Capture/Interface list i potem start na lini gdzie jest wasze IP

4)Po tym pokaze sie okno z adresami IP

5)Na gorze klikamy Analize/Display filters i nowe okno sie pokaze.

6)Klikacie na New i na dole w properties :

Filter name: TClient.exe

Filter springs: tcp

potem apply i ok. Teraz powiedzielismy wiresharkowi zeby pokazal nam tylko ip 4story

7)idzcie na sam dol i zobaczcie ze co chwile sei aktualizuja ip i musimy wybrac jeden z nich.

Tutaj wydajemi sie ze server mortal ma koncowke 13 a aderia 14.

8)klikacie na jeden z nich prawym klawiszem i Follow tcp stream

9)pokaze sie okno bez sensu i klikacie close.

10)Teraz mamy pakiety kowala.

11)Musimy zwracac uwage na win=*** 4story jak i nasze

12)W win=*** 4story numery musza byc takie same a nasze win musi caly sie powiekszac i wtedy ulepszanie uda sie.

13)Jak numer 4story sie zmieni to wtedy sie nie uda i jak nasze tez beda sie zmniejszac to tez sie nie uda pamietajcie.

Przetlumaczone z cheatforge.net przez Raymi95 Lepiej sie nie dalo

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jeżeli znajdziesz trochę czasu, to pisz 10107571. Na pewno się odwdzięczę.

Proponowałbym abyś napisał o tym tutorial, by każdy zrozumiał.

off

Opublikowano

no pszepraszam bardzo ale jeżeli sadek i lolitka widze ze zrobili konto tylko poi to aby załapa sie na tlumaczenie wireshark

reklama w sygnie RMCF1902

Opublikowano

a mam bo mnie coś takiego drażni jak ktoś potrezebuje pomocy to nic sie nie odezwiesz tylko zaczynasz od podania numeru gg aby ci dali hacka że tak powiem

Opublikowano

Witam, mam taki problem że jak włączam tego Wireshark'a wg instrukcji to wyskakuje mi takie okienko 5929fa2cdfb87_post-128575-12672764272_thumb.jpg

I gdy biorę start to następne okno wygląda tak : 5929fa2d3f26c_post-128575-126727658463_thumb.jpg i nie ma tam żadnych adresów ani pakietów ani nic takiego, w związku z czym nie moge w żaden sposób nic pokombinować w grze... Wie ktoś może o co chodzi? I dlaczego tam w tym IP mi się wyświetla NVIDIA?? Proszę o odp na priv lub w temacie kumatych ludzi, z chęcią się odwdzięczę w pomocy z innymi hackami np w CE.

Opublikowano

Witam, mam taki problem że jak włączam tego Wireshark'a wg instrukcji to wyskakuje mi takie okienko 5929fa2cdfb87_post-128575-12672764272_thumb.jpg

I gdy biorę start to następne okno wygląda tak : 5929fa2d3f26c_post-128575-126727658463_thumb.jpg i nie ma tam żadnych adresów ani pakietów ani nic takiego, w związku z czym nie moge w żaden sposób nic pokombinować w grze... Wie ktoś może o co chodzi? I dlaczego tam w tym IP mi się wyświetla NVIDIA?? Proszę o odp na priv lub w temacie kumatych ludzi, z chęcią się odwdzięczę w pomocy z innymi hackami np w CE.

Przyłączam się do pytania przedmówcy.

Jeśli ktoś zna sposób na wykrywanie także właściwego połączenia ( w moim przypadku jest to połączenie ADSL (Netia)) to bardzo proszę o kontakt pod GG: 630 890 4

Pozdrawiam, Paweł O.

EDIT:

Problem rozwiązany, należy zainstalować program WinPcap w wersji 3.1 ( usunąć aktualnie zainstalowaną wersje)

Opublikowano
11)Musimy zwracac uwage na win=*** 4story jak i nasze

Napisałeś,że musimy na nie zwracać uwagę, ale nie napisałeś jak dokładnie utworzyć to okno (Jest opisany proces tworzenia okna dla 4story). Czy dla nas robimy identyczne?

Opublikowano

no mowilem Instalujecie wiresharka razem winpcap tam z instalacja jak wam wyjdze potem wlaczacie 4story stajecie rzed kowalem i wiresharka odpalacie bierzecie capture/interface list i wybieracie tam gdzie sa pakiety i start pote analize/display filters i na dole klikacie new a w properties w name piszecie TClient.exe a to drugie tcp potem apply i ok potem na serwer mortal jest koncowka ip 13 pamietajcie a aderia 14 i koniec reszte macie opisane

Opublikowano

Dobrze dobrze. Ale jak na to patrzeć. Kiedy wartości rosną wtedy się powiedzie...? Czy może kiedy maleją...? Reszta jest banalnie prosta, chcę tylko wiedzieć jak patrzeć na te pakiety(czytać je).

off

Opublikowano

Witam ponownie.

Wykonałem pkt do wyłapania pakietów kowala.

Niestety w dalszym ciągu nie bardzo rozumie w jaki sposób uzyskać 2 okno.

Poniżej zamieszczam sceren obecnego stanu (testuje ten sposób na serwerze mortal)

Opublikowano

no właśnie, ale sądze że to wina naszego internetu bo pewnie masz zmienne ip i domyslam sie ze to ma cos do rzeczy bo jurdet ma stałe chyba i mu działa

Opublikowano

ja przetlumaczylem to ktore daliscie wczesniej ten dlugi poradnik ale tam niektorzt mowia ze jak spada to i dziala a inny mowia ze jak idzie w gore to dziala mi akurat spada i max do +7 ulepszylem se rozdke swiatla

Opublikowano

Witam ponownie.

Wykonałem pkt do wyłapania pakietów kowala.

Niestety w dalszym ciągu nie bardzo rozumie w jaki sposób uzyskać 2 okno.

Poniżej zamieszczam sceren obecnego stanu (testuje ten sposób na serwerze mortal)

To u każdego może być inaczej

Sorry za napisanie 2 postu pod rząd

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...